Συνέντευξη “Mental Disobedience”

Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Anthem Festival επιστρέφει στο Death Disco. Ένα από τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στο event, οι Mental Disobedience, ανοίγουν τα χαρτιά τους και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο anthem.gr.

Καλησπέρα Mental Disobedience. Ποιο είναι το σημερινό line-up του συγκροτήματος;

Καλησπέρα Anthem. Το σημερινό line-up της μπάντας έχει ως εξής: Ο Αχιλλέας Παπαθανασίου στα φωνητικά, ο Χρηστός Βασάλος στην lead κιθάρα και στα Backing φωνητικά, ο Γιώργος Κουτσουβέλης στην Rhythm κιθάρα, ο Θώμας Γαλάνης στο μπάσο και ο Μιχάλης Αναγνώστου στα drums.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε ως μια Nu-Metal/Metalcore μπάντα. Οι βασικές μας επιρροές στην μουσική μας είναι μπάντες όπως οι Parkway Drive, οι Trivium και οι Slipknot. Όσον αφορά τους στίχους γράφουμε κατά κύριο λόγο για της αντιδράσεις για καθημερινά πράγματα όπως η οργή, η στεναχώρια και η χαρά. Πράγματα δηλαδή που οι νέοι, όπως και εμείς, νιώθουμε καθημερινά

Μέχρι στιγμής έχουμε δει κάποια δυνατά rough demos από εσάς. Είναι στα σκαριά κάποιος δίσκος κι αν ναι πότε να τον περιμένουμε;

Λόγω του υπάρχοντος υλικού που έχουμε ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα βγάλουμε κάποιο EP η Full-length δίσκο. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις μέσα στο καλοκαίρι και η πρώτη δισκογραφική μας δουλεία να βγει ή στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Με ποιον Έλληνα ή ξένο καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε; Ποιος ταιριάζει καλύτερα με το στυλ των M.D.;

Γενικά όλοι έχουμε διαφορετικό γούστο στην μουσική που ακούμε. Όμως υπάρχουν κάποιες μπάντες για τις οποίες συμφωνούμε όλοι. Από την ελληνική σκηνή θα θέλαμε να συνεργαστούμε ξανά με τους Inertial Oblivion, με τους οποίους είχαμε διοργανώσει ένα live μαζί, επίσης με τον Χρήστο “Δάμων” Φουγέρη των Aforism, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί έμμεσα και μας έχει βοηθήσει πολλές φορές όπως και με τον Νίκο Λουκόπουλο των Message In A Cloud. Από ξένους καλλιτέχνες θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μπάντες, τις οποίες ακούμε όπως οι Parkway Drive, Trivium, Caliban, A Day To Remember και Slipknot.

Στις 5 Μαΐου θα συμμετάσχετε στο “Anthem Festival” στο Death Disco και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως θα είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα σας φιλοξενήσουμε. Τι μας ετοιμάζετε για εκείνο το βράδυ;

Καταρχάς θα θέλαμε να πούμε πως και εμείς είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που θα λάβουμε μέρος στο Anthem Festival. Στο festival θα κάνουμε κάτι το οποίο δεν έχουμε ξανακάνει. Δηλαδή όλο το set μας θα περιέχει μόνο δικά μας κομμάτια και επίσης θα γίνει η παρουσίαση ενός καινούργιου κομματιού. Γενικά ο κόσμος μπορεί να περιμένει ένα set γεμάτο ενέργεια και δυναμικότητα.

Ποια η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;

Η ανταπόκριση του κόσμου που μας έχει δει live ή έχει ακούσει τα demos είναι πάρα πολύ θετική και είναι κάτι που μας ωθεί στο να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να γράφουμε όλο και καλύτερα κομμάτια.

Είστε μία μπάντα με δυνατή παρουσία στα μουσικά δρώμενα, οπότε φαντάζομαι θα έχετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις συναυλίες σας. Ποια είναι για σας η ομορφότερη στιγμή από αυτά τα live;

Η καλύτερη μας στιγμή ήταν όταν στο πρώτο live με τον τότε καινούργιο κιθαρίστα μας Γιώργο, στο “encore” έσπασε μια χορδή από την κιθάρα του Χρήστου και εκείνη την στιγμή δείξαμε το πόσο “Επαγγελματίες” είμαστε! Πέρα από την πλάκα όμως, η καλύτερη στιγμή μας ήταν όταν παίξαμε στο Floral πέρυσι τον Μάρτιο. Και ήταν η καλύτερη μας στιγμή γιατί εκεί γνωρίσαμε τον Γιώργο κι επειδή το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο. Πραγματικά κάναμε χαμό.

Ποια η άποψή σας για την ελληνική underground σκηνή;

Η ελληνική underground σκηνή για εμάς είναι μια σκηνή πολύ δυνατή μουσικά. Με μουσικούς και μπάντες που έχουν να δώσουν πάρα πολλά στην metal. Άμα κάποιος κάτσει και ψάξει θα μπορέσει να βρει πάρα πολλά διαμάντια σε διάφορα είδη. Και το σημαντικότερο για εμάς είναι το οικογενειακό αίσθημα που υπάρχει στην ελληνική underground σκηνή.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Mental Disobedience;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον μας ως συγκρότημα. Πιο συγκεκριμένα ελπίζουμε πως η πρώτη δισκογραφική μας δουλειά θα έχει πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Και τέλος αργότερα ελπίζουμε σε μια ελληνική περιοδεία μετά την πρώτη μας κυκλοφορία.

Πώς μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τα νέα της μπάντας και ποιες οι σελίδες σας social media;

Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook για ανακοινώσεις και νέα της μπάντας εδώ:
https://www.facebook.com/MentalDisobedience
Και στο Youtube για οποιαδήποτε μουσική κυκλοφορία εδώ:
https://www.youtube.com/channel/UCa-PmgfliyVSiWILbB3bl0Q

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Anthem για αυτή την συνέντευξη και για την ευκαιρία που έχουμε να παίξουμε στο Anthem Festival. Ύστερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες για τον χρόνο, τον οποίο διέθεσαν να διαβάσουν αυτή την συνέντευξη. Τέλος σας περιμένουμε όλους στο Death Disco στις 5 Μαïου για να τα σπάσουμε μαζί στο Anthem Festival.