The Unstable Show: Το ομορφότερο προσωρινό αντίο για το Anthems…

Unstable Show

Μια από τις αγαπημένες σκηνές δράσης στην ταινία The Mask, έρχεται τη στιγμή που ο Jim Carrey ξαναβρίσκει τη μάσκα του. Βγαίνοντας από την κρυψώνα, κοιτάει τους κακούς και τους λέει “Did you miss me? I guess NOT”

E κάπως έτσι φαντάζομαι και τη σχέση μου με όσους διαβάζουν Unstable Show, βασισμένος ίσως στα προσωπικά μου κόμπλεξ. Όπως και να ‘χει, είδα τις υποσχέσεις που έδωσα στο τέλος του 2021 και παιδιά όσον αφορά το Unstable Show πάμε καλά. Για τις άλλες στήλες, ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Κάτι θα γίνει, που ξέρεις.

Σήμερα το Unstable Show έχει θέμα ένα προσωρινό αντίο. Τα έχω πει και εδώ αναλυτικά, αλλά πόσα άλλαξαν από τότε ε; Ναι, το θέμα μας θα είναι το Anthems Radio Show και το γεγονός ότι σταματάμε για καλοκαίρι. Πάνω κάτω τα ξέρετε. Ο κορεσμός της πέμπτης μας σεζόν το 2018-2019 δεν αντικαταστάθηκε με όρεξη για εκπομπή στα δύο χρόνια που ήμασταν εκτός. Κυρίως για μένα. Τα έχω πει αναλυτικά πολλές φορές.

Οκτώβριο γυρίσαμε με Τζανέτο και Πέτρο σε μια φάση που πιστεύαμε ότι πλέον οι ακροατές θα έχουν φύγει. Νέο στούντιο, νέα μέρα (Τετάρτη πλέον), ίδια ώρα, αλλά γενικά νέα αρχή. Η νέα μέρα βοήθησε αργά και σταθερά να χτίσουμε ένα κοινό, αν και λίγο γρήγορα ο Πέτρος σταμάτησε. Η αδιαμφισβήτητη χημεία με τον Τζανέτο και η συμβολή σας από το τσατ το κάλυψε όλο αυτό και μερικές εκπομπές με εξαιρετικούς guests ήρθαν μέχρι τα Χριστούγεννα.

μηνυμα τσατ
Αυτός τώρα έχει μικρόφωνο

Ανοίξαμε δικό μας speakpipe και πλέον αποκτήσατε και φωνή στην εκπομπή. Αν κάποιος όμως το εκμεταλλεύτηκε ήταν ο περιβόητος Γιώργος Goatfather που η συμμετοχή του στο τσατ και στα ηχητικά και κυρίως η ατάκα “Είμαι εντερπρενέρ αγρότης και πάω στα μπουζούκια να φάω τις επιδοτήσεις της ΕΕ” έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα. Ήταν ο πρώτος guest σε μια σειρά διασκεδαστικών εκπομπών με ετερόκλητα άτομα, αλλά έμελλε να γίνει ο έκτος παραγωγός στην ιστορία της εκπομπής.

Πέραν του τσατ, της παρέας, των ανθρώπων που γνωρίσαμε, ο Goatfather ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειπε, γιατί ναι τα πάμε καλά σαν δυάδα, αλλά η τριάδα στο Anthems Radio Show ειδικά αν βρει ρυθμό και χημεία, έχει μια άλλη μαγεία. Και θεωρώ ότι την πετύχαμε φέτος, γι’ αυτό και σιγά σιγά επεκταθήκαμε. Οι guests μας στις εκπομπές λιγόστεψαν κάπως, αλλά η θεματολογία αυξήθηκε και οι εκπομπές γινόντουσαν όλο και πιο δυναμικές. Επίσης φέτος αποκτήσαμε μια καλή παρουσία και στο Twitter.

Μιχαλης τουιτερ
Πάντα η εισαγωγή του Μιχάλη ήταν λατρεμένη

Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλους όσους φέτος έστειλαν μηνύματα και ηχητικά. Κάποιους τους κατονόμασα στο Τουίτερ και στην τελευταία εκπομπή που πραγματικά με συγκίνησε όλο αυτό. Δεν παρέλειψα τις οικογένειές μας που μας στήριξαν πολύ φέτος. Κάποτε έκλεισα το μικρόφωνο και χάρηκα που η επόμενη εκπομπή θα ήταν σε 3 μήνες, αν και τελικά ήταν 2 χρόνια και 3 μήνες. Τώρα δε μπορώ να περιμένω να περάσει ο καιρός για να επιστρέψουμε με όλη την παλιοπαρέα.

Τι να θυμηθώ από τα φετινά highlights; Τα αστεία ηχητικά σας; Το #VALTETAMPAKI; Τα πειράγματα και το απίστευτο τρολάρισμα on air στη Μάρω, την παραγωγό που έπαιζε πριν από εμάς; Τα σχόλια για τους Manowarάδες στο Release, το ρούφηγμα καφέ ακριβώς τη στιγμή που λέγαμε για αυτό, τα cult αποσπάσματα παλιών εκπομπών, τις εκπομπές που θυμόμασταν μορφές της τηλεόρασης και του ποδοσφαίρου, τη νοσταλγία του Ισπαχάν, το ΦΩΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ; Τι φτιάξαμε φέτος;

Σελεστι τουιτερ
Τι να κάνουμε, είναι ο πιο ραδιοφωνικός

Αν κάναμε λάθη; Ίσως. Ίσως αναλωθήκαμε πολύ με τον Τζανέτο σε προσωπικές κόντρες κάνοντας σάτιρα και πετώντας σπόντες για κάποιους. Αλλά φέτος ήταν χρονιά αποδείξεων και κάποιοι έπρεπε να πάρουν τις απαντήσεις τους. Ίσως προσέξαμε πολύ το Anthems Radio Show και δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά για το σάιτ. Αλλά το anthem.gr όπως έχουμε ξαναπεί έχει πολλά παρακλάδια και στόχος μας είναι να δώσουμε σημασία σε όλα τους.

μηνυμα τσατ 0002

Γιατί τελικά τι είναι το ραδιόφωνο; Είναι παρέα, είναι συντροφιά, είναι συνομιλία και κυρίως μια πνευματική σύνδεση μεταξύ τριών περίεργων τύπων που τρολάρουν τα πάντα πίσω από τα μικρόφωνα τους και πολλών διαφορετικών ανθρώπων που δημιουργούν αστεία σκηνικά και στιχομυθίες. Έχουμε καταγράψει κάποια με σκρινσοτ και η εκπομπή ίσως βγάλει κάποια best of κομμάτια της το καλοκαίρι.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-04-27 214805
Ό,τι πιο Anthems Radio Show τσατ έχω δει
συζητηση
Βέβαια και οι παραγωγοί δεν πήγαν πίσω…

Το Anthems είναι εδώ μάγκες. Τώρα είμαστε καλύτεροι και περισσότεροι από ποτέ… Θα είναι σοβαρό, θα είναι καυστικό, θα είναι αστείο και θα είναι κάφρικο. Όποτε θελήσει και όταν θελήσει το κάθε ένα. Πριν σας ευχαριστήσω και τελειώσω το άρθρο, θα παραθέσω δύο σχόλια που έχω απαθανατίσει και δε γίνεται να μην τα δείτε. Το πρώτο είναι του regular contributor Θοδωρή και είναι μακράν το πιο αστείο κυρίως γιατί ήταν γύρω από μία σοβαρή συζήτηση για όνειρα και υπνική παράλυση.

γαμαθ

Και το δεύτερο είναι του καλού μας φίλου Γιώργου που φέτος ήρθε να κάνουμε εκπομπή και ήταν τακτικός ακροατής. Του σταθήκαμε ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, γι’ αυτό το σχόλιο του είναι το αγαπημένο μου για φέτος και αυτό που θα κλείσει το Unstable Show.

ζουλα

Ευχαριστώ όσους μπήκατε φέτος, όσους ήσασταν τακτικοί ακροατές, όσους μείνατε και όσους φύγατε, όσους συμβάλλατε σε όλο αυτό ή σιωπήσατε, όσους αγαπήσατε αυτό το δίωρο και όσους το μισήσατε, ξέρετε που σας γράφει το Anthems. Και κυρίως ένα ευχαριστώ στους δύο συμπαραγωγούς μου, αλλά πάνω από όλα καλούς μου φίλους για όσα όμορφα ζήσαμε φέτος στο ραδιόφωνο και εκτός αυτού.

293580318_1531839983921287_1547287795940292786_n

Καλό καλοκαίρι σε όλους, κάντε κανά μπάνιο για όσους δε θα δούμε θάλασσα (και) φέτος και ραντεβού το Σεπτέμβρη στο radioalchemy.net! Όσο για το πότε θα έρθει επόμενο άρθρο; Ε κάντε και λίγη υπομονή. Stay Crazy ρε και μην ξεχνάτε: #VALTETAMPAKI!