Occupations Of Uninhabited Space – External Monologue (Instrumental Ambient/Post)

Occupations Of Uninhabited Space - External Monologue (Album Cover)

Η ζωή στη πόλη, τα ταξίδια που έγιναν ή μείναν στα σκαριά αλλά και οι μνήμες ονείρων ενώνονται σε μουσική. Κιθάρες, ηλεκτρονικά beats και synthesizers, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μινιμαλιστικά ηχοτοπία που λειτουργούν σαν ένα soundtrack των ιστοριών που κρύβονται πίσω από τις σκέψεις αυτές.

Το πρώτο album των Occupations of Uninhabited Space με τίτλο External Monologue κυκλοφορεί και πρόκειται για ένα solo ambient/post instrumental project του κιθαρίστα των Circus Caravan Βασίλη Κυρίτση.

Το album, αποτελείται από 7 instrumental ambient/post κομμάτια τα οποία έχουν ηχογραφηθεί στο home studio του Βασίλη Κυρίτση, έχουν μιξαριστεί από τον Αλέξη Λαγκαδίτη και έχουν μαστεραριστεί στο Sweetspot productions.

Επίσης το album είναι μια μίξη μικρών ιστοριών και μουσικής.

Αυτό σημαίνει πως αντί στίχων, το booklet περιλαμβάνει 7 ιστορίες που αντιστοιχούν στο κάθε ένα κομμάτι, με στόχο ο ακροατής να διαβάζει καθεμία από αυτές ακούγοντας το αντίστοιχο κομμάτι, έχοντάς το σαν soundtrack.

Οι ιστορίες είναι ένα μίγμα φανταστικών και πραγματικών εμπειριών που μπερδεύουν την καθημερινότητα με τη μυθοπλασία και έχουν γραφτεί από τον Παναγιώτη Κανελλόπουλου, τον Θωμά Κυρίτση και τον Βασίλη Κυρίτση.

Bio & Info

Πέρα από το συγκεκριμένο project ο Βασίλης Κυρίτσης είναι κιθαρίστας στο συγκρότημα Circus Caravan, οι οποίοι το 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο full length album με τίτλο Scattered Sketches, σαν ανεξάρτητη κυκλοφορία, ενώ στα χρόνια που είναι ενεργοί έχουν επίσης κυκλοφορήσει ένα EP με τίτλο Chapter 0.

Το συγκρότημα έχει λάβει μέρος σε διάφορα events στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν παίξει και στο Highway Festival mountain edition, στον Ταΰγετο, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή μεταξύ άλλων με τον Παύλο Παυλίδη αλλά και τους Nighstalker.

Παράλληλα το 2019 διοργάνωσαν το δικό τους φεστιβάλ με το όνομα Mixtape sessions, στο οποίο συμμετείχαν ως αρωγοί επικοινωνίας συνεργατικά εγχειρήματα.

Links

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4R5spcVwrdbBPTua3Fe3Uw?si=hzcHox2lT3mI8dILUNkUiA&dl_branch=1
Bandcamp: https://occupationsofuninhabitedspace.bandcamp.com/releases
Facebook: https://www.facebook.com/OccupationsOfUninhabitedSpaceProject
Instagram: https://www.instagram.com/uninhabited_space/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKmHYOzpYlaxJw_wei5wW7Q