Συνέντευξη “Disillusive Play”

Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Anthem Festival, οι Αθηναίοι rockers “Disillusive Play”, ανοίγουν τα χαρτιά τους σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Καλησπέρα παιδιά. Disillusive Play: Ποιο είναι το σημερινό line-up του συγκροτήματος;

Το line-up του συγκροτήματος είναι η Αντιγόνη Καλαμαρά στη φωνή, ο Δημήτρης Κνίκος και ο Φώτης Τριβιζάς στις κιθάρες, ο Θέμης Τσιάνος στο μπάσο και ο Άρης Δολιανίτης στα τύμπανα.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Κάθε ένας έχει αρκετά διαφορετικές μουσικές επιρροές. Αυτό βοηθάει και στο συνολικό αποτέλεσμα. Εγώ και ο Άρης ας πούμε ακούμε κυρίως Metal, Progressive Metal και Prog-Rock, ο Φώτης πιο Hard Rock και Classic Rock, ο Θέμης έχει κυρίως Alternative ακούσματα και η Αντιγόνη όλο το φάσμα της rock, ακόμα και κάποια πιο pop πράγματα.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του “In The Blink Of An Eye”, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είχε πολύ καλή ποιότητα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Δύο λόγια για το συγκεκριμένο τραγούδι και την παραγωγή του βίντεο κλιπ;

Το κομμάτι μιλάει για το ότι πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να καταλαβαίνουμε ότι ζούμε μια όμορφη στιγμή έτσι ώστε να μην γίνει μόνο μια ωραία ανάμνηση. Η Παραγωγή του videcliup έγινε από το Basement studio και συγκεκριμένα από τον Τάκη Τσουκαλά ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά. Επίσης να πούμε ότι όλη η χορογραφία αλλά και το performance έχει γίνει από την Denise Kotsiopoulos, που την ευχαριστούμε και για το αποτέλεσμα, αλλά και γιατί μπήκε αμέσως στο κλίμα που χρειαζόταν για τις ανάγκες του videoclip.

Το πρώτο κομμάτι βέβαια που κυκλοφορήσατε στο Youtube ήταν το Open Arms και απ’ ότι μαθαίνω είστε κοντά στην κυκλοφορία του πρώτου σας δίσκου. Εκτός από τα κομμάτια αυτά, τι άλλο να περιμένουμε;

Ναι αυτό ήταν το πρώτο που βγήκε και είναι και ένα από τα lyric video που θα βγουν από αυτό το δίσκο. Στόχος μας είναι να βγάλουμε σε βάθος χρόνου και άλλα 2 κομμάτια από το δίσκο σε lyric video μορφή και ίσως και 1 ακόμα videoclip. Επίσης αν μπορέσουμε θα θέλαμε (εκτός από videο που ανεβάζει το κοινό που έρχεται στα live) και ένα πιο professional και με καλό ήχο live video από κάποιο από τα live μας.

Στις 5 Μαΐου θα συμμετάσχετε στο “Anthem Festival” στο Death Disco και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως θα είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα σας φιλοξενήσουμε. Τι μας ετοιμάζετε για εκείνο το βράδυ;

Εμείς ευχαριστούμε παιδιά για την πρόσκληση! Στο anthem έχουμε ετοιμάσει ένα setlist που θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα κομμάτια του επερχόμενου δίσκου και κάποιες διασκευές κυρίως σε πιο metal ύφος.

Ποια η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, η ανταπόκριση στα μέχρι τώρα live αλλά και στα social media μας έχει εκπλήξει ευχάριστα.

Είστε μία μπάντα με διαρκή παρουσία στα μουσικά δρώμενα, οπότε φαντάζομαι θα έχετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις συναυλίες σας. Ποια είναι για σας η ομορφότερη στιγμή από αυτά τα live;

Μας δίνει διαρκή ευχαρίστηση το γεγονός ότι βλέπουμε στα μάτια του κοινού ότι το ζει μαζι μας σε κάθε live και μπαίνει μέσα σε αυτό. Δεν κάθεται απαθές και πίνει την μπύρα του απλά. Ένα απο τα αγαπημένα μας live είναι το live που έγινε μαζί με τους The Silent wedding στην παρουσίαση του δίσκου τους, είχε πολλή ενέργεια! Ήταν κάτι που θελαμε και εμείς πολύ να κάνουμε. Ο Johnny Thermos που παίζει πλήκτρα στους silent συμμετέχει και στο δικό μας album αλλά και ο Δημήτρης Κατσαρός ο κιθαρίστας τους μας έχει κάνει την παραγωγή του δίσκου.

Ποια η άποψή σας για την ελληνική underground σκηνή;

Βασικά για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι είμαστε οι κατάλληλοι να το απαντήσουμε αυτό γιατί κινούμαστε πιο πολύ στο χώρο του mainstream hard rock / metal. Αλλά βλέπω με χαρά ότι όλο και περισσότερα groupάκια βγαίνουν τα οποία έχουν πολύ καλό επίπεδο. Φεύγει σιγά σιγά δηλαδή ο ερασιτεχνισμός που υπήρχε σε πολλές underground μπάντες που το έβλεπαν λίγο μποέμ και πραγματικά το κάνουν όλο αυτό με αγάπη για την μουσική και δουλεύουν πολύ και συστηματικά.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Disillusive Play;

Προς το παρών αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να γίνει release με το καλό το album και μετά να το ακούσει ο κόσμος και στην μορφή της στουντιακής ηχογράφησης, αλλά και μέσω του οπτικού υλικού αλλά πάνω από όλα μέσω των live μας, που η επαφή είναι πιο άμεση. Θα μας ενδιέφερε και μια περιοδεία και είναι κάτι που το δουλεύουμε. θα το κάνουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε μετά το release.

Πώς μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τα νέα της μπάντας και ποιες οι σελίδες σας social media;

Στο Facebook
(https://www.facebook.com/disillusiveplay/)
αλλά και στο κανάλι μας στο youtube
(https://www.youtube.com/channel/UCiT3yRKWCIRvzCmt-Sphkxg)
Αργότερα θα μπορεί να μας βρει κάποιος και στο site μας www.disillusiveplay.com, αλλά αυτό μετα την κυκλοφορία του album, που θα ενεργοποιηθεί η σελίδα.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε όλους για την στήριξη τους και σε εμάς αλλά και στο Anthem και τα λέμε από κοντά την Παρασκευή στις 8 στην Death Disco.