Εναλλακτικές βραδιές στην Αθήνα #18: Στην Υγειά Μας – Έκθεση Τέχνης

EAR 1

Αριάδνη ΕΑΡ “Στην υγειά μας”

Η Αριάδνη Ευαγγελίου-Ραχιώτη, με καλλιτεχνικό ακρωνύμιο “Αριάδνη ΈΑΡ” παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση, στο χώρο τέχνης “Γκαλερί Ηώς”, Χέυδεν 38, στην Βικτώρια. Η έκθεση έχει τον τίτλο “Στην Υγειά Μας”. Το Anthem.gr φυσικά παρέστη στην έκθεση της νεαρής καλλιτέχνιδας.

Παρόλο που το ακρωνύμιο προκύπτει από τον αναγραμματισμό του ονόματος της, επιτρέψτε μου να πω πώς μόνο σύμπτωση δεν αποτελεί. Η έκθεση της καλλιτέχνιδας σπάει το παγωμένο και μίζερο χειμωνιάτικο τοπίο του Γενάρη. Mας φέρνει μπρος στο κατώφλι της Άνοιξης.

Με αστείρευτη δημιουργικότητα, ένα smart phone και έναν διαφορετικό από τον σύνηθες “φίλο” κάθε φορά για συντροφιά, η καλλιτέχνης ξεκίνησε μια δική της μορφής θεραπεία, μέσω της έκφρασης. Η ίδια αναφέρει:

“Είτε γιατί δεν μπορώ να ενταχθώ σε μια παρέα και το ποτήρι λειτουργεί σαν τρόπος αποφυγής, είτε γιατί βγαίνω μόνη μου. Tο ποτήρι παίζει το ρόλο του φίλου, κρατώντας μου συντροφιά όσο το ζωγραφίζω”.

EAR 2
Η έκθεση αποτελείται από φωτιζόμενες εκτυπώσεις με συνοδεία βίντεο. Όλα της τα έργα είναι ζωγραφισμένα σε εξωτερικούς χώρους, όπως καφέ, ταβέρνες και μπαρ. Υπό το φυσικό φως της ημέρας και το σκοτάδι της νυκτός, θερμά και ψυχρά χρώματα χορεύουν σαν μπαλαρίνες πάνω στον φωτεινό καμβά.

Ο φίλος αποκτά κάθε φορά μορφή μέσα από τα γυμνά δάχτυλα της. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποίησε κάποιου είδους γραφίδα για κανένα σχέδιο της. Κάθε φορά και άλλος “φίλος”, άλλο σκηνικό, διαφορετικός φωτισμός, διαφορετική μουσική. Η ίδια έχει δημιουργήσει ένα βίντεο, εντάσσοντας τον ήχο αλλά και τη διαδικασία από κάθε μέρος δημιουργίας.

“Λειτουργεί σαν καταγραφή ευχάριστων στιγμών, σαν οπτικοακουστικό ημερολόγιο. Ο θεατής νιώθει να μεταφέρεται στο χώρο δημιουργίας του κάθε έργου.” 

EAR 3

Εκθέτει τα έργα της σε χειροποίητα light boxes (φωτιζόμενα κάδρα), καθώς θέλει ο θεατής να έχει την αίσθηση της φωτεινής οθόνης του κινητού, όπου είναι και το μέρος δημιουργίας τους.

EAR 4
Η Αριάδνη Ευαγγελίου-Ραχιώτη έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας( Καλών Τεχνών Φλώρινας). Έχει σπουδάσει αργυροχρυσοχοΐα στο ΙΕΚ Mokume και έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια εικαστικού κοσμήματος και άλλων τεχνικών στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα Karma και στο Εργαστήριο Άναμμα. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κοσμήματος.
EAR 5

Μπορείτε να ακούσετε το podcast του Anthem.gr πατώντας εδώ.