Συνέντευξη “Bezeha”

Οι Bezeha είναι ένα νέο Black Metal συγκρότημα από τις Σέρρες. Λίγο πριν το τέλος του 2016 επικοινωνήσαμε με τα μέλη της μπάντας (Zagan-Mykonius), τα οποία απάντησαν στις ερωτήσεις μας.

Καλησπέρα παιδιά. Ποιο είναι το lineup των Bezeha;

Zagan: Καλησπέρα Anthem.gr. Το line up των Bezeha αποτελείται από 2 άτομα. Τον Mykonius (Zack) στην σύνθεση της μουσικής και το programming και εμένα, τον Zagan (Ανδρέας) στα φωνητικά. Αναφορικά με το στιχουργικό κομμάτι συνεργαζόμαστε. Γενικά έχουμε μια καλή συνεργασία και αυτό αποδίδει καρπούς.

Πώς και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένα όνομα; Τι αντιπροσωπεύει;

Mykonius: Η λέξη Bezeha είναι αναγραμματισμός τριών δαιμόνων. Του Beleth, Zepar, και του Halphas. Αρχικά, ήθελα να δημιουργήσω μια μοναδική λέξη που δε θα την ακούει κάποιος κάπου αλλού, έτσι ώστε να συνδέεται αυτόματα με την μπάντα. Έχουμε σκοπό στο μέλλον να γράψουμε ένα κομμάτι το οποίο να εξηγεί ακριβώς τι σημαίνει το όνομα.

Πότε ξεκίνησε το συγκρότημα;

Mykonius: Στις αρχές του 2016 αποφάσισα να ξεκινήσω ένα One Man Band. Στην συνέχεια βρέθηκε στον δρόμο μου ο Zagan του οποίου οι φωνητικές ικανότητες στο Black Metal ήταν πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνα, έτσι αποφάσισα να χτίσουμε μαζί αυτό που ξεκίνησα, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας κομμάτι.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και που κινείστε στιχουργικά;

Zagan: Σχετικά με τις μουσικές μου επιρροές στο φωνητικό κομμάτι, θα μπορούσα να πω ότι αντλώ έμπνευση από τρία συγκροτήματα που θαυμάζω πάρα πολύ: Burzum, Gorgoroth, Satyricon.

Mykonius: Οι περισσότερες επιρροές μας είναι κυρίως από Old School Norwegian Black Metal μπάντες όπως Burzum, Darkthrone, Mayhem καθώς και από νεότερες μπάντες όπως οι Mgla, και αυτό που θέλουμε είναι να βγάλουμε ένα παραδοσιακό Black Metal ήχο που παρόλα αυτά θα έχει την δική μας υπογραφή.
Όσον αφορά τους στίχους, θέλουμε αρχικά να περάσουμε το δικό μας μήνυμα στον κόσμο για διάφορα θέματα και ταυτοχρόνως μέσα από αυτό, να εκφραστούμε τόσο στο θρησκευτικό κομμάτι, όσο και στο κοινωνικό, καθώς και στο ιστορικό.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε 5 τραγούδια σας στο Youtube. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτά. Σχεδιάζετε να τα εντάξετε σε κάποιο άλμπουμ;

Zagan: Αρχικά, το κάθε κομμάτι από αυτά διαφέρει τα άλλα, τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά. Αυτά τα 5 σε συνδυασμό μαζί με μερικά ακόμα, σκοπεύουμε να τα εντάξουμε σε ένα album, το οποίο θα είναι και το πρώτο μας.

Είναι στα άμεσα σχέδια σας κάποιο album ή ep;

Zagan: Αυτόν τον καιρό, δουλεύουμε το πρώτο μας album όπως προείπα, με τίτλο “The Era Of The Northern City”. Το album θα περιέχει τα 5 κομμάτια που ήδη κυκλοφόρησαν μαζί με ακόμη 3 που γράφουμε αυτόν τον καιρό! Ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2017.

Με ποιους μουσικούς ή καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Mykonius: Έχουμε ήδη συνεργαστεί με την σοπράνο της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Σερρών, Χριστίνα Μαυρίδου για ένα από τα 3 τραγούδια που δουλεύουμε αυτόν τον καιρό. Το κομμάτι είναι το La mento della Ninfa του Claudio Monteverti σε μια Black Metal διασκευή. Όσον αναφορά το άμεσο μέλλον δεν έχουμε κάποιον στο νου για κάποια συνεργασία προς το παρών.

Μέχρι στιγμής, πώς ανταποκρίνεται κόσμος στο μουσικό σας κάλεσμα;

Zagan: Μέχρι στιγμής ο κόσμος μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε γι’αυτό. Αν και είναι νωρίς ακόμα, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Η άποψη σας για την underground μουσική σκηνή;

Zagan-Mykonius: Κατά τη γνώμη μας, ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την underground σκηνή, γιατί είναι κάτι αληθινό χωρίς να είναι αλλοιωμένο από χρηματικά συμφέροντα. Παρόλα αυτά δυστυχώς μεγάλη μερίδα του κόσμου δίνει περισσότερη έμφαση στο όνομα, παρά σε μια καλή μουσική.

Τι επιφυλάσει το άμεσο μέλλον για τους Βezeha;

Zagan-Mykonius: Εκτός από τα τρία κομμάτια που μας απέμειναν για την ολοκλήρωση του album, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει αρκετά, για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε περισσότερο Black Metal.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Zagan-Mykonius: Stay (Black) Metal and Let The Music Take Us….