Συνέντευξη “Archaeos”

12654251_1670259726587667_3927253953417770032_n

Όπως είναι γνωστό, εδώ στο anthem.gr σκοπός μας είναι η προώθηση της underground ελληνικής σκηνής. Έτσι μέσω των συνεντεύξεων μας, σας δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέες, ανερχόμενες μπάντες και πρότζεκτ. Αυτή τη φορά μιλήσαμε με τους Archaeos, ένα Black Metal project από την Αθήνα.

Καλώς ήρθες στο anthem.gr. Πες μας δυο λόγια για το πρότζεκτ. Πότε ξεκίνησε ως ιδέα και πότε πήρε την τελική του μορφή;

Χαίρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία στο περιοδικό σας. Η ιδέα για το project υπήρχε απο το 2013. Έιχα έτοιμο υλικό και φέτος τον Σεπτέβρη πήρε την τελική του μορφή και αποφάσισα να ηχογραφήσω δυο απο αυτά τα τραγούδια και να κόψω μόνος μου σε κασέτα 50 αντίγραφα.

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σου;

Βασικές επιρροές του σχήματος είναι η φιλοσοφια, η φύση και η Άρχαια Ελλάδα. Απο μπάντες λατρεύω Bathory, Rotting Christ, Mayhem, Gorgoroth, Burzum και Kawir.

Στιχουργικά, ποια θέματα θίγεις;

Στιχουργικά καταπιάνομαι με τις αρετές και τα ιδανικά των Άρχαιων Ελλήνων, το μίσος προς τον χριστιανισμό και κατα ποσό αυτός  αλλοτρίωσε το ήθος και την φύση των ανθρώπων.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο ντέμο του πρότζεκτ, με τίτλο Iahes (Ιαχές). Πόσο διήρκησαν οι ηχογραφήσεις και ποια η ανταπόκριση του κόσμου;

Το demo  ηχογραφήθηκε μέσα σε 2 εβδομάδες τον Σεπτέβρη. Έφυγαν και τα 50 αντίγραφα και ακόμη συνεχίζουν να ζητάνε.

12031990_1628751980738442_8537891550034249781_n

Στο πρότζεκτ συμμετέχεις μόνο εσύ, ηχογραφόντας όλα τα όργανα. Πιστεύεις ότι τα solo projects δημιουργούν προβλήματα στον επίδοξο καλλιτέχνη ή μήπως τον βοηθούν, δεδομένου του ότι έχει όλη την άνεση και την ευχέρεια να κάνει τις δικές του δοκιμές, χωρίς να συγκρούεται με άλλα μέλη;

Αυτό είναι σχετικό. Βασικό ρόλο παίζει το δέσιμο που θα δημιουργηθεί στα μέλη κάποιας μπάντας και εάν το αποτέλεσμα είναι επιθυμητό. Είναι επιλογή μου να γράφω όλη την μουσική και τους στίχους μόνος μου. Βέβαια αυτό μου προκάλεσε δυσκολίες στην ποιότητα του ήχου, αλλά εννοείται πως είχα την ελευθερία να αποτυπώσω αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Έχουμε δει πολλά πρότζεκτ να εξελίσσονται και να γίνονται πλήρεις μπάντες. Πιστεύεις πως αυτό είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και για τους Archaeos;

Έχουν ήδη προστεθεί άλλα δύο μέλη στην μπάντα. Πλέον τύμπανα παίζει ο Granath (Sarvari, Cry Of Silence) και μπάσο, πλήκτρα ο Wampyrion (Funeral Strom, Karkinos). Έγω συνεχίζω να γράφω την μουσική και τους στίχους, να παίζω τις κιθάρες και να κάνω τα φωνητικά για να κρατηθεί ατόφια η αρχική ιδέα που είχα. Απλά πλέον έχουμε καταφέρει σαφή βελτίωση της ποιότητας του ήχου και των συνθέσεων καθώς εγώ δεν ειχα ασχοληθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν με τύμπανα ή μπασο.

Ποια είναι τα σχέδια σου για μελλοντικές κυκλοφορίες; Υπάρχει υλικό;

Ήδη έχουν ηχογραφηθεί και ανέβει στο youtube 4 κομμάτια τα οποία θα μπούν σε ενα split με τους Karkinos πρίν ακόμη μπούν στην μπάντα ο Granath και ο Wampyrion. Επίσης υπάρχουν 9  ολοκληρωμένες συνθέσεις οι οποίες ηχογραφούνται αυτήν την περίοδο και θα αποτελέσουν ένα full-length album. Ο ήχος είναι κλάσης ανώτερος, οι συνθέσεις  θα είναι ταυτόχρονα πιο σκοτεινές και μελωδικές με έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο. Γενικότερα σε καμία περίπτωση δε θα θυμίσει ό,τι έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Μια καλή πάσα στον δίσκο δίνει το κομμάτι ”Hymn to Zeus” το οποίο θα υπάρχει στο split που προανέφερα.

12310625_1647865675493739_4068489886434583782_n

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες του anthem.gr;

Αρχικά, τους ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να διαβάσουν το interview. Όσοι το κάνουν να συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική σκηνή και να δίνουν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε να επηρρεάζουν την ψυχολογία μας! Όσο ονειρευόμαστε είμαστε ακόμη ζωντανοί!

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Εκ μέρους του anthem.gr ευχόμαστε ότι καλύτερο για την συνέχεια

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τον χώρο που μου διαθέσατε και μου δώσατε την ευκαιρία να με γνωρίσουν οι αναγνώστες σας. Να είστε καλά και καλή συνέχεια με το περιοδικό σας. Keep the Hellenic Black Metal Flame alive!!!!!

Μπορείτε να βρείτε την μπάντα καθώς και υλικό της στους παρακάτω συνδέσμους:

facebook: https://www.facebook.com/archaeos

bandcamp: https://archaeos.bandcamp.com/releases

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCp_iAE3-tdmqiWdF4Zc1qUA?nohtml5=False