Μουσική Σ. #9: Σχολιάζοντας τη μουσική επικαιρότητα!

Προσοχή: Οι απόψεις στο παρόν άρθρο είναι αποκλειστικά δικές μου και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των υπολοίπων συντακτών του anthem.gr!

Πάει άλλη μία εβδομάδα κι εγώ λόγω υποχρεώσεων καθυστέρησα για δεύτερη φορά τη Μουσική Σχιζοφρένεια. Είναι αυτό που λένε η πρώτη και η δεύτερη φορά σου χαρίζονται, την τρίτη καίγεσαι. Νιώθω σαν να έχω προδώσει την οικογένειά μου. Όπως και να ‘χει η γκρίνια δεν είναι λύση κι επειδή δε θέλω να σας αφήσω χωρίς την εβδομαδιαία δόση ψυχιατρικής διαταραχής, αποφάσισα να τη δημοσιεύσω σήμερα.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν προσπαθούσα να επιλέξω το θέμα με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ. Η επικαιρότητα μου έδωσε πολλά θέματα με τα οποία μπορούσα να καταπιαστώ, όπως π.χ. την πτώση της Madonna που έγινε viral σε χρόνο dt, τα νέα υποψήφια τραγούδια της Eurovision αλλά και τη φημολογούμενη εμφάνιση των Judas Priest στο φετινό Rockwave. Κουτσομπολίστικες παλιοφυλλάδες, ήρθε η ώρα να βάλετε λουκέτο! Αγαπητοί αναγνώστες οπλιστείτε με τα φτυάρια σας!

1) Η Madonna έπεσε στη σκηνή όταν ένας από τους χορευτές τράβηξε πιο δυνατά από ότι έπρεπε τη μπέρτα της. Πέσαν όλοι σαν τα όρνια να την φάνε! Σοβαρά; Θα κράξουμε έναν καλλιτέχνη επειδή παραπάτησε; Είστε σοβαροί; Κανείς δεν της αναγνώρισε, ότι παρά την πτώση σηκώθηκε σχεδόν αμέσως και συνέχισε την εμφάνιση της ακάθεκτη. Αυτό θα πει ετοιμότητα κυρίες και κύριοι! Respect!

2) Ποιος σοβαρός άνθρωπος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη Eurovision, εν έτει 2015; Οι μόνες απορίες που είχα ακούγοντας τα νέα τραγούδια είναι τι απέγιναν οι C:REAL που ξέραμε όλοι μας καθώς και τι παίζει φέτος με όλα αυτά τα σόλο από μπουζούκι που εμφανίζονται από το πουθενά;

Πιστεύετε ότι το συρτάκι και οι λοιπές παπαριές που προσθέτετε out of nowhere για να αποκτήσουν τα κομμάτια σας το τόσο “επιθυμητό” ethnic στοιχείο θα σας χαρίσουν τη νίκη; Πρώτον, η δημοτικότητα της χώρας μας στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει πιάσει πάτο… Δεύτερον έχουμε αρχίσει να κουράζουμε τον κόσμος με το τρίπτυχο ouzo, mousaka, sirtaki (συν mpoutaki κούκλας τραγουδίστριας το οποίο δεν έχει κουράσει κανέναν). Σοβαρά μόνο εμένα εκνευρίζει αυτό το ξαφνικό μπουζούκι που εμφανίζεται από το πουθενά σχεδόν σε όλα τα τραγούδια; Έχουμε κι άλλα παραδοσιακά όργανα, αν τόσο πολύ κόπτεστε να προωθήσετε τον Ελληνικό πολιτισμό! Βρείτε κάτι άλλο να παρουσιάσετε… Enough is enough already…

Judas-Priest-Pic-2015

3) Σχετικά με την έντονη φημολογία για την εμφάνιση των Judas Priest στο Rockwave μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Όπου ακούς όμως πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Πριν αρχίσετε να με βρίζετε που έκραζα το Rockwave αναλογιστείτε το εξής: Τα λάθη που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια δεν αναιρούνται. Μην ξεχνάτε πως μέχρι στιγμής headliner είναι ο Robbie! Συν το ότι πιθανότατα θα πιουν το αίμα των οπαδών των Judas Priest, εκμεταλευόμενοι το γεγονός ότι το Ελληνικό κοινό ανυπομονεί σαν τρελό να τους δει. Να περιμένετε λοιπόν αρκετά ακριβό εισιτήριο! Ο νόμος της ζήτησης στην αγορά…

Αν βέβαια οι φήμες βγουν αληθινές, θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτεί τη διοργανώτρια εταιρεία για την κίνηση της αυτή!

Υ.Γ. 1: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο άρθρο της νέας μου στήλης Dream On, η οποία φιλοξενείται στο FeelA RockA -The Rock Webzine! Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο πρώτο άρθρο με τίτλο “Η ροκ είναι τρόπος ζωής” πατήστε στον σύνδεσμο: http://bit.ly/188MsKj
Υ.Γ. 2: Πάντως αν θέλουμε να κερδίσουμε τη Eurovision αρκεί να στείλουμε τον Βαρουφάκη να τραγουδήσει για το πως θα σκίσει τα μνημόνια και το πως θα κλέψει την καρδιά της Lagarde. Έτσι θα πάρουμε όλα τα δωδεκάρια και ο Τσίπρας θα γίνει ο νέος πλανητάρχης, καθώς ο Βαρουφάκης θα έχει glitchάρει το matrix. ΤΡΕΜΕ OBAMA!
Υ.Γ. 3: Δε σας τρόλαρα! Όντως μου άρεσαν οι παλιοί C:REAL! Το παραδέχομαι!