Εναλλακτικές βραδιές στην Αθήνα #7: The Art Of ZIGGY STARDUST @ Death Disco

ziggy

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, το Death Disco απέδωσε φόρο τιμής στον εκλιπόντα David Bowie με τον ομορφότερο τρόπο, σεβόμενο πάντα τη μήνη του καλλιτέχνη. Ήταν πραγματικά μία από τις ωραιότερες βραδιές των Reflections, καθώς είχε λίγο απ’ όλα: ομιλίες, δώρα, πανέμορφους πίνακες, μάσκες και θεατρικό. Όλα αυτά εμπνευσμένα από τον Bowie. Είμαι σίγουρος πως αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να παρακολουθήσει κι αυτός τα όσα παρακολουθήσαμε θα ήταν υπερήφανος.

gifts
Τα δώρα της βραδιάς, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από τον David Bowie!

Την εισαγωγή της βραδιάς είχε αναλάβει η Μαίρη Βούλγαρη, η οποία ζέστανε το κλίμα διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο της Pascale Ferroul, “Ο Γιατρός συνιστά David Bowie”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Νεφέλη”. Το βιβλίο πραγματεύεται την απόφαση μίας ψυχιάτρου να πάει σε συναυλία του David Bowie μαζί με τους ασθενείς της: μια ανορεξική, μια μυθομανής, δυο μανιοκαταθλιπτικοί, ένας παρανοϊκός και ένας σχιζοφρενής. Η έξοδος έγινε στα πλαίσια ομαδικής θεραπείας και αυτό θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο. Το απόσπασμα που μας διάβασε η Μαίρη ήταν από το σημείο που η γιατρός περιέγραφε πως τη συναυλία, τον David Bowie και τις αντιδράσεις των ασθενών.  Όμορφη εισαγωγή για τη βραδιά!

vul
Μαίρη Βούλγαρη

Τη σκυτάλη πήρε ο συγγραφέας Σταύρος Σταυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τη δική του οπτική για τον άνθρωπο που κρυβόταν πίσω από την υπέροχη περσόνα που είχε δημιουργήσει. Παράλληλα έκανε λόγο για τον τρόπο που ο David Bowie “πυροβόλησε το κοινό με το αύριο”, ανέλυσε δηλαδή τους τρόπους με τους οποίους ο καλλιτέχνης πρωτοπόρησε.

stauropoulos
Σταύρος Σταυρόπουλος

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο αγαπημένος συγγραφέας του κοινού της Death Disco, Περικλής Μποζινάκης, ο οποίος μίλησε για την δική του οπτική για τον David Bowie, αποδίδοντας φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που καθιέρωσε τη μυθοπλασία μέσα στη μυθοπλασία. Ανέλυσε δηλαδή την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων του David Bowie και την επιρροή που είχαν στον κόσμο.

bozinakis
Περικλής Μποζινάκης

Η ομιλία του Παναγιώτη Φαμέλλου ήταν πολύ δυνατή και εντυπωσίασε το κοινό, καθώς μας μίλησε για το πως το πνεύμα του Bowie ζει μέσα από εκείνους που τον αγάπησαν, ενώ τόνισε πως ο καλλιτέχνης χάρισε στην ανθρώπινη ιδέα τα ανώτερα επίπεδα της ύπαρξης.

famelos
Παναγιώτης Φαμέλλος

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι πολλοί ενδιαφέρουσες ομιλίες κι είχε έρθει πλέον η ώρα για την αναμενόμενη μουσικοθεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Καραγεωργίου και της ορχήστρας του (Τζούλια Μουρελάτου, Στέλιος Παπαναστάσης, Χαρούτ Τοροσιάν). Τρομερή η ενέργεια του πρωταγωνιστή στη σκηνή, άψογη σκηνοθεσία και καλογραμμένο σενάριο, το οποίο είχε τις σωστές δόσεις χιούμορ. Μουσικά το δείγμα ήταν άψογο, καθώς ακούσαμε μέχρι και διασκευή του Χατζηδάκη, και συγκεκριμένα του τραγουδιού “Αθανασία”. Το κοινό λάτρεψε την παράσταση και χάρισε το δυνατότερο χειροκρότημα στην ομάδα που έλαμψε on-stage!

karageorgiou
Ο Κωνσταντίνος Καραγεωργίου και η ορχήστρα του (Τζούλια Μουρελάτου, Στέλιος Παπαναστάσης, Χαρούτ Τοροσιάν)
Φυσικά, όπως πάντα, υπήρχε η καθιερωμένη έκθεση έργων τέχνης, στην οποία συμμετείχαν οι εξής καλλιτέχνες: Αγγελική Τουρκοχωρίτη, Νίκος Σκαμαγκας, Λέμκη Θεοχάρη, Έφη Νόιφελτ, Ξένια Κ., Άρτεμις Παπατσαρούχα, Νίκος Σεμπεκόπουλος, Ματίνα Γεωργά, Γιώτα Τσιμπαλίδη, Bogi, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Ελλεάνα Μαυροφύδη, Ξανθή Λαμπροπούλου, Παναγιώτα Λευκαδίτη.
noifelt
Η καλλιτέχνης Έφη Νόιφελτ με τα έργα της
ea
eb
ec
ed