Μουσική Σ. #18: Μη μου το chi μου τάραττε!

Spoiler Alert: Η εξεταστική οδεύει προς το τέλος της και το anthem.gr επιστρέφει δυναμικά!

Εν τω μεταξύ τι είναι αυτό το κάθε εξεταστική κι εκλογές; Δε μας λυπάστε εμάς τους ετεροδημότες φοιτητές που πρέπει να πηγαινοερχόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι για να ψηφίσουμε; Και να πεις ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι με την ψήφο μας…

Πίσω στα δικά μας λοιπόν, τελευταία ακούω από πολλούς ότι η μουσική που μου αρέσει είναι κατώτερης ποιότητας, βίαιη για τα αυτιά και ανούσια. Ντάξει μάγκες αράξτε! Δεν ακούω ελληνικό thrash metal!

Πέρα από κάθε πλάκα, όλοι αυτοί που λένε για τη metal και βάζουν τις υποκατηγορίες της σε ένα μεγάλο τσουβάλι, είναι προκατειλημμένοι. Δεν είναι όλα τα παρακλάδια της metal βίαια. Αλλά τι να πεις για τους Ελληνάρες, αφού είναι ειδήμονες σε όλα. Ανάλογα με τα πολιτικά δρώμενα, το είδος του Ελληνάρα μετατρέπεται από γνωστό dj πεντάστερου κλαμπ (δεν το ξέρεις είναι από το χωριό) σε διεθνολόγο, οικονομολόγο, πολιτικό αναλυτή, ψυχολόγο κι ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα του. Τις περισσότερες φορές όμως θα τον δεις να τσακώνεται διαδικτυακά σε αθλητικές και συνωμοσιολογικές σελίδες.

Ως ειδήμων λοιπόν σε όλα (κυρίως στους αεροψεκασμούς), ο Ελληνάρας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η metal δεν ακούγεται.

Είπα κι εγώ λοιπόν, μια ωραία μέρα του Σεπτέμβρη να κάνω ένα πείραμα και να επιχειρήσω να ακούσω μερικά από τα “άκρως διασκεδαστικά”, “ξεσηκωτικά”, “must” τραγούδια των κλαμπς που συχνάζετε εσείς οι ξέφρενοι νεολαίοι! Επειδή μπουζουκοτράγουδα δεν πρόκειται να ακούσω ούτε κι αν με πληρώσουν, περιορίστηκα στο να ερευνήσω την σύγχρονη pop κι rnb σκηνή.

1) Fifth Harmony – Worth It ft. Kid Ink

Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται σχεδόν παντού αυτό το καλοκαίρι. Πραγματικά όμως. Όταν το άκουσα πρώτη φορά έμεινα με το στόμα ανοικτό. Οκ, το balkan στοιχείο είναι καλό για τα πρώτα 8 δευτερόλεπτα, μέχρι δηλαδή να αρχίσουν οι στίχοι! Και τι στίχοι… Όχι, πραγματικά τι στίχοι? Ας με διαφωτίσει κάποιος!

Come and show me that you’re wit it wit it wit it wit it wit it
Stop playing you know that I’m wit it wit it wit it wit it wit it wit it
Whatchu actin shy for?

It’s all on you. It’s all on you. It’s all on you.
So what you wanna do
And if you don’t have a clue
Not a clue
I’ll tell you what to do
Come harder just because
I don’t like it, like it too soft
I like it a little rough
Not too much, but maybe just enough

Στην αρχή λοιπόν, νόμιζα πώς η τύπισσα συνομιλούσε με έναν ράπερ Pikachu. Εν συνεχεία άρχισα να συνειδητοποιώ πως απλά ζητάει το πέος του ράπερ Pikachu, γιατί… she’s worth it…

Πώς έγινε διάσημο αυτό το τραγούδι, χωρίς να “κερδίσει” την κατακραυγή των φεμινιστριών; Η απάντηση μπορεί να δοθεί με μία γρήγορη έρευνα στην wikipedia:

“Worth It” is written from the perspective of a woman telling a man that she’s “Worth It”, applying sexual connotation. However, the single could also be a taken as a feminist anthem, as it can inspire “young girls to truly believe they’re ‘Worth It’ and can own Wall Street or any other place on which they set their sights”.

Εντάξει παιδιά λύθηκε η απορία! Είμαι ΜΕΓΑΣ συνωμοσιολόγος! Καλή πρόθεση είχαν τα κορίτσια!

Σήμερα λοιπόν, αρκεί να πασπαλίσεις τη μαλακία σου με μία ακόμη μεγαλύτερη μαλακία και αποκτάς το απυρόβλητο, γιατί έτσι.

(•_•)
<) )╯ GIB MI GIB MI
/ \

(•_•)
<( (>  I AM WORTH IT
/ \

2) AronChupa – I’m an Allbatraoz

Καταρχήν, όταν το όνομα σου είναι συνδυασμός ονόματος Pokemon και γνωστής μάρκας γλειφιτζουριού, ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η μουσική δεν είναι ότι χειρότερο, αλλά οι στίχοι για άλλη μία φορά δίνουν ρεσιτάλ.Μία μικρή σύνοψη: hoe, money money flow, κατσίνγκ (γνωστός ήχος κουλοχέρη) κατσίνγκ, καμπλόου, ΕΙΜΑΙ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ!

11236445_1487571684892538_298494197887314923_o

Ναι ρε φίλε! ΠΟΙΟΤΗΣ

Yeah Lorry said she was a mouse, smoked that cheesn’ like a baoz
Monilie money money hoe, chinka chinka chingka-flow
Lorry was a witch, yeah a sneaky little bitch
So fuck that little mouse cuz I’m an Albatraoz.

3) Years & Years – King

king

E ψιτ φίλε, μία από τις εκατομύρια θαυμάστριες σου ξέχασε να ξυρίσει το μούσι της!

4) Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars

Στοιχεία παλιάς καλής pop, ευρηματικοί στίχοι, έξυπνο χορευτικό κλιπάκι! Βασικά αυτό το τραγούδι μου αρέσει πολύ! Δεν το περιμένατε έτσι;

5) Pitbull – Fun ft. Chris Brown

Ο γνωστός νταβατζής Pitbull επέστρεψε με νέο ρεσιτάλ επιδειξιομανίας. Αυτή τη φορά πήρε μαζί του και το γνωστό τυπά που βάραγε την κοπέλα του.

Το γεγονός ότι ο Chris Brown ζητάει από την δική του να μη “μεταμφιεστεί” πραγματικά με ξεπερνάει. Ρε βλακαμά, δε βγάζει νόημα η κουταμάρα σου. Οκ θα μου πείτε ότι μένω πολύ στο στίχο ενός κομματιού, όταν όμως οι στίχοι είναι τυχαίοι κι άκρως καρκινογόνοι μου τη δίνει!

Και να πεις ότι έστω η μουσική είναι ωραία… Το κομμάτι τα σπάει πολύ λιγότερο απ’ ότι έσπασε ο Chris Brown τη μούρη της Rihanna!

6) Avicii – The Nights

Σε αυτό το άρθρο δεν ασχολήθηκα καν με Nicki Minaj, Wij Khalifa, Taylor Swift, Justin Bieber και δεδάκες άλλους καρκίνους της μουσικής. Αποφάσισα να κλείσω το άρθρο με ένα εξαιρετικό τραγούδι που ανακάλυψα.

Εξαιρετικό γιατί ο Avicii έχει καλή μουσική, περνάει όμορφα μηνύματα μέσα από τους στίχους του είναι προσγειωμένος και δείχνει να χαίρεται πραγματικά την όλη φάση που βιώνει. Αν λοιπόν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον από όλους αυτούς τους μουσικούς θα ήταν σίγουρα ο Avicii.

He said, “One day you’ll leave this world behind
So live a life you will remember.”
My father told me when I was just a child
These are the nights that never die
My father told me