Συνέντευξη “SIVA SIX”

orig_Siva_Six

Οι SIVA SIX είναι ένα συγκρότημα το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα Industrial / Dark Electro συγκροτήματα, που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον τραγουδιστή του σχήματος Z.

2015: Μία σημαντική χρονιά για σας καθώς κλείνετε δέκα χρόνια συνεχούς πορείας στα μουσικά δρώμενα. Τι κρατάς από αυτή την πορεία;

Κάθε χρόνος είναι σημαντικός όταν κάνεις αυτό που γεμίζει μέρος της ψυχής σου. Κρατάω τα πάντα, 5 κυκλοφορίες, 11 χώρες, πόλεις, ανθρώπους που γνωρίσαμε, καταστάσεις που ζήσαμε, αεροπλάνα, λεωφορείο, τρένα, after parties.

Είστε ένα από τα λίγα συγκροτήματα που κρατούν ζωντανή την Industrial / Dark Electro σκηνή στη χώρα μας. Ποια είναι η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού;

Υπάρχει κοινό στην χώρα μας, από την αρχή μας υποστήριξε στον βαθμό που μπορούσε.

Το 2005 ξεκινήσατε δυναμικά με το album Rise New Flesh, με το οποίο εδραιώσατε τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ήχου σας. Ποια τραγούδια ξεχωρίζεις από αυτό το album και γιατί;

Σίγουρα το “Fire walks with me” , το “Streetcleaner”, το “Nihil Before Me”, “120 Days (In Slavery)”. Ήταν το πρώτο μας άλμπουμ, δουλέψαμε πολύ και ομαδικά για το αποτέλεσμα, αλλά ξέρεις.. είχε όλη αυτήν την ενέργεια και την “αφέλεια” που έχεις όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά. Γουστάρεις που μετά από χρόνια κόπων τελικά σε έχει υπογράψει μια δισκογραφική εταιρία και σου έχει δώσει και το budget να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Είναι σαν να σνιφάρεις μια γραμμή αδρεναλίνης μήκους ενός μέτρου.

Το τραγούδι που ξεχώρισα από αυτό το album είναι το Fire Walks With Me, το οποίο θεωρώ πως είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μπάντας, καθώς παρουσιάζει αψεγάδιαστα όλα τα στοιχεία της μουσικής σας. Θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Όπως σου είπα και πιο πριν είναι από τα αγαπημένα μου και σίγουρα ξεχωρίζει για μια σειρά από λόγους. Το ξεχώριζαν και στις κριτικές που μας έκαναν για το άλμπουμ αυτό. Μια γνωστή σειρά που έπαιζε πριν σχεδόν 30 χρόνια έδωσε την επιρροή για τον τίτλο του track και αυτό που έχω να πω είναι ότι μία από τις αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών και σίγουρα η μεγαλύτερη Psy-trance μπάντα ever, οι “Dark Soho”, έχουν ρεμιξάρει αυτό το track με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορούσα ποτέ να το διανοηθώ 10 χρόνια πριν όταν αρχίζαμε.

 

10604419_1546396915611234_9016601877530423719_o

Έχετε συμμετάσχει σε πολλά gigs σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου live και γιατί; Σε ποια περιοχή θα ήθελες να παίξετε στο μέλλον.

Είναι πολλά, μοναδικές εμπειρίες, αξέχαστες με το κοινό! Στην Σκωτία στο Dark City Festival, στην Ιαπωνία αυτά που ζήσαμε 4 μέρες ήταν σαν ταινία, στο WGT στην Λειψία που παίξαμε πέρσι ήταν ότι πιο “too much” μπορείς να έχεις σαν industrial μπάντα, τα live μας στην Θεσσαλονίκη είναι πάντα ιδιαίτερα, στην Ρώμη το κοινό τα έσπαγε. Θέλω να παίξουμε σε χώρες που δεν έχουμε παίξει ποτέ έως τώρα και να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με τα όσα ζήσαμε έως τώρα.

Οι συμβολικοί σας στίχοι συνδυάζονται άψογα με τη μουσική σας. Με ποια θέματα προτιμάς να καταπιάνεσαι στιχουργικά;

Το νέο άλμπουμ που ετοιμάζουμε έχει ως βασικό θέμα την αποκάλυψη, σε κάθε επίπεδο, την προσωπική, την βιβλική, την αντικειμενική, κάθε μορφής αποκάλυψη που ως ενδιάμεσος κοινωνεί τον άνθρωπο με τον πνευματικό δρόμο.

Έχετε κάποιο νέο δίσκο στα σκαριά; Αν ναι, τι να περιμένουμε;

Δεν μπορώ να πω σε κάποιον να περιμένει κάτι. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα: μουσική που να γουστάρουμε και στίχους που να χαράζουν την ψυχή μας. Θα υπάρξουν κάποιες συνεργασίες με μουσικούς που έχουμε φιλικές σχέσεις. Περισσότερα info θα βγουν στο κατάλληλο timing.

Έχετε συνεργαστεί με έναν μεγάλο συνθέτη του ελληνικού πενταγράμμου, τον Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος βοήθησε στην πλαισίωση των τραγουδιών σας με ορχηστρικά. Πώς πήγε η συνεργασία σας; Θα συνεργαστείτε ξανά στο μέλλον;

Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια με τον Χρήστο. Ένιωσα περισσότερο κοντά του από το πέρασμά μου από τους Septic Flesh το 2000-2002. Τα ορχηστρικά του μέρη για τα τραγούδια μας ταίριαξαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο συνολικό όραμα που είχα για τους Siva Six. “Φύσηξε” με τον τρόπο του μέρος της πνοής που ανασαίνει η ψυχή της μπάντας. Για το νέο άλμπουμ δεν θα συνεργαστούμε. Για  το μέλλον δεν μπορώ να ξέρω.

10869877_398290593668540_4887340563821790675_o

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστούν οι SIVA SIX στο μέλλον; Υπάρχει κάποιος που θα ταίριαζε στο μουσικό σας στυλ και θα μπορούσε να κάνει ένα guest;

Θα ήθελα να κάνω πολλά πράγματα και με πολλούς. Ξέρεις, όλα αυτά είναι πολύ σχετικά. Μπορεί να θαυμάζεις το μουσικό έργο κάποιου, αλλά τελικά να μην έχεις χημεία στην συνεργασία σου με αυτόν. Το θέμα δεν είναι ποιος, αλλά να δεις ότι αυτό που βγαίνει ήταν σαν ένα είδος πεπρωμένου. Όσον αφορά το μουσικό στυλ εκεί δεν υπάρχουν περιορισμοί. Θα ήθελα να συνεργαστώ εξίσου με τον Richard D. James όσο και με τον Johnnie Cash.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους SIVA SIX;

Ιδέα δεν έχω, εύχομαι απλά να πάρουμε αυτό που αξίζουμε αναλόγως με το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουμε

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ακούτε κάθε πιθανό είδος μουσικής, ψάξτε τις ελληνικές μπάντες ακόμη περισσότερο, αγοράστε CDs.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Και εγώ σε ευχαριστώ.