Συνέντευξη “Fantasy Shop”

Για αυτή τη συνέντευξη διάλεξα να πάω σε μέρος γνώριμο για μένα και hobby στο οποίο έχω εμπειρία και γι’αυτό ο δρόμος με έφερε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην 3ης Σεπτεμβρίου 65, όπου στεγάζεται το Fantasy Shop. Πρόκειται για ένα store με αρκετά μεγάλο community όπου μπορεί κανείς να βρει ότι ψάχνει γύρω από τον κόσμο του φανταστικού, από επιτραπέζια μέχρι βιβλία και είδη μοντελισμού.

Κάθε βδομάδα στο Fantasy Shop διοργανώνονται διάφορα events, και έτσι βρήκα την ευκαιρία και συμμετείχα στο εβδομαδιαίο event-workshop του με την ονομασία Painting Day. Στο Painting Day, μπορεί όποιος θέλει να συμμετάσχει να μάθει πως να βάφει φιγούρες(είτε από επιτραπέζια, είτε από wargames, είτε απλά συλλεκτικές) εντελώς δωρεάν κάτω από την διδασκαλία 2 εξαιρετικά φιλικών «δασκάλων», του Παναγιώτη και του Δημήτρη , οι οποίοι μου μίλησαν για το event και το story πίσω από αυτό.

Πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος στο Painting Day; Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθεί μια Πέμπτη το απόγευμα στο χώρο του Fantasy Shop με τις φιγούρες του(την πρώτη φόρα παρέχεται μια δοκιμαστική φιγούρα στους συμμετέχοντες)  και τα παιδιά θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει να βάφει και να μάθει τα βασικά.

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή εμπειρία, όπου είναι πολύ εύκολο να συναντήσεις νέο κόσμο, να μάθεις καινούργια πράγματα, και πάνω από όλα να περάσεις καλά, διότι πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται με μεράκι προς το hobby, από άτομα που ζουν για αυτό.

Και για αυτό θα μου μιλήσουν περισσότερο ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, οι διαχειριστές του event. Για αρχή όμως ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Π.Σ.: Καλησπέρα, ονομάζομαι Παναγιώτης Σουλελές, είμαι ζωγράφος, και βοηθάω εδώ τα παιδιά να μάθουν να βάφουν μαζί με τον Δημήτρη, που μάλιστα ήταν αυτός που ξεκίνησε το σαν ιδέα το event.

Δ.Χ.: Καλησπέρα και από μένα, είμαι ο Δημήτρης Χοντρογιάννης, και εγώ βοηθάω όσο μπορώ στο βάψιμο, και όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης, εγώ ξεκίνησα το Painting Day σαν event, αν και με το καιρό, λόγω υποχρεώσεων, το Painting Day πέρασε από πολλά χέρια, και τώρα πρόσφατα το ανέλαβα και πάλι μαζί με τον Πάνο.

Τι ακριβώς στοχεύετε στο Painting Day;

Δ.Χ.: Πρόκειται για μια παρέα πλέον, που προσπαθούμε να δείξουμε σε άτομα που πρόσφατα ξεκίνησαν και δεν έχουν γνώσεις πάνω στο μοντελισμό, πως να μπορέσουν να συναρμολογήσουν και στην συνέχεια να βάψουν σε σχετικά καλό για αρχή βαθμό τις φιγούρες τους.

Π.Σ.: Και στην πορεία να βελτιωθεί και να βάφει πιο αναλυτικά και να κάνει καλύτερες λεπτομέρειες. Να σημειώσω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί, ασχέτως με τις γνώσεις του σε θέματα καλλιτεχνικών και ανεξαρτήτου ηλικίας. Απλά χρειάζεται να ακολουθήσει κάποια βήματα μεθοδικά για να φτάσει χωρίς πολύ κόπο σε ένα καλό επίπεδο. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για δείξουμε στο κόσμο πως μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο για να έχει έτοιμες φιγούρες, είτε για display, είτε για game.

Πως ξεκινήσατε να βάφετε και πως ξεκίνησε το Painting Day;

Δ.Χ.: Εγώ ξεκίνησα να βάφω με lord of the rings φιγούρες που μοίραζε η Deagostini, οπότε βρέθηκα να ασχολούμαι και με άλλα wargames, και κάποια στιγμή ξεκίνησα να ασχολούμαι και με το Warhammer, όπου ένας φίλος μου ζήτησε βοήθεια με το βάψιμο του δικού του στρατού, και σιγά σιγά αναλάμβανα να βοηθήσω και βάψω φιγούρες πολλών γνωστών μου. Και το τελευταίο καιρό μαζί με τον Πάνο εγώ βάψει πολλές φιγούρες και πολλά κομμάτια terrain από διάφορα μαγαζιά, καθώς και διάφορα demos από wargames για το Fantasy.

Π.Σ.: Και εγώ με το Lord of the Rings της Deagostini ξεκίνησα, όμως κάποια στιγμή σταμάτησα για αρκετό καιρό, και ξανάρχισα, όταν εντελώς τυχαία γνώρισα το κύριο από εδώ στο Helexpo, όπου με ρώτησε αν ήθελα να μάθω Magic the Gathering, και μου έδειξε ένα demo του παιχνιδιού. Εκεί είχε διάφορα stands για να κάτσει κανείς να βάψει, οπότε κάτσαμε και βάψαμε μαζί για αρκετή ώρα. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή μου με τον μοντελισμό. Και σιγά σιγά καθόμασταν και βάφαμε μαζί, παίζαμε wargames, βγαίναμε μαζί.

Δ.Χ: Και έτσι, του είπα να έρθει στο Painting Day, όπου οι γνώσεις του πάνω στην χρωματική θεωρία στις αντιθέσεις και στο χρωματολόγιο τον βοήθησαν αρκετά. Το πρόβλημα που είχε ο Πάνος ήταν  στο τρισδιάστατο, διότι πάντα την διάσταση την έκτισε μόνος του πάνω στο καμβά. Και πλέον ο Πάνος βάφει εξαιρετικά σε σχέση με ότι έκανε στην αρχή.

Πόσο εύκολα μπορεί δηλαδή κάποιος να βελτιωθεί στο βάψιμο;

Δ.Χ.: Να πούμε πρώτα ότι δεν έχει ποτέ σχέση με την ηλικία κάποιου, έχω δει παιδιά 12-13 χρόνων να ξεκινάν και να βάφουν καλύτερα από ενήλικους . Βέβαια, μιλάμε για το πως βάφουν στην αρχή όλοι μπορούν να βελτιωθούν και να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Π.Σ.: Για παράδειγμα, έρχεται το τελευταίο καιρό ένα παιδί που μου δείχνει τις πρώτες φιγούρες που είχε βάψει και έπαθα πλάκα, έβαφε πολύ καλύτερα απ’ότι όταν είχα ξεκινήσει εγώ, και έχει ήδη δει τρομερή βελτίωση. Το πιο σημαντικό είναι να έχει κάποιος χρόνο να ασχοληθεί και ακολουθώντας 3-4 βήματα θα δει σταδιακή βελτίωση.

Που μπορεί να σας βρει ο κόσμος;

Π.Σ.: Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μπορεί να μας βρει στο facebook στις προσωπικές μας σελίδες, αν και ετοιμάζουμε ειδική σελίδα, καθώς και site, για μπορεί να μας βρει ο κόσμος.

Θα ήθελα να μου δώσετε και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Anthem.gr:

Δ.Χ.: Να έρθετε μια Πέμπτη που να σας βολεύει, το απογευματάκι, χαλαρά με τον καφέ σας, για δείτε από κοντά τι εστί  Painting Day, και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα, αν σας αρέσει ή όχι και να δείτε αν είναι αλήθεια αυτά που λέμε.

Π.Σ.: Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο δημιουργικό χόμπι, όπου, όπως ανέφερα και πριν, έχουμε γίνει όλοι μια παρέα: «Οι φίλοι που θα μαζευτούμε κάθε Πέμπτη και θα βάψουμε».

Δ.Χ.: Ούτως ή άλλως δεν δουλεύουμε εδώ, το μαγαζί μας βοηθάει παρέχοντας μας χώρο και προμήθειες για το event. Ελπίζουμε και να σας δούμε από κοντά.

Αυτός ήταν ο χρόνος που είχαμε για σήμερα, ελπίζω, αγαπητοί αναγνώστες, να σας τράβηξα το ενδιαφέρον, ραντεβού ξανά στα μέσα Μαΐου, σε ένα ακόμα άρθρο έκπληξη. Καλό σας βράδυ.

Από την Αθήνα για το Anthem, Πέτρος-Πιέρρος Καβαλιώτης.( Τώρα ο Τζανέτος μου χρωστάει μια μπύρα.)

Το Fantasy Shop θα το βρείτε στο Facebook, και στο website του.

Τον Παναγιώτη και το Δημήτρη θα τους βρείτε εδώ και εδώ, αντίστοιχα, και εδώ θα βρείτε την σελίδα με τα artwork του Παναγιώτη.