Εναλλακτικές βραδιές στην Αθήνα #4: Hammerfall vs Sabaton @ Rainbow Rock Bar

ρρρ

Οι “ιστορικοί” Hammerfall επιστρέφουν αυτή την Κυριακή στη χώρα μας ύστερα από 18 (!) χρόνια και οι φανατικοί οπαδοί τους δεν μπορούν να περιμένουν. Το Rainbow, το οποίο πάντοτε ακούει τη φωνή του κοινού κι εδώ και καιρό έχει αποδείξει πως υποστηρίζει τις όμορφες μουσικές κινήσεις, οργάνωσε ένα αφιέρωμα στο συγκρότημα, όπου μάλιστα κληρώθηκαν και προσκλήσεις για τη συναυλία. Για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά, στο πρόγραμμα προστέθηκαν κι οι Sabaton, διαμορφώνοντας ενδιαφέρουσα Versus ατμόσφαιρα. Συνεπώς, το αφιέρωμα βασιζόταν σε δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα του ελληνικού.

Οι μουσικές επιλογές του Διαμαντή Δουρδούμα κατάφεραν από την πρώτη στιγμή να μας “ταρακουνήσουν” και να μας σηκώσουν από τις θέσεις μας. Όσο κι αν θες να μείνεις ακίνητος, είναι αδύνατον να αποφύγεις το headbanging με ένα τέτοιο dj set! “Ghost Division”, “Angels”, “Carolus Rex”, “Swedish Pagans”, “Panzer Battalion” και “Primo Victoria” από Sabaton και “Any Means Necessary”, “Hammerfal”, “Last Man Standing”, “Let The Hammer Fall” και “Renegade” από Hammerfall , είναι μονάχα λίγες από τις επιτυχίες που ακούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς! Εντύπωση μου έκανε το “Dreams Come True” με το οποίο έκλεισε ποιοτικά η βραδιά.

Ας αφήσουμε όμως τον Διαμαντή να μας περιγράψει ο ίδιος το πως έζησε τη βραδιά πίσω από τα decks:

“Ο κόσμος άρχισε να ”ζεσταίνεται” σιγά σιγά ενώ το μαγαζί γέμιζε όσο περνούσε η ώρα. Όλοι έδειχναν να απολαμβάνουν τη μουσική, τραγουδώντας τα περισσότερα κομμάτια με πάθος. Πολλοί έδειξαν επίσης μεγάλη αγάπη στις επιτυχίες των Hammerfall όπως το ”Hearts on Fire”,το ”Last Man Standing” και το ”Bloodbound” και σε αγαπημένα κομμάτια των Sabaton όπως το ”To Hell And Back” και το ”Coat Of Arms”. Η στιγμή της βραδιάς όμως ήταν αναμφίβολα το ”Primo Victoria” όπου όλοι το τραγούδησαν σθεναρά στίχο προς στίχο! Στο τέλος δυο τυχεροί μετά από κλήρωση κέρδισαναπό μια πρόσκληση ο καθένας, για το live των της ερχόμενης Κυριακής(13/12) των Hammerfall με τους Εlvenking που θα πραγματοποιηθεί στο Fuzz και προσωπικά ανυπομονώ να το απολαύσω!”

Τι να περιμένουμε όμως στο άμεσο μέλλον; Ο Διαμαντής μας παρουσιάζει το τι έρχεται:

“Εμείς στο Rainbow αγαπάμε πολύ τη μουσική, με προφανή αδυναμία μας τη metal. Ανέκαθεν προσπαθούσαμε να κάνουμε πράγματα καινούρια, διαφορετικά, που δε μπορεί κανείς να βρει εύκολα και του λείπουν: αφιερώματα σε αγαπημένες μπάντες όλου του φάσματος του metal, από κλασσικό heavy μέχρι και τον ακραίο ήχο του thrash/death/black metal. Έτσι έχουμε επιλέξει να αφιερώνουμε τις Κυριακές, τις Τρίτες και τις Τετάρτες σε μεγάλα συγκροτήματα που μας έχουν σημαδέψει ή κι ακόμη σε κάποιο συγκεκριμένο είδος της metal. Στα decks για τις ημέρες που προανέφερα θα βρείτε εμένα ”D.Diamond” και τον ”Geo Kar”, γεμάτους διάθεση για πολύ και καλή ”σκληρή” μουσική!”

Άριστη εξυπηρέτηση, μουσική εκτόνωση κι ασταμάτητο τραγούδι ήταν το σύνθημα της βραδιάς! Κι εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το αγαπημένο μας μαγαζί, το οποίο μας προσφέρει ασταμάτητα βραδιές, οι οποίες χαράζονται για καιρό στη μνήμη μας!