Μουσική Σ. #16: Τι είχες Γιάννη, τι είχα (μ)πάντα;

Εντάξει, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Τον τελευταίο καιρό, αρκετές μπάντες οι οποίες μας προσέγγισαν οι ίδιες (!) απέδειξαν ότι το πνεύμα του αούγκανου Ελληνάρα δε θα πεθάνει ποτέ. Τι βιώσαμε αυτό το διάστημα που μπορεί να με οδήγησε στο σημείο να θάψω συγκροτήματα που πιθανώς διαβάζουν τη σελίδα μας; Η λίστα είναι μεγάλη: απαντήσεις copy-paste, προσβλητικά status που φωτογράφιζαν εμάς καθώς και περιφρονητικό υφάκι είναι μόνο λίγα από τα περιστατικά που με έχουν εξοργίσει. Το χειρότερο δε είναι ότι από ένα συγκεκριμένο συγκρότημα της επαρχίας δε λάβαμε ποτέ τις απαντήσεις των ερωτήσεων που τους στείλαμε.

Όταν με είχε κατηγορήσει (δημόσια) τραγουδιστής γνωστού σχήματος, χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς επειδή δεν συμπεριέλαβα τα συγκρότημά του σε μία λίστα σχημάτων που θεωρούσα εγώ αξιόλογα για το συγκεκριμένο είδος, λέω δε μπορεί ένας μαλάκας είναι. Το τελευταίο όμως διάστημα παρατηρώ ότι ξεπετάγονται από παντού μαλάκες. Άνθρωποι που κοκορεύονται παντού ότι είναι προσγειωμένοι κι ότι απλά αγαπούν τη μουσική που υπηρετούν, στην ουσία όμως η συμπεριφορά τους οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Αγαπώ την ελληνική σκηνή, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του site. Με το συγκεκριμένο άρθρο δε θέλω να προσβάλω συγκροτήματα που πραγματικά διδάσκουν ήθος κι έχουμε φιλοξενήσει κατά καιρούς στο anthem. Εσάς σας αγαπάμε και θέλουμε να σας δούμε να πετυχαίνετε! Θέλω μονάχα να θίξω τον εγωισμό των 5-10-20 κρετίνων που μολύνουν τη σκηνή μας. Όταν πχ βλέπω ότι κυκλοφορούν τόσοι υδροκέφαλοι στη σκηνή αυτή, δε μπορώ παρά να οπλιστώ με το φτυάρι μου. Σας παρουσιάζω τη λίστα με τα λάθη που θεωρώ πως κάνουν πολλοί ψωνισμένοι “συγκροτηματίες”! ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΨΩΝΑΡΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!

"Fuck it all! Fuck this world!" είχε πει το 200- ο Corey Taylor, ο οποίος είχε καταλάβει από νωρίς πως αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος ηλίθιους.
“Fuck it all! Fuck this world!” είχε πει το 1998 ο Corey Taylor, ο οποίος είχε καταλάβει από νωρίς πως αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος ηλίθιους.

1)Είστε αγενείς.

Κυρίες και κύριοι, βασικοί κανόνες συμπεριφοράς: Όταν ένας δημοσιογράφος επικοινωνεί μαζί σας για να συνεννοηθεί για μία συνέντευξη, προσπαθήστε να είστε ευγενικοί, ακόμη κι αν αυτό αντιτίθεται στην αούγκανη φύση σας! Οι μονολεκτικές απαντήσεις καθώς και οι απαντήσεις του στυλ “Θα μιλήσεις με τον μάνατζερ μου” είναι αδικαιολόγητες. Ο δημοσιογράφος έχει αφιερώσει ή θα αφιερώσει χρόνο για να ακούσει τη μουσική σου παπάρα συγκροτηματία. Όταν είσαι αγενής τι περιμένεις ακριβώς να συμβεί; Να σε αποθεώσει; Ξύπνα βούρλο!

2)Είστε τεμπέληδες.

Σου έχουμε στείλει λοιπόν τις ερωτήσεις κι εσύ αρχίζεις και κολλάς παλιότερα κομμάτια συνεντεύξεων μεταξύ τους, προσπαθώντας να αποφύγεις να γράψεις πέντε σειρές, ή έστω να παραφράσεις τα λεγόμενα σου. Και τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να φανείς ακόμη πιο ηλίθιος γιατί όλοι μας κάνουμε την έρευνά μας πριν ανεβάσουμε τη συνέντευξη σου.

3)Νομίζετε πως είστε μουσικά είδωλα

Δεν είστε.

4)…στην ουσία είστε τενεκεδάκηδες.

Κατέληξα στο συμπέρασμα πως όταν κάποιος μουσικός έχει καβαλήσει το καλάμι, συνήθως η μουσική του είναι κατώτερης ποιότητας! Όταν ένα συγκρότημα είναι προσγειωμένο, η δουλειά τους είτε είναι πιο καλή, είτε προϊδεαζόμαστε εμείς θετικά από τη γενική εικόνα και την ευγένεια και τους δίνουμε bonus points! Sucks to be you!

5)Είστε ψωνισμένοι.

Τον Ιανουάριο πήρα συνέντευξη από τον frontman των Sabaton. Αν και η συνέντευξη μου παραχωρήθηκε λίγο πριν τη συναυλία, ο Joakim μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και ευγένεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης συμπέρανα πως αυτός ο άνθρωπος έφθασε στην κορυφή ακριβώς επειδή παραμένει προσγειωμένος σε όλη την πορεία της καριέρας του. Σύγκρινε λοιπόν που βρίσκεσαι εσύ παλιοψωνάρα και που βρίσκεται αυτός!

6)Είστε πιο ψεύτικοι κι από βυζιά λατίνας πορνοστάρ.

Πόσο έχω σιχαθεί τις υποτιθέμενες “politically correct” απαντήσεις, προκειμένου να δείξετε ότι δε σας ενδιαφέρει το χρήμα κι ότι απλά αγαπάτε τη μουσική. Το ψάρι ψόφησε και βρώμισε όλο το διαδίκτυο… Δε σας συμπαθήσει ο κόσμος της σκηνής επειδή λέτε αρλούμπες. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε το κοινό της ελληνικής underground σκηνής δεν αποτελείται από πρόβατα!

7)Μισείτε και θάβετε άλλα συγκροτήματα χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Είστε απλά μνησίκακοι. Δε σου ζήτησα να μου θάψεις άλλους που ασχολούνται με τη μουσική τους, πόσο μάλλον να μου τους κατονομάσεις.

Αν κάνεις ένα ή παραπάνω από αυτά που προανέφερα τότε προσπάθησε να τα αποφύγεις. Αν θίχτηκες, τα περαστικά μου τενεκεδάκια! Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε φίλος σου, ούτε κι ο flamer συμπαίκτης σου στο lol, εξαιτίας του οποίου έχασες το game. Άντε και στο διάολο!