Μουσική Σ. #19: Κακό πράγμα το ίντερνετ…

βδ2

Μου το λεγε η γιαγιά μου πως το ίντερνετ είναι κακό πράμα. Καθώς ήμουν στο διάολο που λέγεται facebook, είδα ένα άρθρο που σχεδόν μου προκάλεσε εμετό. Μία παραποιημένη χολή που είχε ως σκοπό μονάχα να βλάψει τον BD Foxmoor των Active Member. Πήραν λοιπόν μία συνέντευξή του (την οποία είχα διαβάσει νωρίτερα), την παραποιήσαν όσο μπορούσαν, την πετσόκοψαν κι έβγαλαν τον BD φασίστα.

Αλήθεια ρε φίλε; Άφησες όλα τα φασιστάκια της Ελλάδας και βρήκες να κυνηγήσεις έναν καλλιτέχνη που πολεμάει το φασισμό μέσα από τη μουσική του χρόνια τώρα; Κι έστω ρε πούστηδες ότι τα τραγούδια του τα έβγαλε για το χρήμα όπως λέτε, η μουσική και τα νοήματα μένουν. Χαρτογραφούν συνειδήσεις!

Άκου να δεις, άλλο να κάνεις σάτιρα, άλλο να παραποιείς λόγια και να κάνεις προπαγάνδα για να εκτελείς σκοπιμότητες. Το δεύτερο το κάνουν διάφοροι -δήθεν- σατυρικοί του σκατοκουτιού. Πλέον όμως η τηλεόραση δεν έχει τόση δύναμη. Η δύναμη τώρα πια βρίσκεται στο διαδίκτυο και κάποια site προσπαθούν απεγνωσμένα να καθιερωθούν ως το νέο κατεστημένο.

Μέσα σε λίγες ώρες, δεκάδες προβατοποιημένα τρολς που διάβασαν το άρθρο έσπευσαν να επιτεθούν στον BD αποκαλώντας τον χοντρό, φασίστα, ρουφιάνο και πολλά άλλα άκομψα κοσμητικά επίθετα. Αν αυτό δεν είναι οργανωμένη επίθεση τότε τι είναι, Λαζόπουλοι του διαδικτύου;

Δεν υπερασπίζομαι συχνά κάποιον καλλιτέχνη, όταν όμως βλέπω να παραποιούν λόγια, να κόβουν άλλα, να τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει και στο τέλος να τον βγάζουν και μαλάκα, τότε δε μπορώ να μείνω με το στόμα κλειστό.

Στο άρθρο αναρτήθηκε το εξής απόσπασμα:

Πάνω στην μαλακία μας. Αφού όλοι οι άνθρωποι δεν είναι καλοί, πώς θα γίνει να είναι όλοι οι μετανάστες καλοί. Και πώς γίνεται να είναι όλοι οι φασίστες κακοί, πες μου εμένα. Για μένα ο φασισμός είναι αισθητική.

-Ωπ, ο κακός βεζίρης βλέπει τον φασισμό ως αισθητική. Πίσσα και πούπουλα. Πάμε να τον κάψουμε στη μέση του χωριού.

-Κάτσε όμως λίγο ρε ψηλέ. Τι λέει αμέσως μετά; Γιατί το κόψαν;

Αν ο φασίστας είναι αυτός που δέρνει στο δρόμο τότε είμαστε γεμάτοι φασίστες. Στα γήπεδα, τα ΚΝΑΤ είναι φασίστες, οι μπάτσοι είναι φασίστες. Όλοι όσοι μαζεύονται σε μπουλούκια και δέρνουν είναι φασίστες.

Εδώ κρύβεται όλη η απάτη, το γνωστό “out of context”. Έχεις μια μεγάλη συζήτηση, μία κουβέντα, πάνω στην οποία μπορούν να ειπωθούν πολλά, αφαιρείς ότι μπορείς και βγάζεις ότι συμπέρασμα θέλεις. Η γνωστή τακτική των μεσημεριανών και των κουτσομπολίστικων φυλλάδων! Ο φασισμός λοιπόν, λέει ο καλλιτέχνης, είναι αισθητική γιατί είναι κάτι που συμβαίνει παντού γύρω μας επί καθημερινή βάση! Και το ΚΙΤΣ είναι ένα είδος αισθητικής, αλλά δεν το λες όμορφο!  Η αισθητική ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά κάτι όμορφο! Η αισθητική πολλές φορές εμπεριέχει ασχήμια σιχαμερή! Και ναι, ο φασισμός είναι σιχαμερός και πρέπει να παταχθεί!

Το άλλο point του αρθρογράφου είναι ότι ο BD Foxmoor κατηγορεί τους πρόσφυγες:

Εγώ προσωπικά το πρώτο πράγμα που συζητάω με ανθρώπους που έχουν φύγει απ’ την χώρα τους είναι γιατί έφυγες; Ένα γιατί; Δεν είχατε τίποτα ωραίο εκεί; Κάτι να σε κρατήσει; Εγώ υποχρεωτικά μεγάλωσα εδώ στην Ελλάδα και από ένα σημείο είχα ποτίσει τόσο πολύ με τα όμορφα αυτού εδώ του τόπου που δεν είχα πια επιλογή να φύγω. Εσύ; Γιατί άφησες μάνα, πατέρα, αδερφό; Κυνηγημένος είσαι αδερφέ μου;

O BD ισχυρίζεται πως μιλούσε για οικονομικούς μετανάστες και όχι για τους πρόσφυγες. Αυτό δε μπορώ να το σχολιάσω, καθώς αδυνατώ να βρίσκομαι στο μυαλό ενός άλλου ανθρώπου. Μπορώ όμως να κατανοήσω τι λέγεται πάνω στη συζήτηση, όπου φαίνεται ότι προσπαθεί να κατανοήσει τις συνθήκες της μετανάστευσης σε περιόδους ειρήνης! Αλλιώς γιατί ρωτάει ρε στόκοι αν είναι κυνηγημένος ο άλλος, εφόσον ξέρει ότι υπάρχει πόλεμος; Τόσο μαλάκας είναι αυτός ο άνθρωπος; Δεν το νομίζω!

Αυτό βέβαια μπορείς να το καταλάβεις εφόσον το iq σου ξεπερνά το iq του μέσου πιθήκου Ελληνάρα που τρέχει με την πρώτη ευκαιρία να λιθοβολήσει τους πάντες! Ας δούμε όμως τι άλλο είπε αυτές τις μέρες ο καλλιτέχνης, που ποτέ δεν αναπαράχθηκε:

Πριν πολλά χρόνια έγραψες «Τάζομαι πρόσφυγας και σε καλό να μου βγει». Τι σημαίνει αυτή η φράση σήμερα.

Τώρα ζωντάνεψε αυτό. Οι μεγαλύτερες στιγμές αμηχανίας είναι όταν συναντάς τα λεγόμενα σου. Όταν αυτά που έχεις γράψει τα βλέπεις μπροστά σου. Αυτές οι στιγμές θέλουν καλή διαχείριση.Το έχω ζήσει αρκετές φορές. Όσο για το «Φυσάει Κόντρα» το πάζλ τώρα ολοκληρώνεται, τώρα νιώσαμε την ανάγκη να το κάνουμε video clip. Ένα τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί, που πάνω του έχουν ασελγήσει όλες οι πολιτικές νεολαίες. Μεγάλωσα σε προσφυγική συνοικία από πρόσφυγες παρόλα αυτά πάντα ήθελα να έχω ένα τόπο. Τάζομαι πρόσφυγας γιατί η έννοια του πρόσφυγα πάντα ενοχλούσε τους ραγιάδες (υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα και στο ραγιά). Έχω πλήρη επίγνωση της διαφοράς του πρόσφυγα και του οικονομικού μετανάστη, είμαι ένας άνθρωπος που δεν βάζω τίποτα στο ίδιο καζάνι. Εκεί που χάνω τον κόσμο από τα πόδια μου είναι όταν βλέπω παιδιά προσφύγων ή και οικονομικών μεταναστών. Σε έναν οικονομικό μετανάστη θεωρώ ότι μπορείς να σταθείς δίπλα του και να τον βοηθήσεις όπως θα βοηθούσες οποιονδήποτε. Σε έναν πρόσφυγα όμως υπάρχει το χρέος να του δώσεις ό,τι βίαια έχει χάσει.

Κι αναρωτιέμαι εγώ, όταν προσπαθείς να φιμώσεις κάποιον δεν είσαι εσύ ο ίδιος φασίστας; Παίρνεις μεμονωμένες φράσεις που ειπώθηκαν σε μία μεγάλη συνέντευξη (την οποία πολλοί από αυτούς που επιτέθηκαν δεν διάβασαν ποτέ), την παραποιείς και το παίζεις μάγκας με τα likes και τα υβριστικά σχόλια των οπαδών σου.

Κι εσύ που διαβάζεις ένα άρθρο, πριν βρίσεις, κράξεις, κατηγορήσεις, κάνε και μια μικρή έρευνα για να δεις αν στέκουν όσα σου λένε! Μην τρως αμάσητο το κουτόχορτο!

Α ρε BD, το έθεσες καλύτερα από όλους:

Όρθιε βλακόλιθε, σακί με μπάζα,
σε ψυχοκέντησαν καλά με μυθομάζα.

Στα δύσκολα τελικά είμαστε μόνοι!