Μουσική Ανταρσία #31: 5+1 υπέροχα νέα τραγούδια που λατρεύουμε!

Μπορεί το 2017 να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφορικά πάντοτε με τις νέες μουσικές κυκλοφορίες, αλλά η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί, καθώς έχουμε ήδη ακούσει μερικά εξαιρετικά τραγούδια, η ποιότητα των οποίων βρίσκεται πολύ ψηλά.

Ποια είναι αυτά τραγούδια; Πρόκειται για μουσικές κυκλοφορίες που έχουμε στο πρώτο περίπου μισό του έτους και που κατά κύριο λόγο αφορούν την ελληνική σκηνή (σας έχουμε μία έκπληξη στο τέλος από ΗΠΑ). Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σκηνή μας, παρατηρούμε ότι τα συγκροτήματα και οι μουσικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και δημιουργούν υψηλού επιπέδου τραγούδια.

Solmeister – Χειρομαντεία & Αυτοκινητόδρομος

Κινούμενος σε γνώριμα χωράφια, παράλληλα όμως εμπλουτίζοντας της μουσική του με στοιχεία από διαφορετικά ιδιώματα, ο αγαπημένος μας Sol δημιούργησε ένα ακόμη τραγούδι με τεράστιο replay value. Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή μας, Anthems Radio Show και από τότε έχει κερδίσει μία θέση στα αγαπημένα μας κομμάτια.

Εξίσου δυναμικό και φορτισμένο με μπόλικο συναίσθημα είναι και το πιο πρόσφατο τραγούδι του ίδιου δημιουργού, με τίτλο “Αυτοκινητόδρομος”. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά πατήστε το play.

The Rockin’ Dead – Figther’s Anthem

Οι Rockin’ Dead μας τίμησαν επίσης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το τραγούδι αυτό στην εκπομπή μας. Το “Fighter’s Anthem” κινείται στα πρότυπα των fight songs των early zeroes. Δυναμικά riffs, εξαιρετικές εναλλαγές φωνητικών, εθιστικοί στίχοι και μία συνεργασία με το ελληνικό wrestling promotion “ΖΜΑΚ” είναι ο απολογισμός του κομματιού αυτού, το οποίο ήρθε για να μείνει.

Simplefast – Pain

Το “Pain” κυκλοφόρησε πριν από ένα περίπου μήνα και είναι το πρώτο single από το πιο πρόσφατο album των Αθηναίων metallers, με τίτλο “Apocalypse”. Ρυθμικό, βαρύ, με σωστά riffs και όμορφα φωνητικά, το Pain αποδεικνύει πως το μέλλον ανήκει στους Simplefast. Συγκρίνοντας το με προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος, παρατηρούμε ότι υπάρχει τρομερή βελτίωση, αφού πλέον το αποτέλεσμα είναι άρτιο.

Disillusive Play – In The Blink Of A Life

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε και το “In The Blink Of A Life”, των ροκάδων που φιλοξενήσαμε στο τελευταίο Anthem Festival. Πρόκειται για το δεύτερο single που κυκλοφόρησε από τον επερχόμενο δίσκο “Open Arms”, ενώ σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, το video clip πλησιάζει τις 7 χιλιάδες προβολές. Highlight του τραγουδιού το εθιστικό ρεφρέν του, το οποίο μας έχει πορώσει. Τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Fozzy – Judas

Με ένα μινιμαλιστικό βίντεο κλιπ κι ένα τραγούδι που αποτελεί πρότυπο για τους απανταχού ροκάδες, οι Fozzy με πρωτοστάτη τον Chris Jericho κυκλοφόρησαν το κομμάτι Judas, το οποίο ήδη διεκδικεί μία θέση για τα καλύτερα rock tunes της χρονιάς. ΕΙΝΑΙ Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ!

What have I become? Now that I’ve betrayed
Everyone I’ve ever loved, I pushed them all away
And I have been a slave to the Judas in my mind