Σεμινάριο χορού butoh στο Death Disco με την Βίκυ Φίλιππα!

 

Τα Reflections at Death Disco σε συνεργασία με την Mystic Neverland και με την στήριξη του ανεξάρτητου διαδικτυακού περιοδικού anthem.gr – Ανεξάρτητο Underground Webzine και του εκδοτικού οίκου Ars Nocturna – Gothic Books, διοργανώνουν και προσκαλούν στο σεμινάριο διδασκαλίας της Ιαπωνικής παραστατικής τέχνης Butoh, με την Βίκυ Φίλιππα (Vicky Cera) .

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου προηγούμενης εμπειρίας με το συγκεκριμένο είδος χορού. Συνίσταται ιδιαίτερα για όσους σχετίζονται με επαγγελματικό η ερασιτεχνικό τρόπο με το θέατρο, την μουσική και τον χορό καθώς και για φοιτητές ή απόφοιτους σχολών ψυχολογίας ή παρεμφερών ειδικοτήτων .

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 16 ώρες, καλύπτοντας τις βασικές αρχές του Butoh . Eπιπλέον, μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν 8-10 ώρες δωρεάν προβών με σκοπό την προετοιμασία των συμμετεχόντων για παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί υπο την μορφή εκδήλωσης στον χώρο του Death Disco .

Με το τέλος του σεμιναρίου θα δωθεί στους συμμετέχοντες βεβαίώση παρακολούθησης με την υπογραφή του πολυχώρου εναλλάκτικών θεραπειών Mystic Νeverland καθώς και εκπτωτικά κουπόνια για επιλεγμένες υπηρεσίες του χώρου .

Ημερομηνία :

Από 26/11/2017 έως 17/12/2017 

και ώρα : 18:00 – 22:00

Τιμή σεμιναρίου: 85 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης με την μορφή της προκαταβολής των 40 ευρώ (κατόπιν συνεννόησης) .

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Χώρος διεξαγωγής: Death Disco, Ωγύγου 16, Ψυρρή .

Πληροφορίες/ κρατήσεις :
τηλ: 6940211739
e-mail : [email protected]
fb: Reflections at Death Disco

Λίγα λόγια για το Butoh και την δουλειά που θα πραγματοποιηθεί στο σεμινάριο :
——————————————————————————————

Το butoh, είναι ένα είδος Ιαπωνικής παραστατικής τέχνης, που διεισδύει βαθιά στην αρχέγονη(πρώτη) κίνηση, ξεκινώντας από την τεχνικής της εγκατάλειψης του εαυτού, αφήνοντας το σώμα άδειο κέλυφος.
Σε αντίθεση με τους δυτικούς χορούς και τεχνικές, στο butoh αρχίζουμε να παρατηρούμε το σώμα μας να κινείται, μέσα από βαθιά συγκέντρωση και δεν το κινούμε συνειδητά ασκώντας έλεγχο και εκτελώντας προκαθορισμένες φόρες και μοτίβα.
Αποκαλείται χορός της Σκιάς, διότι η προκύπτουσα κίνηση ξεπερνά το ανθρώπινο και το καθημερινό, αναβλύζει τον εσώτερο εαυτό μας και το σώμα μεταμορφώνεται, με το συνειδητό μας κομμάτι να παρακολουθεί την κίνηση μας, σαν σκιά.
Μέσα από το butoh, ανοίγεται μια διαδρομή με την κινησιολογία, να έχει την αφετηρία της, στην ίδια την αφετηρία της ζωής. Στο ψέκασμα μας στον κόσμο, στην εμβρυακή ακόμη περίοδο που το υγρό στοιχείο ήταν ο φυσικός περιβάλλοντας χώρος μας. Έπειτα, μέσα από σημειωτικές αρχές της κίνησης των διαφορετικών μελών αλλά και οργάνων του σώματος μας, ξαναθυμόμαστε τον ισχυρό δεσμό που έχουμε ή τουλάχιστον είχαμε με τα υπόλοιπα είδη ύπαρξης. Γινόμαστε τίγρεις, πίθηκοι και έντομα .
Δουλεύουμε με αντικείμενα, υφάσματα, μακιγιάζ .
Συγκεντρωμένοι στην αναπνοή που κινεί τα νήματα του σώματος μας, κατακτούμε την πολυεπίπεδη ύπαρξη, βιώνοντας ταυτόχρονα δυναμικές συσπάσεις του κορμιού στην απόλυτη ηρεμία.
Mια υπόκωφη έκρηξη συντελείται για τον χορευτή του butoh, αλλά και για τον θεατή, καθώς η ιδιαίτερη σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους και το συναίσθημα που επικρατεί, είναι αυτό της λύτρωσης και της αυτοθεραπείας.
Δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή κάποια σωματική δεξιότητα και πλέον χρησιμοποιείται ευρέως σαν μέθοδος δραματοθεραπείας και κινησιοθεραπείας καθώς έχει άμεση σύνδεση με τον διαλογισμό.