Έκθεση Τέχνης “Ταξίδι στα Χρώματα” @ MegArt Gallery!

TAKSIDISTAXRWMATA-06[2273]

MEGART GALLERY
ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ 102 – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εγκαίνια 1/3/2019, ώρα 19:30.

Ένα έργο για να δημιουργηθεί χρειάζεται πρώτα από όλα την ιδέα και μετά ακολουθούν το σχέδιο και το χρώμα. Η ιδέα είναι η σύλληψη του θέματος σε αυτή την περίπτωση. Μεγάλοι δάσκαλοι έχουν πει κατά καιρούς ότι η ιδέα πρέπει να σχηματιστεί με έναν μη επιτηδευμένο τρόπο. Μόνο έτσι θα διαμορφωθεί ένα έργο πετυχημένο, μια αυθόρμητη δημιουργία που στόχο έχει την μεταφορά της ιδέας από τον πομπό στον δέκτη. Το σχέδιο και το χρώμα είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν την τεχνική. Η σύνδεση αυτών των δύο στοιχείων είναι που θα αποτυπώσει την ιδέα και με αυτόν τον τρόπο, ο καλλιτέχνης θα καταφέρει να μας την μεταδώσει.

Το σχέδιο ανήκει στο διανοητικό κομμάτι του ανθρώπου, ενώ το χρώμα περισσότερο κατατάσσεται στο συναισθηματικό κομμάτι. Μέσα από τη χρήση των χρωμάτων, μπορούν να μεταδοθούν συναισθήματα στον κάθε ένα από εμάς, διαφορετικά ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα. Η τέχνη μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από την χρήση των χρωμάτων. Μπορεί ένα έργο να δίνει έμφαση στα χρώματα, δηλαδή έμφαση στον συναισθηματικό τομέα, στη χαρά, τη λύπη, τον έρωτα κλπ.

Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι μέσα από έργα που αποτελούνται από ένα ή πολλά χρώματα, να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της τέχνης, δηλαδή η μετάδοση των συναισθημάτων του καλλιτέχνη σε όλους τους θεατές. Γιατί η τέχνη έχει δύναμη, με την οποία καταφέρνει να συγκινήσει και τον πιο σκληρό άνθρωπο. Στην πραγματικότητα είναι μια πρόκληση, μια δοκιμασία όπου δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. Μας καλεί όλους να ζήσουμε νέα ή να ανατρέξουμε σε παλιά μας βιώματα. Και έτσι μόνο κατορθώνουμε να προχωρήσουμε μπροστά, ζώντας ένα ξεχωριστό μέλλον.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ / AMARANTOU CHLOE

ΑΦΙΟΝΙΣ ΟΛΙΒΙΑ / AFIONIS OLIVIA

ΒΗΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ VIHOU KATERINA

ΔΑΛΛΑ ΟΛΓΑ / DALLA OLGA

ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΒΙΟΛΛΕΤΑ / ZAGORAOU XRISTAKOU VIOLLETA

ΖΙΩΓΑ ΛΥΔΙΑ / ZIOGA LYDIA

ΚΟΙΛΑΚΟΥ ΑΝΝΑ / KILAKOU ANNA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ ΣΤΕΛΛΑ / KONSTANTELI STELLA

ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΘΗΝΑ / KOTSONI ATHENA

ΜΑΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / MAGKAKIS MICHALIS

ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΘΙΑ /MAZARAKI ANTHIA

ΜΟΥΛΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ / MOULNTI DIMITRA

ΠΑΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ / PATOUNA ANASTASIA

ΠΡΕΒΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ / PREVENA ANTONIA

ΡΗΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ / RIGATOU MARIA

ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ / STATHATOU MARIANNA

ΤΣΙΚΛΕΑ ΜΑΡΙΑ /TSIKLEA MARIA

ΥΦΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ / IFANTI KATERINA

ΦΙΚΑΡΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ / FIKARI EVRIDIKI

 

ΚΕΊΜΕΝΑ

ΣΤΈΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗ – ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

AΦΙΣΕΣ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / SOCIAL MEDIA COMMUNICATION -ΚΑΛΑΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

 

#art #artsy #artexhibition #mixedmedia #fineart #sculpture #jevelery #press #fashion #ζωγραφική #γύπτική #κοσμημα #τεχνη #ΑΣΚΤ #artist i #miamiart #newyork #artproject #holand #arthistory #history #athens #greece #topartist #sydney #worldart #worldgallery #paris #madrit # #pictures #colors #megartgallery #gallery