Flashback: Bezeha – Under The Aegean Sky

cover
Album Title: Under The Aegean Sea (Album)
Band Name: Bezeha
Year: 2018
Label:
Genre: Black Metal

Favourite Song: Under The Aegean Sky

 

Τους Bezeha τους γνωρίσαμε των Ιανουάριο του 2017, όταν είχαν σκαριά το πρώτο τους άλμπουμ “The Era Of The Northern City”. Με το νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018, η μπάντα παρέμεινε πιστή στις ρίζες της, παρουσιάζοντας έναν δίσκο στα πρότυπα του δεύτερου κύματος της Νορβηγικής σκηνής.

Μουσικά κυριαρχεί η μελωδικότητα στις κιθάρες, γίνονται σωστές εναλλαγές στα drums και οι λιγοστές παύσεις επηρεάζουν σημαντικά τα κομμάτια, προσδίδοντας τους την απαραίτητη ατμοσφαιρικότητα. Φυσικά δεν λείπουν και τα δυναμικά blastbeat, τα οποία θεωρώ πως χάνουν πόντους σε μερικά σημεία, λόγω της ποιότητας ηχογράφησης των drums.

Στιχουργικά το συγκρότημα κινείται στα γνώριμα μονοπάτια της σκηνής με φιλοσοφικές, βιβλικές και μυστικιστικές αναφορές. Τα φωνητικά δένουν σωστά με τα υπόλοιπα όργανα.

A thousand ships Under The Aegean Sky
Ready for the battle that follows
Our souls are hovering over the icy waters

Δυνατό σημείο του δίσκου αποτελεί το γεγονός ότι κανένα τραγούδι δεν ξεπερνάει σε διάρκεια τα 5 λεπτά. Συνεπώς κανένα τραγούδι δεν κουράζει σε διάρκεια και το project ακούγεται πολύ εύκολα και ευχάριστα, από τους λάτρεις του ακραίου ήχου.

Highlight του δίσκου αποτελεί το ομώνυμο τραγούδι “Under The Aegean Sky” το οποίο μάλιστα είναι και το πρώτο κατά σειρά άσμα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και το outro “Mykonian’s Carol”, ένα instrumental μονόλεπτο κομμάτι με folk μουσικές επιρροές από βόρεια Ελλάδα!

Τελικό σχόλιο: Το “Under The Aegean Sky” είναι ένας δυναμικός δίσκος που εξελίσσεται σωστά και μελωδικά δίχως να κουράζει τον ακροατή. Ξεχωρίζει για τη μελωδικότητα στις κιθάρες, τους ποιοτικούς στίχους και την πιστή αποτύπωση των επιρροών του. Πρόκειται για ένα project που σας προτείνουμε να ακούσετε ανεπιφύλακτα, ενώ εμείς ήδη αναμένουμε τον επόμενο δίσκο των Bezeha!