The Unstable Show: Η πραγματικότητα του “Γιατί τώρα;” και του “Αφού ήξεραν, γιατί δε μίλαγαν;”

The Unstable Show logo

Ναι, δεν τελείωσα ακόμα! Το Unstable Show ήταν ανέκαθεν η δική μου γωνίτσα για σχολιασμό και καφρίλα, αλλά πάντα ήθελα να βγαίνει ένας προβληματισμός μέσα από όσα γράφω. Σήμερα ο προβληματισμός είναι απλός. Δε θα πω τίποτα για τις αηδίες του Κούγια γιατί πραγματικά άκουσα όλες τις δηλώσεις του και ανακατεύτηκα, αλλά στάθηκαν αφορμή μαζί με διάφορες άλλες δηλώσεις για ένα ποστ στο Facebook που αναβαθμίστηκε σε άρθρο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για όσους λένε “Γιατί τώρα;” και “Αν ξέρανε χρόνια, ας μιλούσανε οι ηθοποιοί”. Μήπως μετά από όσα έγιναν καταλάβατε γιατί τώρα; Γιατί ακόμα και τώρα που βγήκαν 2-3 γενναίες γυναίκες να μιλήσουν και να ξεκινήσει η όλη ιστορία με το ελληνικό #MeToo, υπάρχει ένα ολόκληρο σάπιο σύστημα που στην αρχή δεν πίστεψε, που ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ισχύουν οι καταγγελίες, που έβγαζε ρεπορτάζ ότι κατηγορείται για το τίποτα και που όταν έσκασε η φούσκα μπορεί να έρθει ο κάθε Κούγιας να πει όσα λέει. Ένα σύστημα που επηρεάζει αυτή τη γαμημένη κοινωνία και τα κόμματα της με τους συριζαίους να ασχολούνται μόνο με το Λιγνάδη και τους νεοδημοκράτες με τον Χαϊκάλη επειδή ήταν Υπουργός του Τσίπρα και την Κονιόρδου που ήταν συμπρωταγωνίστρια του Λιγνάδη.

Κούγιας: Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί - Ακραίοι ομοφυλόφιλοι αυτού που τον μηνύουν
Σιγά μην ήταν και σέντερ μπακ

Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από τις κομματικές πίπες. Σκέψου λοιπόν αν 10 χρόνια πριν, ερχόταν ο x, y, z ηθοποιός να μιλήσει για το κύκλωμα και για τους κακούς συναδέλφους που βιάζουν κοπελίτσες, νέες ηθοποιούς και μικρά παιδιά. Ξέρεις τι θα έβρισκε μπροστά του; Θα έβρισκε τον ΣΚΑΙ και τα λοιπά κανάλια που θα τον έβγαζαν τρελό, θα έβρισκε τη μήνυση του Κούγια και του κάθε Κούγια που θα μίλαγε για συκοφάντηση του πελάτη του και κυρίως δε θα έβρισκε κανένα θύμα να βγει να μιλήσει για όσα πέρασε όπως τώρα που πηγαίνουν οικειοθελώς. Θα αναρωτιόντουσαν όλοι μα ο τάδε σοβαρός άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο, αποκλείεται και ύστερα θα προχωρούσαν σε απειλές και στην καλύτερη σε δολοφονία χαρακτήρα του ηθοποιού που θα είχε μιλήσει.

Και από το να σε απειλήσουν, να σε δείρουν και να σου κόψουν την καριέρα σε κλάδο με τεράστια ανεργία, προτιμάς να κάνεις το μαλάκα γιατί δεν έχεις αποδείξεις για φήμες που κυκλοφορούν στον κλάδο. Γιατί κάτι δημοσιογράφοι της πλάκας που ρωτάνε γιατί δε μίλαγαν αφού ήξεραν είναι οι ίδιοι που στην πρώτη καταγγελία θα έσκιζαν τα ρούχα τους για το τεκμήριο της αθωότητας και θα μιλούσαν για ανυπαρξία αποδείξεων. Βασικά το κάνουν τώρα που υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό σοκ, αναλογίσου τι θα γινόταν αν όλο αυτό το ξεκινούσε ένας ηθοποιός το 2012 ας πούμε.

Σπύρος 65 Ετών: Έχει μοιράσει πιο πολλές φάπες κι από πρωταθλητή του UFC

Εδώ τώρα με όσα γίνονται, προσπάθησαν να βγάλουν τρελή τη Μουτίδου επειδή τους έχει πάει γαμιώντας. Εδώ βλέπεις τον Σπύρο Μπιμπίλα να προσπαθεί να επωμιστεί ένα τεράστιο βάρος ως πρόεδρος του ΣΕΗ και αντί να τον αφήνουν να μιλήσει, τον βάζουν να ζητήσει συγγνώμη από τους ηθοποιούς που έβγαλε σέντρα για τις γενικολογίες τους. Ηθοποιούς που ξέρουμε που ανήκουν.

Τώρα λοιπόν, για πρώτη φορά τα θύματα δε φοβούνται. Τώρα είναι το πλαίσιο να πεις ότι ναι, γνώριζα, αλλά οι Λιγνάδηδες, οι Φιλιππίπηδες, οι Χαϊκάληδες και οι Κιμούληδες θα με έσβηναν, θα με έβγαζαν τρελό και ψεύτη και όλο το δημοσιογραφικό κύκλωμα θα πάταγε μια και καλή στο πτώμα μου. Τώρα είναι η ώρα να ενθαρρύνουμε το κάθε θύμα να μιλήσει, τον κάθε άνθρωπο να καταγγείλει. Και φυσικά καταδικάζουμε τους 5-10 καιροσκόπους που με ψεύτικες καταγγελίες θα θελήσουν τα πέντε λεπτά τους. Το είδαμε και στην Αμερική αυτό σε σημείο να απολογούνται κάποιοι για κακά ραντεβού. Το παιχνίδι έχει χοντρύνει. Άνθρωποι όπως ο Μοθωναίος βγαίνουν και συγκλονίζουν αφηγούμενοι τα όσα πέρασαν.

Και κυρίως όσοι γνωρίζατε και βλέπετε τώρα να σας εγκαλεί ο κάθε δημοσιογραφικός βόθρος. Μη ζητάτε συγγνώμη από το κάθε γιουσουφάκι των καναλιών επειδή δε μιλήσατε. Το ίδιο το σύστημα δε θα σας ενθάρρυνε ποτέ να το κάνετε. Και πολλοί από εσάς, θα το φέρετε σαν τραύμα μέσα σας που δε μπορούσατε. Γιατί αυτό το σύστημα πνίγει τη φωνή σου πριν καν ακουστεί, αλλά δε μπορεί να τους σιωπήσει όλους αν βγουν να μιλήσουν. Γιατί δυστυχώς χρειάζονται λίγοι γενναίοι να μιλήσουν για τους Weinstein και να ξεκινήσουν ένα κίνημα που δε θα φοβάται. Χρειάζονται να μπουν πολλά λιθαράκια για να χτίσουν τον τοίχο, αλλά ένα λιθαράκι μόνο του δεν κάνει τίποτα.

Οπότε όσοι μιλάτε για μετά Χριστόν προφήτες και ρωτάτε γιατί δε μίλησαν, να θυμάστε πως εσείς είστε κομμάτι του συστήματος που φταίει γιατί δε μίλησαν. Βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό σας και αναλογιστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό που έκαναν η Σοφία Μπεκατώρου και η Ζέτα Δούκα. Άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να κατηγορηθούν άνθρωποι όπως ο προπονητής ιστιοπλοΐας, να ανοίξει επιτέλους η υπόθεση για την ομοσπονδία πάλης και να καθαρίσει ένας κλάδος που μαστιζόταν από βιαστές και κακοποιητικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν τη θέση τους σαν θέση εξουσίας για το ποιος παίρνει ρόλο, ποιος ανεβαίνει και ποιος κατεβαίνει. Μέχρι και οι γείτονες του Λιγνάδη φοβόντουσαν να κάνουν οποιαδήποτε καταγγελία εναντίον του λόγω της θέσης του. Από εκεί να καταλάβεις.

Κάποιοι άνθρωποι φέρουν το τραύμα του να ξέρουν περιστατικά και να μη μπορούν να μιλήσουν γιατί θα τους απειλούσαν και γιατί κάποιοι θα φρόντιζαν οι φωνές τους να πνιγούν. Αυτοί πλέον δε φοβούνται και εσείς δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τους φιμώσετε. Και χάρη στις γυναίκες που έκαναν την αρχή αυτή, υπάρχει πλέον το πλαίσιο να μη φοβούνται κανέναν.

Κατάλαβες λοιπόν γιατί τώρα; Κατάλαβες γιατί δε μίλησαν;