Friday Night Specials: Πλήρωσε για σελεμπριτοευχή

Stars001

Το Cameo σε φέρνει κοντά στους αγαπημένους σου σελέμπριτι

Ήταν μετά την κηδεία της γιαγιάς του το 2016, τότε που ο ελληνικότατης καταγωγής Steven Galanis σκέφτηκε την ιδέα του Cameo. Εντάξει, δεν είμαι σίγουρος αν είναι Έλληνας ο άνθρωπας, αλλά λίγο το όνομα, λίγο η σύνδεση με γιαγιά, εεε ας τον βαφτίσουμε Έλληνα. Δεν θα παρεξηγηθεί. Το Cameo, λοιπόν, είναι μια ιστοσελίδα κατά την οποία εσύ ως φαν ζητάς από τον αγαπημένο σου σελέμπριτι ένα προσωπικό βίντεο, συνήθως ευχή. Με το αζημίωτο προφανώς. Το συγκεκριμένο σάιτ εκτοξεύτηκε, όπως κι άλλα, εν μέσω πανδημίας. Δεν ήταν και τελείως άσχημη ιδέα η αλήθεια είναι.

Το ποιον μπορείς να βρεις σε αυτή την σελίδα, αρκεί να βάλεις την φαντασία σου. Μπορείς να βρεις από τον Lance Bass των NSYNC μέχρι τον τελευταίο παίκτη ριάλιτι, που μπορεί να εμφανίστηκε 5 λεπτά στην σεζόν του. Αντίστοιχα, παίζουν και οι τιμές. Θα δεις από αρκετά γήινες τιμές, μέχρι μερικά εξωφρενικά νούμερα. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το όνομα και το πόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του. Επίσης, επειδή ζητάς κάτι, δεν σημαίνει ότι θα βρεις τον αγαπημένο σου σελέμπριτι στην κατάσταση που θα ήλπιζες για να στο πραγματοποιήσει. Έχουν ακουστεί διάφορα και ας το αφήσουμε εδώ.

Τώρα πάμε σε αυτό που με καίει. ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!! Στο περίπου… Εδώ το λέμε Starfan. Το concept είναι το ίδιο ακριβώς. Μην σας πω ότι το πήραμε έτοιμο κιόλας, αλλά αλλάξαμε λίγο την αντιγραφή για να μην καρφωθούμε. Βρίσκεις τον Έλληνα σελέμπριτι που μιλά στην καρδούλα σου, του ζητάς αυτό που θες να σου ευχηθεί, τον πληρώνεις και μέσα σε 7 μέρες πρέπει να σου στείλει το βίντεό σου πίσω. Επειδή, όμως, είμαστε και ψυχάρες στην χώρα μας, αν δεν θέλουμε (θεωρητικά πάντα) να βάλουμε τα λεφτά στην τσεπούλα μας, λέμε ότι πρόκειται για φιλανθρωπία. Καλό ε;

Για να είμαστε δίκαιοι οι τιμές στη δικιά μας σελίδα παίζουν σε επίπεδα Ελλαδίτσας. Όχι πως το πενηντάρικο για ένα βίντεο που κρατάει το πολύ λεπτό στις καλές περιπτώσεις είναι λίγο. Αλλά λέμε τώρα. Και υπάρχει ποικιλία κιόλας. Από τραγουδιστές, ηθοποιούς μέχρι παρουσιαστές και πολιτικούς. Ναι ναι απ’όλα έχει ο μπαξές. Αλλά είναι μια περίπτωση ρε συ, που δεν γίνεται να μην την σχολιάσεις.

Stars002

Πας και λες, κάτσε να δω ποιο είναι το ψώνιο… εεεε ο σελέμπριτι που ζητάει τα περισσότερα. Και πέφτουμε πάνω στον Θάναρο τον Πετρέλαρο. Το παλιό παιδί του Fame Story ζητά ένα ωραίο 200αρι ανά βίντεο. Για να σε κεράσει #not μια ευχούλα.

Πόσο αδιάφορος θα το παίξει στο βίντεο που θα στείλει δεν το ξέρω. Μία αξιολόγηση βρήκα να διαβάσω όλη κι όλη. Απορώ γιατί. Δεν κάνει ο κόσμος αμάν και πως να αγοράσει Πετρέλη; Δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ πάντως, αν μπορούσα να στείλω βίντεο στον τραγουδιστή θα του έλεγα ταπεινά Ξύπνα Θανάση. Ο άλλος, Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο σήκωσε και ζητά 25αρι μόνο…

Πάντως να το πω κι αυτό πριν κλείσουμε το θέμα, τίμιος εργάτης του Starfan ο τιτατομέγιστος Τρύφωνας Σαμαράς. Περισσότερες αξιολογήσεις στην σελίδα με 65 στον αριθμό (για να καταλαβαινόμαστε ο 2ος έχει 19), συμπαθητική τιμούλα και μπαμπάτσικια διάρκεια στα βιντεάκια. Κάπου στο λεπτό, ενώ αρκετοί γράφουν 15 δευτερόλεπτα. Όχι, τα σωστά να τα λέμε. Ξεπατώνεται στην δουλειά ο κομμωτής της καρδιάς μας και είναι σίγουρο ότι μάζεψε περισσότερα 200αρια από κάποιους άλλους.

Είπαμε για Σελέμπριτι; Λοιπόν, ποθούμε ριάλιτι για τις ζωές τους

Stars003

Καιρός να δούμε λίγο μπροστά σε αυτή την χώρα. Πρόταση για ριάλιτι της ζωής της, λέει έγινε στην Πόπη την Μαλλιωτάκη. Πως μεγάλωσε, τι έκανε και τι εμπόδια πέρασε στην ζωή της. Βέβαια, επειδή λέγανε ότι κάποιος ηθοποιός θα παίξει τον Λαζαρίδη, μάλλον για δραματοποίηση το πάμε και όχι ριάλιτι. Πάντως, το τραγούδι τίτλων είναι έτοιμο. Δεν έχουμε Beyoncé, έχουμε Ποπάρα.

Ας το σκεφτούμε λίγο. Τι ριάλιτι θα άξιζε να δούμε; Θέλω να πω με την Βίσση είδαμε, με τις νοικοκυρές σε απόγνωση του Κολωνακίου είδαμε, τι άλλο; Δεν θα έπρεπε να δούμε τα πίσω από τις κάμερες των ιστορικών μαχών μεταξύ Εθνικού Σταρ και Μίστερ Μπούτια; Ή να ζήσουμε την καθημερινότητα του Γιάννη Φλωρινιώτη με το Γωγουλίνι; Φήμες λένε ότι ήμασταν κοντά σε αυτό. Αλλά, στα πιο σοβαρά και αθλητικά γιατί να μην έχουμε ριάλιτι για την ζωή του Kill Bill; Μεγάλο όνομα έχεις. Ενδιαφέρουσα ιστορία για την μετάβαση από θρύλος του μπάσκετ σε προπονητή έχεις. Σταρ Ελλάς σύζυγο έχεις. Αδερφή Σταρ Ελλάς πρώην παίκτρια ριάλιτι επιβίωσης έχεις. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;; Τρέμε Last Dance στο Netflix!!

Μέχρι να προχωρήσουμε…

Είναι καλή στιγμή να κάνουμε ένα μουσικό διάλειμμα κι αφού στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Grammy ο Michael Giacchino τσίμπησε μία ακόμα για το score που έγραψε, ας ταξιδέψουμε λίγο προς Gotham City μεριά!!

Στο ίδιο κλίμα, ένα αγαπημένο μου τραγούδι, που μέσω του The Batman το θυμήθηκαν (αν το ξέχασαν ποτέ) αρκετοί. Αχ ρε Kurt λείπεις!

Το Netflix μάς χτύπησε την πόρτα και αυτή την φορά ανοίξαμε

Stars006

Μιας και πήγε η κουβέντα προς τα εκεί, μεγάλη είδηση τον τελευταίο καιρό για την ελληνική σόουμπιζ ήταν η μεταφορά του Maestro, της σειράς του Κρίστοφερ Παπακαλιάτη, στο Netflix. Έχουμε φτάσει τα 8 επεισόδια. 1 πριν το τέλος της σεζόν. Ιστορική στιγμή για την ελληνική μυθοπλασία. Συγχαρητήρια από δω κι από κει. Ναι μπράβο κι εις ανώτερα. Κάπου εδώ είναι που άνοιξαν τα χαρακώματα στα social media μεταξύ Παπακαλιατικών και Αντιπαπακαλιατικών. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν χαίρεστε με την χαρά του ανθρώπου η μια μεριά. Σιγά τον καλλιτέχνη αντικρούει η άλλη. Εμείς όμως, σωστοί απέναντι στο κοινό μας και τους εαυτούς μας πρέπει να πάρουμε θέση. Τι είναι τελικά αυτή η κίνηση;

Είναι σίγουρα μια επιτυχία. Από την απλή και ξεκάθαρη μεριά των αριθμών. Έχεις μια σειρά που τώρα θεωρητικά μπορούν να την δουν 11 εκατομμύρια και με την είσοδο στο Netflix μπορεί να την δει ένας ολόκληρος πλανήτης. Και από την οικονομική άποψη. Δόθηκαν πολλά λεφτά για κάθε επεισόδιο (που σε άλλες δεν δίνονται καν κοντά σε αυτά) και η συμφωνία με το Netflix έφερε πίσω πολλαπλάσια. ΌΜΩΣ! Είμαι υποχρεωμένος για κάποιο λόγο να χαρώ; Πρέπει να πλημμυρίζω από ευτυχία και να πανηγυρίζω στα social για την επιτυχία ενός ανθρώπου που δεν έχω σε τρομερή υπόληψη την δουλειά του; Ας το κάνουν οι φαν του και οι κύκλοι του. Ας το κάνουν αυτοί που αποθεώνουν την οποιαδήποτε πατάτα μπορεί να βγάζει. Εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω. Γιατί θέλω, όπως είπα και πριν, να είμαι σωστός και δίκαιος απέναντι στον εαυτό μου πρώτα.

Θα πω μπράβο στον Κρίστοφερ για μια δουλειά του, που μπορεί να είναι όντως καλή (βλέπε Ένας άλλος κόσμος), αλλά για την μετριάτζα του Maestro σόρρυ δεν θα το κάνω. Και δεν θα το πάω καν στις αντιγραφές, από που παίρνει ιδέες κλπ. Όποιος θέλει, τα βλέπει. Κάποιοι έτσι κι αλλιώς οραματιστήκαμε πως θα πάνε τα πράγματα από νωρίς. Η συγκεκριμένη σειρά έχει αρκετά σοβαρά θέματα ως προς την δομή της και το σενάριο της που πρέπει να στρουθοκαμηλίζεις ή να θαμπώνεσαι από το ωραίο περιτύλιγμα για να μην τα βλέπεις.

Stars007

Νιώθω υποχρεωμένος να πω ένα μπράβο στον Σωτήρη Τσαφούλια, που ήταν εκείνος με το Έτερος Εγώ, το άτομο που άνοιξε την πόρτα με το Netflix. Κι ας μην την πέρασε, γιατί του έβγαλε τρικλοποδιά η Cosmote. Επίσης, να πω ένα μπράβο στο Γιώργο Γούση για τα Μαγνητικά Πεδία, τα οποία είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Oscar και θα προβληθεί σε αγορές του εξωτερικού μέσω του HBO Max. Δεν θα ακούσει πολλά μπράβο έτσι κι αλλιώς. Αφού κάποιοι μάς είπαν κομπλεξικούς, ας το υιοθετήσουμε κιόλας.

Το πιο anime γκολ, έδωσε μεγάλη πρόκριση.

Στο προηγούμενο επεισόδιο του Friday Night Specials, είχα αναφερεί για την νίκη των Ιαπώνων επί των Γερμανών και τις anime αναφορές που υπήρχαν στην παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Έλα όμως που αυτό ήταν μόνο η αρχή. Με το πιο anime γκολ που υπάρχει, η Ιαπωνία ανέτρεψε το σκορ, νίκησε 2-1 τους Ισπανούς και πέρασε ως πρώτη του ομίλου στους 16. Παράλληλα, άφησε έξω τους Γερμανούς.

Stars012

Γι’αυτό το γκολ, τσακώνονται για ώρες στο ίντερνετ αν πέρασε ή όχι την γραμμή του άουτ. Σπόιλερ Αλέρτ. Δεν την πέρασε. Η μπάλα γύρισε στην μικρή περιοχή και με το γόνατο ο Ao Tanaka, της Φορτούνα Ντίσελντορφ έβαλε το 2ο γκολ των Ιαπώνων. Απλά πραγματάκια. Γιατί έτσι είναι το ποδοσφαίρο και πλέον γιατί έτσι είναι η τεχνολογία.

Τίγρη τρέχα να κλείσουμε Ρονάλντο

Κι αν το Μουντιάλ είναι το μεγάλο γεγονός των ημερών, μία ήταν η είδηση που συγκλόνισε το ποδοσφαιρικό σύμπαν. Όχι, δεν ήταν η λύση της συνεργασίας του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Manchester United. Ήταν η αποχώρηση του Παναγιώτη Τσιντώτα από την ΑΕΚ. Είναι τυχαίο ότι έγιναν την ίδια μέρα αυτά τα δύο; Όχι φυσικά. Είναι όλα βάσει σχεδίου. Διώχνουμε πρώτα Τσιντώτα. Γιγάντα Παναγιώταρε, σε ευχαριστούμε για την θητεία σου στα γκολπόστ και για το τσιρλίντινγκ του Πέτρου Μάνταλου. Ανοίγουμε χώρο στο θεωρητικό salary cap που έχει μόνο η ΑΕΚαρα στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη αθλητικό διευθυντή Μπρούνο Άλβες, κολλητάρι Ρονάλντο. Να πούμε ότι πριν λίγους μήνες μέσω Άλβες, έχουμε κάνει ΑΕΚτζηδικο δωράκι σε Ρονάλντο. Υπάρχουν και ντοκουμέντα. Οπότε τα πράγματα είναι πολύ απλά για να σκάσει η μπόμπα. Κι όχι αυτή της Original.

Stars005

Κάθονται και βγάζουν τώρα ειδήσεις ότι τάχα ο Κριστιάνο θα πάει στην Σαουδική Αραβία και ο Μέσι στο MLS. Αυτά παίζει να ισχύουν όσο ότι ο Ρονάλντο τελικά σκόραρε απέναντι στην Ουρουγουάη. Πάντως να θυμάστε ότι την πραγματική είδηση την έβγαλε η στήλη Friday Night Specials.

Φυσικά μετά προέκυψαν κι άλλα θέματα στο σίριαλ Ρονάλντο. Όπως ότι έβρισε όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με την Νότια Κορέα. Ή ότι έμεινε στον πάγκο στο ματς με την Ελβετία, η Πορτογαλία έβαλε 6 γκολ κι εκείνος είχε μια μούρη πιο ξινή κι από την δικιά μου σε κάθε πλάνο. Και άλλα πολλά φυσικά που βγαίνουν από τις προπονήσεις και τις δηλώσεις των αδερφών του. Το ζήτημα είναι ένα. Όταν φτάνεις τα 38 στο ποδόσφαιρο και δεν λες να το δεχτείς, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Ας καταρρίψουμε μια μακροχρόνια εξυπνάδα για τους Rangers

Stars011

Δεν έχω σκοπό να είμαι ένα εβδομαδιαίο κηδειόχαρτο. Αλλά τι να κάνω ρε παιδιά; Φεύγουν ένας ένας και όλοι μαζί. Η είδηση της απώλειας του Jason David Frank με στεναχώρησε πολύ. Ίσως, ο πιο γνωστός Power Ranger. Ξεκίνησε ως Πράσινος και εξελίχθηκε στον μακροβιότερο Ranger, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Tommy Oliver. Για να μην μείνουμε σε βαρύ κλίμα, πάμε να τσακίσουμε ένα μακροχρόνιο αστείο στην μνήμη του.

Υπάρχει η εξυπνάδα από κάποιους όταν θέλουν να υποβαθμίσουν την συγκεκριμένη σειρά (λες και το έχει παίξει ποτέ Breaking Bad) ότι, γιατί δεν καλούν κατευθείαν τα Megazords να τελειώνουμε; Πάμε να δούμε λίγο το lore. Πάμε να ακούσουμε τον Zordon. Μάλιστα, στον Tommy ήταν που υπενθύμισε τους κανόνες, ώστε να ξέρει τι πρέπει να αποφύγει για να μην χάσει τις δυνάμεις του. Οι κανόνες είναι τρεις και είναι οι εξής:

  1. Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις σου για προσωπικό όφελος
  2. Ποτέ μην είστε εσείς εκείνοι που θα κλιμακώσετε μια μάχη
  3. Πάντα να προστατεύετε την μυστική σας ταυτότητα

Με λίγα λόγια και σύμφωνα με τον δεύτερο κανόνα, αν δεν υπάρχει ανάγκη, ο Ranger υποχρεούται για να μην χάσει τις δυνάμεις του να μην καλέσει τα Zords. Σορρυ ε; Ναι ναι, κάποιοι θα πουν για budgets κλπ. Εδώ δεν ασχολούμαστε με τέτοια ξενέρωτα πράγματα. Προχωράμε με τα δεδομένα της ιστορίας.

Φεύγοντας χωρίς να μας έχει ευχηθεί κάποιος σελέμπριτι… ακόμα.

Μιας και είπαμε για τον φίλο Χριστόφορο κι επειδή μας αρέσει η μουσική, ας φύγουμε λίγο καταθλιπτικά. Με το πολύ γνωστό κομμάτι των Archive.

Όχι όχι εντάξει. Αρκετά ακούσαμε το Again στο Κλείσε τα Μάτια. Ας κλείσουμε καλύτερα με τον θεό Δαβίδ.

Νομίζω πολύ σας κούρασα για απόψε. Μέχρι να τα ξαναπούμε κάπου στο anthem.gr, θα εκτιμούσα σαν δώρο ένα βίντεο του Φισφή να μου εύχεται για την γιορτή μου ή έστω της φίλης Ναταλίας Γερμανού. Άντε τυχερούληδες, φθηνά την γλιτώσατε (Μην κάνετε κανένα αστείο και πετάξετε λεφτά. Ικανούς σας έχω).