Friday Night Specials: Θαύμα, θαύμα!

FNSΘαυμα002

Οι κουραμπιέδες και μελομακάρονα τελείωσαν. Δίπλες δεν φάγαμε. Ποιος τρώει δίπλες μωρέ;; Κάθεσαι στον καναπέ με βογγητά να ακούγονται από το φαΐ που καταναλώθηκε μες στις γιορτές και ακόμα βασανίζεσαι από την σκέψη πότε θα ξεστολίσεις. Όμως, το μυαλό σου συνεχίζει να παίρνει στροφές και σκέψεις περνάνε. Από γεγονότα που έγιναν μέσα στο 2022 ή πιο πρόσφατα. Οπότε λες ας γράψω μερικά κάπου να μην χαθούν.

Η συναυλία της χρονιάς

Κάθε χρόνο, ειδικά μετά τα καλοκαίρια, υπάρχει συζήτηση μεταξύ των μουσικόφιλων για τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας. Είτε αυτοί είναι οι Muse, είτε οι Iron Maiden, είτε ο κακός Gallagher, είτε οι Slipknot, ο καθένας θα πει ότι παραβρέθηκε στην καλύτερη συναυλία της χρονιάς. ΌΛΟΙ είστε λάθος. Η καλύτερη ήταν άλλη μέσα στην χρονιά που πέρασε. Ήταν το επικών διαστάσεων κολάμπ μεταξύ Κωνσταντίνου Αργυρού και 50cent. Έσπειρε panikο ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής δείχνοντας στο γατί της rap τι εστί Star!

FNSΘαυμα003

Τώρα κάποια πράγματα που ακούγονται περί αναβολής για τεχνικά προβλήματα (χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα) και χορηγίες από τον ΕΟΤ είναι κακεντρέχειες τρίτων. Εγώ ξέρω από συγγενικό πρόσωπο ότι πήγε στην συναυλία για τον Κωνσταντή. Ποιος ήταν ο άλλος κύριος άλλωστε; Κανένα φιλαράκι του Ρέμου; Μερικοί άσχετοι με την μουσική, θα πουν ότι μεγάλο μουσικό γεγονός της χρονιάς ήταν η sold out συναυλία του ΛΕΞ. Αλλά τι ξέρουν αυτοί από τέτοια θέματα; Οι υπόλοιποι ακούστε ό,τι απέμεινε από τα παλιά ένδοξα χρόνια του 50cent, μέχρι να προκύψει η μεγάλη επιτυχία από τους 50silver!

Πάντως, πολύ φιλοξενία πέφτει στο ελληνικό σταρ σίστεμ, όπου κάθε καλλιτέχνης φιλοξενεί στο μουσικό του στέκι κάποιον άλλο. Μέσα στο 2022 ξεκίνησε αυτό το τρεντ και κάποιος πιο πονηρεμένος από μένα θα έλεγε ότι γίνεται για να μην τσακώνονται τα “μεγάλα” ονόματα. Σου λέει αυτός που θα ήταν δεύτερος, ότι δεν είμαι δεύτερος, απλά είμαι φιλοξενούμενος. Πως το λέει ο Μαθιουδάκης στο “Στα Πλάγια”; Δεν ήταν stand up, ήταν performance…

Ελληνικός μυθοπλαστικός οργασμός

Το 2022 ήταν η χρονιά που αποχαιρετήσαμε τις Άγριες Μέλισσες. Αφού πρώτα είχαμε το redemption arc οποιουδήποτε χαρακτήρα ήταν έστω για λίγο καιρό σκοτεινός (όχι για σένα Χειλάκη, εσένα δεν σε λυπηθήκαμε) και οι Σταμίρενες, με κύρια συμβολή της Δρόσως, έλυσαν το υπογεννητικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, μπόρεσε αυτή η σειρά να ολοκληρωθεί μετά από τρία χρόνια. Αντίστοιχα, για Maestro τα είπαμε ξανά, καμαρώνουμε με χάρη ότι μπήκε στο Netflix και τυπικά πλέον. Τώρα βέβαια που έχει τελειώσει ο πρώτος κύκλος μπορούμε να αναρωτηθούμε τι παίρνουν ορισμένοι άνθρωποι και κάνουν δηλώσεις σαν της Γουλιώτη.

FNSΘαυμα004

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στην σειράρα που απογείωσε την μυθοπλασία στην χώρα. Η οποία δεν είναι ακόμα ένα αγορασμένο φορμάτ από την Μεγάλη Βρετανία, αλλά μια πρωτότυπη ιδέα του μεγαλύτερου Έλληνα κωμικού. Με τον επίσης πρωτότυπο τίτλο, Super Mammy. Τώρα γιατί κόπηκε μετά από λίγα επεισόδια, ενώ είχε ανανεώσει για 2η σεζόν, απορία το έχω. Δεν το έβλεπαν οι αμέτρητοι φανς του; Ίσως. Θα μου πεις προέκυψε και Η επίθεση της βρετανικής τυρόπιτας μέσα στην χρονιά, οπότε είχαν κι άλλα ζητήματα να λύσουν. Ας ελπίσουμε ότι ο άνθρωπος που κατέστρεψε στο παρελθόν το Faulty Towers, να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του, ότι το ελληνικό Office είναι απλά φήμη και να μην ήταν μια κίνηση για να τεστάρει τα νερά του ίντερνετ για αντιδράσεις. Απλά σκέφτομαι φωναχτά…

Χύσαμε όλοι δάκρυα χαράς με την επιτυχία του κοντού

FNSΘαυμα005

Όταν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη προσγειώνεται ένας μετεωρίτης, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θαμπώνονται από την λάμψη του και άλλοι που την μισούν. Κάτι τέτοιο γίνεται και με τον Messi. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τι έχει κάνει στην μακροχρόνια καριέρα του ο Αργεντινός. Άλλοι τα έχουν πει ήδη αρκετά καλύτερα απ’ ότι θα μπορούσα. Μπορώ να μεταφέρω από το κείμενο το οποίο διαβάζετε τώρα μόνο την συγκίνησή μου όταν ο κοντός πήρε αυτό που του έλειπε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προσπάθησαν οι Καταριανοί με κάτι φορεσιές να μας χαλάσουν την στιγμή. Αλλά μετά από τέτοιο τελικό, που μόνο σε ταινία του MCU θα έβλεπες αντίστοιχη μάχη, δεν θα κάτσουμε παραπάνω να ασχοληθούμε πέρα από το αυθόρμητο κράξιμο που έπεσε. Γιατί μπορεί να μην ήμουν ποτέ φίλος της Μπαρτσελόνα (καλά για την Παρί ούτε καν συζήτηση), ούτε της Αργεντινής, αλλά σε αυτό το τουρνουά υπήρχε μια σύνδεση πολλών ποδοσφαιρόφιλων ότι τώρα πρέπει να το πάρει. Πρέπει να τελειώσει την καριέρα του αυτός ο ποδοσφαιριστής και να έχει πάρει τουλάχιστον ένα Μουντιάλ. Το πήρε και το δάκρυ κύλησε.

Τώρα στα σοβαρά θέματα, άλλη ήταν η προσωπικότητα τής οποίας η σκιά κάλυψε τα πάντα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η προσωπικότητα αυτή, ή αλλιώς ο football expert, σε ρόλο σχολιαστή της διοργάνωσης ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Μέσω των γνώσεων τις οποίες μας προσέφερε απλόχερα ο Στελάρας, μάθαμε μπαλίτσα αυτές τις μέρες. Είχαν τέτοια επιτυχία τα ταχύρυθμα μαθήματα ποδοσφαίρου, που πλέον μαζεύονται όλες οι ατάκες για την κυκλοφορία ειδικής συλλογής.

FNSΘαυμα006

Εδώ στο anthem.gr έχουμε αποκλειστικό preview της συγκεκριμένης συλλογής και θα διαβάσουμε/θυμηθούμε μερικές από αυτές τις μαγικές στιγμές.

  • Αν η μπάλα πάει εκεί που δεν μπορεί να τη βγάλει ο τερματοφύλακας, θα το φάει.
  • Αν είναι μέσα στην περιοχή το φάουλ, είναι πέναλτι.
  • Ποδόσφαιρο παίζουν οι ποδοσφαιριστές.
  • Είναι ένα ματς που μπορεί να σκοράρει οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε στιγμή.
  • Στην γλώσσα την δικιά μας, δείχνει να ευχαριστιέται πιο πολύ το ποδόσφαιρο με την εθνική παρά με τον σύλλογο.
  • Αν θες να το πούμε έτσι λαϊκά, η Αργεντινή παίζει πιο ευρωπαϊκό λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο.
  • Για τον τελικό: Αν μου επιτραπεί η έκφραση, βλέπουμε ένα ποδοσφαιρικό θρίλερ (το χιτσκοκικό γκρανγκινιολικό φινάλε είναι πιασμένο και πατενταρισμένο από αλλού).
  • Και φυσικά οι ατάκες: πλασοκουντεπιέ, μπουκαδόρος, μοίρασε σακούλα

Καλοτάξιδο το βιβλίο να ευχηθούμε!

Έκανε το θαύμα του ο Νικόλας!

Είναι που λέτε μια απλή καθημερινή μέρα και λέω ας κάτσω στο PC μου, να δω και τα mails μου. Ενημερώσεις, ανακοινώσεις, σαβούρα πολύ, όπου κάτσε! Έπεσα σε μια διαφήμιση που δεν γινόταν να προσπεράσω.

FNSΘαυμα007

 

Όπως ξέρετε ήδη λογικά, έχουμε μεγάλη αγάπη για το Ant1+ στο anthem.gr. Ολόκληρο Rant και Unstable Show αφιερώσαμε. Ήρθε, λοιπόν, η πλατφόρμα της καρδιάς μας, να μας ανταμείψει!

Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλα τον Οικονομόπουλο!! Θες να μάθεις πως ζει στην καθημερινότητά του ο λαϊκός τραγουδίστης; Βάλε Ant1+. Θες να δεις την προθέρμανση που κάνει πριν βγει στην σκηνή το λαϊκό είδωλο; Βάλε Ant1+. Θες να δεις ζωντανό θαύμα μπροστά στην κάμερα; Βάλε Ant1+.

FNSΘαυμα008

Ώπα κάτσε. Αυτό το έχουμε και σε βίντεο τσαμπέ. Πατήστε εδώ!

Για το θέμα πίστης (ή αγγλιστί Faith), θρησκείας κλπ θα προτιμούσα να μην πάρω θέση. Το μόνο που θα πω είναι πως αποτελεί κάτι προσωπικό και έχει να κάνει κυρίως με τις ανάγκες του καθενός. Κι ενώ θα μπορούσα να σταθώ στις απόψεις του αοιδού για την θέση των γυναικών, για τα εμβόλια και για πολλά άλλα θέματα, θα σταθώ μόνο σε μια ατάκα από το ίδιο ντοκιμαντέρ.

FNSΘαυμα009

Πάντως εγώ γουστάρω πολύ που ο Οικονομόπουλος έχει για εταιρεία την Heaven και βγάζει ντοκιμαντέρ Faith. Δηλαδή Ελλάδα, πίστη κι άλλα τέτοια ωραία, όμως έχουμε μια πινελιά παγκοσμιοποίησης!

Κι επειδή ο Νικόλας δεν θα παίξει μουσικά σε αυτό το άρθρο, πάμε να βάλουμε τέρμα ένα διαφορετικό θαύμα.

Για τα δύο τελευταία screenshots, θέλω να δώσω credits στο προφίλ Σκρίνσοτς ελληνικής τηλεόρασης (@TvSnaps) στο Twitter. Ακολουθήστε το!