Συνέντευξη “SOL#”

14800973_801308830009380_208555877_n

Πείτε μας δύο λόγια για τους SOL#. Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Οι SOL# δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2016. Στόχος μας είναι για αρχή να παίξουμε Live διασκευές από τη Rock & Metal αγγλόφωνη σκηνή, και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε το δικό μας υλικό. Οι SOL# είναι: Γιώργος Βασιλόπουλος (Φωνή), Πάνος Σούκουλης (Κιθάρα – Φωνή), Σπύρος Λέντας (Κιθάρα), Παύλος Παχίδης (Μπάσσο), Σπύρος Παχίδης (Τύμπανα).

Είστε ένα νεοσύστατο σχήμα που καταπιάνεται κυρίως με ροκ και μέταλ διασκευές. Ωστόσο, ποιες θεωρείτε πως είναι οι δικές σας μουσικές επιρροές;

Βασικά είναι από το φάσμα της Rock & Metal και τα παρακλάδια τους. Από κει και πέρα ο καθένας μας έχει και τις δικές του, όπου ξεφεύγουν λίγο από τα βασικά.

Ποια διασκευή σας είναι η αγαπήμενη σας; Θεωρείτε πως ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα;

Rainbow In The Dark – Dio. Πιστεύουμε ότι εκφράζει απόλυτα το σχήμα καθώς η ερμνεία που του δίνουμε ταιριάζει με την καθημερινότητα μας.

Στις 21 Οκτωβρίου πρόκειται να στη σκηνή του Remedy μαζί με τους Gallows Pole και τους Sin By Four. Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας;

Να περιμένετε ένα βράδυ γεμάτο κοπάνημα και ροκάρισμα! Ένα βράδυ που θα τα χει όλα!

Είναι στα σχέδια σας η δημιουργία κάποιου album;

Προς το παρών όχι. Κύριος στόχος για τώρα είναι να κάνουμε κάποια Live που θα παίζουμε διασκευές μέχρι να “δέσει” η μπάντα και να καταλήξουμε στο ύφος μας.

Ποια η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Πλούσια και σε κρίση. Στην Underground σκηνή υπάρχουν μπάντες και καλλιτέχνες για τον καθένα. Ο ακροατής μπορεί να επιλέξει το τι του ταιριάζει μουσικά και να το ακολουθήσει. Δεν υπάρχει κάποιος να του πει “Αυτή η μπάντα είναι καλή, άκουσε τη!”. Είναι αποκλειστικά στην κρίση του και αυτό έχει σαν επόμενο την ελευθερία που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο από τη μεριά του δημιουργού και του τελικού αποδέκτη, που είναι το κοινό. Ωστόσο η κρίση που πιστεύουμε ότι περνάει, προέρχεται από την γενική οικονομική κρίση της χώρας μας και τον μειωμένο ελεύθερο χρόνο που έχει ο καθένας μας την εποχή αυτή. Ο ακροατής δεν θα ρισκάρει εύκολα ακόμα και 5 – 10 ευρώ για να πάει να δει κάποια μπάντα στον περιορισμένο του ελεύθερο χρόνο, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα περάσει καλά και δε θα νιώσει ότι “έχασε” τα λεφτά του.

Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιον ή ποια θα επιλέγατε και γιατί;

Με οποιονδήποτε θα είχε το ίδιο πάθος και όρεξη για την μουσική.

Πως μπορεί το κοινό να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Από τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/SOLSharpTheBand/

Το μέλλον τι επιφυλάσσει για τους SOL#;

Δουλειά και πρόβες!!!

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Συνεχίστε να υποστηρίζεται την underground σκηνή και αυτούς που τη βοηθάνε! Συνεχίστε να διαβάζετε anthem.gr!! \m/