Friday Night Specials: Πέντε κρυμμένα τραγούδια στο JoJo’s Bizarre Adventure

coverjj-2883

Το JoJo’s Bizarre Adventure είναι μια σειρά γεμάτη κρυμμένα hidden references. O Dio Brando(που είναι ένα ταυτόχρονο reference στον Ronnie James Dio, και τον ηθοποιό Marlon Brando, τα Stand Names του Part 3(βασισμένα σε κάρτες ταρώ) καθώς και όλα τα τραγούδια που είναι κρυμμένα μέσα στο έργο του Hirohiko Araki, δίνουν ένα είδος αλληλεπίδρασης στην σειρά, με το κοινό να ψάχνει και να βρει όλα τα Hidden References. O ίδιος ο Araki, εξάλλου, ήταν από το ’80  φαν της δυτικής κουλτούρας και όπως έχει πει και ο ίδιος έχει πάρει πολλές επιρροές από αυτή, με σκοπό να κάνει το JoJo να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα manga.

Για αυτό και σήμερα θα βρούμε τα 5 καλύτερα musical references μέσα στο JoJo’s Bizarre Adventure, από το 1ο έως το 4ο Part. Και σαν μπόνους, ρωτήσαμε φίλους επίσης φανς της σειράς για το πιο είναι το δικό τους αγαπημένο JoJo reference.

Spoilers Ahead: Thread Carefully

5. “Danny’s Song” Loggins and Messina

To να είσαι σκύλος στο JoJo’s Bizarre Adventure, σημαίνει να υποφέρεις. Ο Danny, ήταν ο σκύλος του Jonathan Joestar, και είναι ίσως το πιο τραγικό πρόσωπο του Part 1. Από την αρχή μέχρι το τέλος της εμφάνισης του βασανίζετε από τον Dio, ενώ δεν έχει φταίξει σε τίποτα, και στο τέλος πεθαίνει στην πυρά της φιλοδοξίας του Dio. Αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ τον Danny, ούτε και το απίθανο τραγούδι του Kenny Loggins που είναι κρυμμένο στο όνομα του.

4. Led Zeppelin  “Stairway To Heaven”

O Baron Zeppeli είναι το original JoJo Reference για τους Led Zeppelin. Εξαιρετικός χαρακτήρας και του ταιριάζει το reference. Όμως οι Led Zeppelin, ξαναγίνονται referenced στο Part 2 με τον εγγονό του Baron, τον Caesar Zeppeli. Τα μέλη οικογένεια Zeppeli φημίζονται για το αλτρουιστικό τους πνεύμα και ότι πάντα προτίθενται να βάλουν τις ζωές άλλων πάνω από τις δικές τους.

source

Κανένας Zeppeli δεν κάνει embody αυτά τα χαρακτηριστικά περισσότερο από τον Caesar Zeppeli, και η θυσία του για να σώσει τον Joseph Joestar έχει μείνει στην ιστορία. Μπορεί να ανεβαίνει σκάλες στο παράδεισο, αλλά για αυτόν(και όλους τους Zeppeli) είναι κυλιόμενες.

tumblr_mxclapvlH01sd4mmco9_r1_500

3. REO Speedwagon “Keep on Loving You” 

Αν ο Speedwagon ήταν παλαιστής, θα είχε κάνει ξεκάθαρα το μεγαλύτερο Face Turn στην Ιστορία του Wrestling (για να μιλάμε σε ορολογία που ο Τζανέτος και ο Νικόλας θα καταλάβουν). Με όνομα βασισμένο στους REO Speedwagon, είναι δύσκολο να διαλέξεις τραγούδι τους, αλλά το Keep on Loving You, εκφράζει ξεκάθαρα την γνώμη του fanbase για τον Speedwagon.

1505220956_giphy

 2. Bob Dylan- “Knockin’ on Heaven’s Door” 

Ο Rohan Kishibe είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του κοινού, και έτσι όταν μαθαίνει κανείς ότι το όνομα του Stand του(Heaven’s Door) βασίζεται στην θρυλική κομματάρα του Bob Dylan, δύσκολα δεν θα το βάλει στο Top 5 του.

ScarcePolishedEsok-small
Όταν σου λένε δεν τους αρέσει ο Μπομπ Ντύλαν και σου προτείνουν να βάλεις κάποιο άλλο τραγούδι…

 1. Queen “Another One Bites The Dust” 

O Yoshikage Kira, από μόνος του, είναι ένα κινούμενο δοχείο με references. Εμφανισιακά είναι ένα reference του David Bowie, και το Stand του, Killer Queen, είναι τραγούδι των Queen. Όμως, το καλύτερο reference του Yoshikage Kira είναι το Bite Za Dusto, το hidden ability του Stand του, βασισμένο σε ένα άλλο τραγούδι των Queen, Another One Bites the Dust. Αυτό που κάνει. όμως, το Bite Za Dusto το καλύτερο reference, είναι το πόσο κυριολεκτικό είναι σε σύγκριση με τα άλλα…

b6a

 

Bonus: Ρωτάμε τους Φανς 

Ρωτήσαμε 3 φανς/ειδικούς αναλυτές της σειράς ποιο reference είναι το αγαπημένο τους. Ιδού:

 Γιαννης: Queen “Killer Queen”  

To Killer Queen, σαν τραγούδι, εκφράζει με εξαιρετική ακρίβεια τον Yoshikage Kira, για αυτό που είναι. Απ’έξω του είναι ένας κομψός άνδρας, αλλά από μέσα κρύβει μοχθηρότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους, ίσως ο πιο επικίνδυνος, κακούς της σειράς.

863

 Αλέξης: Bad Company “Bad Company” 

To Stand Bad Company, του Keicho Nijimura, μου θυμίζει πολύ την παιδική μου ηλικία που έπαιζα με στρατιωτάκια, ενώ παράλληλα έχει τις πιο μοναδικές και ενδιαφέροντες ικανότητες απ’τα άλλα Stand.

  Σταθης: Pink Floyd “Shine On You Crazy Diamond” 

Οι Pink Floyd, ανέκαθεν, ήταν από τις αγαπημένες μου μπάντες και το Shine on You Crazy Diamond είναι ύμνος για μένα. Έτσι και αλλιώς, ο Josuke με το Stand του Crazy Diamond, είναι τρομερός.

ed0

Τα JoJo References είναι η πηγή της Νιότης για το JoJo. Δίνουν ένα βαθύτερο νόημα στην ιστορία, και βοηθούν το κοινό να ανακαλύψει(ή και να ξαναθυμηθεί) τραγούδια και μπάντες. Να περιμένετε δεύτερο μέρος με κρυμμένα JoJo musical references, αυτή την φορά για τα Part 5-8(πρώτα θα γίνουν τα review τους).