The Unstable Show: There Goes My Hero…

Unstable Show

Ας ταξιδέψουμε στο όχι και τόσο μακρινό 2011. Οι Foo Fighters είναι έτοιμοι να βγάλουν το νέο τους δίσκο, το Wasting Light, ένα δίσκο που θα αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, του συγκροτήματος. Μαζί με το Wasting Light βγαίνει και το Back and Forth, ένα ντοκιμαντέρ με όλη την ιστορία της μπάντας συν υλικό από τις ηχογραφήσεις του Wasting Light. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία μουσικά ντοκιμαντέρ που έχω δει.

Σε αυτό, ο Dave Grohl, πρώην ντράμερ των Nirvana, εξιστορεί μερικές από τις χειρότερες ιστορίες με λάθη που έκανε όσο ήταν στο συγκρότημα. Το πρώτο του μεγάλο λάθος ήταν να σβήσει τα μέρη που είχε ηχογραφήσει στα ντραμς ο William Goldsmith για το δεύτερο άλμπουμ τους και εν τέλει να παίξει αυτός. Δείγμα της τελειομανίας του Grohl, το οποίο ο Goldsmith δε θα δεχθεί και θα παραιτηθεί.

hawkins0001

Η μπάντα χρειαζόταν έναν ντράμερ και η λύση ήταν ο Taylor Hawkins, τότε ντράμερ της Alanis Morisette που ήταν από τα πιο γνωστά acts της εποχής και ο οποίος άφησε το συγκρότημα της για να μπει στους Foo. Ο Hawkins ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το συγκρότημα. Ένας ντράμερ που είχε προσωπικότητα και πολύ καλή τεχνική και δε μπορούσε να τον αμφισβητήσει ο Grohl. Ακόμα και στα χειρότερα τους, ήταν ο Hawkins αυτός που πλακώθηκε με τον Grohl, που τον έβρισε, που του την είπε για το τι σκατά έκανε στο συγκρότημα και ενδιαφερόταν πιο πολύ να παίζει με τους Queens of the Stone Age παρά μαζί τους.

Ο Hawkins ήταν πάντα εκεί σε όλες τις εκδηλώσεις και τις παρουσίες των Foo, κάτι σαν άτυπος υπαρχηγός δίπλα στον τύπο που και του επιβλήθηκε αλλά και έγινε ο κολλητός του. Ένα άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ είναι αυτό που ο Grohl κατάλαβε πόσο μεγάλωσε το συγκρότημα όταν έκανε sold out συναυλία στο Wembley, στην οποία εμφανίστηκαν και οι Jimmy Page, John Paul Jones των Led Zeppelin.

hawkins0002

Ήταν μια επική στιγμή και με τους Grohl-Hawkins να ανταλλάσσουν θέσεις και να παίζουν τραγουδάρες όπως το Rock and Roll και το Ramble On και να ξεσηκώνουν το αγγλικό κοινό που τους αποθέωσε για όλο το διήμερο που έπαιξαν.

O Hawkins έφυγε φέτος τον Μάρτιο από τη ζωή, μόλις 50 χρονών. Είναι μια απώλεια που κλόνισε τους Foo Fighters, αλλά και όλους εμάς που τους ακολουθούμε χρόνια. Στο πλαίσιο της απώλειας του, οι Foo Fighters ανακοίνωσαν δύο συναυλίες εις μνήμην του, η μία στο Wembley στις 3 Σεπτέμβρη και η άλλη στο Kia Forum στο Los Angeles στις 27 του μηνός.

Σήμερα το Unstable Show δεν αποχαιρετά απλώς τον σπουδαίο ντράμερ. Ούτε θα σας πει για το πόσο φανταστικούς guests και setlist είχε η συναυλία. Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχω δει. Στο πρώτο από τα δύο σόου οι Foo Fighters κάλεσαν στην σκηνή τον Shane Hawkins για να παίξει ντραμς στο My Hero.

Όλη η σημειολογία του βίντεο είναι φανταστική. Ο Shane Hawkins μοιάζει πάρα πολύ στον Taylor και εμφανισιακά, αλλά κυρίως στον τρόπο που παίζει ντραμς και το πάθος που βγάζει. Ο πιτσιρικάς επίσης παίζει το My Hero, τραγούδι που ξεκάθαρα φαίνεται πως αφιερώνει στον εκλιπόντα πατέρα του. Οι υπόλοιποι της μπάντας είναι συγκινημένοι και ταυτόχρονα αποδίδουν εκπληκτικά. Έξι απολαυστικά λεπτά στο τέλος των οποίων το κοινό αποθεώνει τον Shane και το συγκρότημα.

hawkins0003

Έφυγες πολύ νωρίς Taylor Hawkins. Σε ευχαριστούμε για όλα.