GEMMA (Electro Post Rock)

Gemma Album Cover

BAND: GEMMA – ALBUM: GEMMA – (Electro Post-Rock)

FFO: Dead Can Dance, The Fog Ensemble, Sleeping Pillow, Archive, Mogwai, Παύλος Παυλίδης

Οι GEMMA, έρχονται από την Κρήτη και μας δείχνουν μία νέα πλευρά της. Μοντέρνοι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής, μπλεγμένοι με την ροκ και με την παράδοση.

Πριν λίγο καιρό, έβγαλαν σε κυκλοφορία, την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομά τους: GEMMA. Περιλαμβάνει 8 κομμάτια, εκ των οποίων τα 3 ορχηστρικά. Το GEMMA, αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αφομοιωμένα όμως σε πιο σύγχρονες μουσικές. Δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων, αλλά και διασκευών (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, loops, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog & ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.

Gemma Band

To GEMMA, είναι για την μπάντα ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικών τοπίων, μέσα από το οποίο εκφράζουν, θαυμάζουν και καυτηριάζουν ό,τι τους προβληματίζει. GEMMA, είναι η φιλοσοφική έξοδος από τον κάθε λαβύρινθο, στο μέτρο του ανθρώπου.

Τους GEMMA αποτελούν οι Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο) & Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι). Η σύνθεση, η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον Γιώργο Καπαρό (Tricell / @Tricell.Official), mastering Αλέξανδρος Χρυσίδης (Sierra Studios), στίχοι Αποστόλης Σπινθουράκης, εικονοληψία και μοντάζ των videos για τα κομμάτια Δεντρό & Πεταλούδα Αλέξανδρος Ηλιάκης, Για τα videos των κομματιών Χρόνος & Στιγμή, μοντάζ Γιώργος Καπαρός & εικονοληψία Γιάννης Ανδρίτσιος, φωτογραφίσεις Ελένη Ψωμά & Νένα Νικολουδάκη.

Το GEMMA κυκλοφορεί σε όλες τις digital πλατφόρμες, καθώς και σε φυσική μορφή. Αξίζει μία επίσκεψη στο You Tube κανάλι της μπάντας, ώστε να απολαύσετε όλα τα videos που αφορούν αυτήν την κυκλοφορία.

Χαμηλώστε τα φώτα, Δυναμώστε την ένταση και μπείτε στη δίνη του!

Track List

  1. Χρόνος / Instrumental
  2. Ίκαρος
  3. Δεντρό
  4. Πεταλούδα
  5. Στιγμή / Instrumental
  6. Ανθός
  7. Ήτα / Instrumental
  8. Μπέλος (Διασκευή Ριζίτικου)

Για να παρακολουθείτε το ταξίδι των GEMMA, ακολουθήστε τους εδώ:

Social & Streaming Links

Press Enquiries: [email protected]