Συνέντευξη “Dismal Chant”

dismal

Οι Dismal Chant είναι ένα νέο κι ανερχόμενο metal συγκρότημα από την Αθήνα. Έχουμε λοιπόν τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι οι Dismal Chant θα είναι το πρώτο συγκρότημα που θα συμμετάσχει στο Anthem Festival (Act II). Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν!

(Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το festival θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω δελτίου τύπου! Stay tuned!)

Ποιοι είναι οι Dismal Chant; Πείτε μου δυο λόγια για το line-up.

Οι Dismal Chant είναι μια τριμελής μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε αρχές του 2015. Αποτελούμαστε από τους Balar στα φωνητικά,Sextus A.Maximus στις κιθάρες, και Jor στο μπάσο. Το σύνολο μας είναι ένα κράμα διαφορετικών ιδεολογικών και μουσικών επιρροών οι οποίες καταλήγουν σε ένα ανορθόδοξο συχνά αποτέλεσμα.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσατε το ep σας με τίτλο Theosophical. Ακούγοντας το EP σας θα έλεγα ότι η μουσική σας έχει ενδιαφέρουσες επιρροές από διαφορετικά μουσικά είδη. Πως θα περιέγραφες τη μουσική σας; Πιστεύεις πως μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιο είδος;

Αρχικά, αν και η ερώτηση για το μουσικό μας είδος είναι δύσκολη, εμείς οι ίδιοι θα κατατάσσαμε τον εαυτό μας στο είδος της Death Metal με πολλές επιρροές από διάφορα άλλα είδη, αν και κυρίως περιορίζεται σε έναν πιο ατμοσφαιρικό ήχο σαν αυτό του Black Metal και της Ambient. Παρ’όλα αυτά επιρροές αντλούμε και από ποικίλα άλλα είδη, όπως οφείλει να κάνει κάθε καλός μουσικός και να το αποτυπώνει στη δική του μουσική.

Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος στο EP σας;

Στην παρούσα φάση το EP σίγουρα δεν έχει φτάσει στα αυτιά όσων ακροατών το προορίζουμε. Ωστόσο είχαμε μια συνολική θετική ανταπόκριση σε αυτό από τους ακροατές μας, και ακόμα δεχθήκαμε κάποια ενθαρρυντικά σχόλια από σημαντικά πρόσωπα του χώρου, όπως ο Infidel Amsterdam, κάτι το οποίο μας ωθεί στο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε.

Με ποια θέματα καταπιάνεστε στιχουργικά?

Κατ’ αρχάς επιδιώκουμε ένα πιο μυστικιστικό και φιλοσοφικό ύφος για τους στίχους μας. Πάραυτα, ασχολούμαστε με οποιονδήποτε πνευματικό προβληματισμό μας δημιουργεί κάποιο θέμα, είτε αυτό βρίσκεται θαμμένο μέσα στον ανθρώπινο νου, είτε απασχολεί μία ανώτερη φύση. Συγκεκριμένα μπορεί να αναφερόμαστε σε θέματα όπως η θρησκεία και η φιλοσοφία έως και την κατάθλιψη και κάθε άλλη κατάσταση του πνεύματος,πάντα όμως διατηρώντας το χαρακτηριστικό ύφος που διακρίνεται σε κάθε κομμάτι των Dismal Chant.

Από τα τραγούδια σας μου κέντρισε το ενδιαφέρον το “Ethics Of Defect”. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Ένας καλός πρόλογος για να κατανοήσει κάποιος σε βάθος τους στίχους είναι να πούμε πως το Ethics of Defect επικεντρώνεται στην τάση του ανθρώπου να σφάλει. Κάποιος ο οποίος δεν είναι ικανός να ξεπερνά την εκ γενετής του φύση κατακρίνει τον συνάνθρωπο του ως μη άξιο να φέρει τον τίτλο του ανθρώπου, μιας και ο ίδιος δεν μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ανώτερο. Μουσικά τώρα, το Ethics of Defect λειτουργεί ως το εισαγωγικό κομμάτι του Theosophical, λόγω της ιδιαίτερης του εισαγωγής και του σχετικά βαρύ ήχου του. Βέβαια είναι μόλις ένας από τους ήχους τον οποίο σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε, έχοντας μία πιο ωμή ηχητική προσέγγιση.

Πόσο καιρό διήρκεσαν οι ηχογραφήσεις του ep και που έγιναν; Τι κρατάς από τη συγκεκριμένη εμπειρία;

Οι πολύωρες ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στο studio esoteron, διαρκώντας δύο μέρες. Η διαδικασία ήταν σίγουρα κουραστική για εμάς και το προσωπικό του studio, αλλά αν και πρωτόγνωρη εμπειρία για το συγκρότημα, ήταν κάτι που ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο και σίγουρα ανυπομονούμε για την επόμενη φορά.

dismal 2
To εξώφυλλο του Theosophical.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Αρχικά σκεφτόμασταν να ξεκινήσουμε με τις εγχώριες underground μπάντες τόσο για να αναπτύξουμε φιλίες με τις μπάντες του χώρου μας με τις οποίες θα μοιραζόμαστε τη σκηνή, αλλά και γιατί θεωρούμε πολλές από αυτές κάτι παραπάνω από αξιόλογες. Ελπίζουμε φυσικά κάποια στιγμή να μοιραστούμε τη σκηνή με μουσικούς, οι οποίοι μας έχουν εμπνεύσει με τη μουσική και τις ιδέες τους (λ.χ. Septicflesh, Nile κ.α.) αλλά αυτό είναι κάτι μακροπρόθεσμο και κάτι το οποίο ελπίζουμε να κερδίσουμε.

Είναι στα άμεσα σχέδια σας ένα full-length; Αν ναι πως σκέφτεστε να το υλοποιήσετε; Επίσης τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Dismal Chant;

Για την ακρίβεια, ήδη το μισό full-length είναι έτοιμο και διαρκώς πειραματιζόμαστε με νέους ήχους, ώστε να έχουμε ένα πολύπλευρο μουσικά αποτέλεσμα. Η ιδέα είναι
να συνθέσουμε κάτι παράδοξο και βλάσφημο προς τις διάφορες ανθρώπινες ιδέες και δημιουργίες. Οι ακροατές μας μπορούν να αναμένουν μια εμπλουτισμένη επέκταση του
τωρινού μας ήχου και πολλά στοιχεία τα οποία δεν παρουσιάστηκαν στο Theosophical. Στοχεύουμε σε μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη και πλούσια σύνθεση.
Στα άμεσα μας σχέδια είναι και οι ζωντανές εμφανίσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός ολίγου χρονικού διαστήματος αφού πλέον έχουν καλυφθεί οι κενές θέσεις της μπάντας.

Η πρώτη σας live εμφάνιση θα είναι στο Anthem Festival (Act II) όπου θα έχουμε τη χαρά να σας φιλοξενούμε. Τι να περιμένουμε για τη βραδιά;

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα είναι η πρώτη μας εμφάνιση καθώς ενδέχεται να πραγματοποιήσουμε κάποια ζωντανή εμφάνιση νωρίτερα μέσα στο 2015, όπως και να ‘χει όμως, είναι μεγάλη μας χαρά που θα λάβουμε μέρος στο φεστιβάλ σας. Στην εμφάνιση μας αυτή, μπορείτε να περιμένετε να ακουστούν το EP μας ‘Theosophical’ καθώς και ένα-δύο νέα κομμάτια, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο full-length που ετοιμάζουμε αυτόν τον καιρό. Ελπίζουμε να καταφέρουμε σε συνεργασία με τις άλλες μπάντες να κάνουμε τη βραδιά αξέχαστη για τους παρευρισκόμενους μιας και από μεριάς μας σκοπεύουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Anthem.gr για τη φιλοξενία του και τους αναγνώστες του για το χρόνο που αφιέρωσαν για να διαβάσουν τη συνέντευξη αυτή. Ελπίζουμε με τη μουσική μας εκτός απ’το να είναι αρεστός ο ήχος να ωθήσουμε τον κάθε ακροατή σε ένα βαθύτερο προβληματισμό!

Follow Dismal Chant On Facebook: https://www.facebook.com/dismalchant/