Συνέντευξη “Στέφανος Πιτσίνιαγκας” (aka DJ Jolle)

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας (DJ Jolle) με ακουστικά σε μαγαζί

Μίλησε μας λίγο για σένα και το έργο σου σαν DJ.

Oνομάζομαι Στέφανος Πιτσίνιαγκας είμαι 19 χρονών και κατάγομαι από το Γύθειο Λακωνίας. Από μικρός μου άρεσε να τραγουδάω και να ακούω όλη την μέρα τραγούδια. Μια μέρα λοιπόν ένας θείος μου που είχε club στο Γύθειο μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω μουσική εγώ στο μαγαζί. Σιγά σιγά με το καιρό ξεκίνησα να το βλέπω πιο ζεστά το θέμα, άρχιζα να ερωτεύομαι την μουσική και να πιστεύω ότι δίχως αυτή δεν περνάω καλά σαν Στέφανος.

Στα 18 έφυγα από το Γύθειο για σπουδές μαγειρικής έχοντας πίσω στο μυαλό μου τη μουσική αλλά τον τελευταίο καιρό κατάλαβα ότι η μουσική είναι το επάγγελμα που θα ακολουθήσω στη ζωή μου. Άρχισα να ψάχνω μαγαζιά να μαθαίνω καινούργια πράγματα και όσο μπορώ να το φτάσω σε ένα επίπεδο όπου θα ικανοποιούσα τους εργοδότες μου και τους συνεργάτες μου. Στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ με ταπεινοφροσύνη πάντα και σκληρή δουλειά.

Τι είδους μουσική παίζεις κυρίως;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής που παίζω. Ποτέ δε βάζω παρωπίδες στη μουσική. Παίζω από Jazz μέχρι και Trance. Αλλά το στοιχείο της Rnb μουσικής και της Εμπορικής Ελληνικής είτε είναι Pop είτε είναι λαϊκό επικρατεί στη διασκέδαση των Ελλήνων στα club και για αυτό παίζω πιο πολύ αυτά.

Φωτογραφία του Στέφανου Πιτσίνιαγκα (DJ Jolle)

Τι σημαίνει για σένα το όνομα Jolle και γιατί το επέλεξες;

Το όνομα Jolle ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 ήμουν 6 χρονών και με είχε πάει ο παππούς μου να με κουρέψει στον μπαρμπέρη του χωριού μου τον Μπαρμπα-Μανώλη. Ο Μπαρμπα-Μανώλης ξέχασε να βάλει σκάλα στη μηχανή κουρέματος και όταν ξεκίνησε να κουρεύει ήταν είδη πολύ αργά για να γίνει διόρθωση και αναγκάστηκα τα πήρα όλα και ήμουν σχεδόν καραφλός. Δεν ήθελε πολύ και ο παππούς που ήταν φανατικός Ολυμπιακός και μου έβγαλαν το παρατσούκλι jolle από τον τότε παίχτη του Ολυμπιακού Djojervic. Και έμεινε και όλοι με ξέρουν έτσι, για αυτό αποφάσισα να κρατήσω και αυτό ως καλλιτεχνικό για να το ακούει ο παππούς μου και να νιώθει περήφανος από εκεί ψηλά.

Πόσο καιρό δουλεύεις επαγγελματικά σαν DJ και πως ξεκίνησες;

Επαγγελματικά δουλεύω τα τελευταία 3 Χρόνια και ξεκίνησα από το Club του θείου μου στο Γύθειο στα 16 μου.

Που δουλεύεις σαν DJ το τελευταίο καιρό;

Τον τελευταίο καιρό εργάζομαι στο Dirty blonde στο Γκάζι: ένα φοβερό μαγαζί με φοβερούς ανθρώπους…και επίσης εργάζομαι σε ένα Cafe-Bar στο Κολωνάκι το Gelee Royale όπου είναι και η καθημερινή μου δουλειά εκεί.

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός επαγγελματία DJ και πόση προετοιμασία πρέπει να κάνει πριν από κάθε βραδιά;

Τώρα για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί αγαπώ τόσο πολύ που το βλέπω πιο πολύ σαν διασκέδαση πάρα σαν δουλειά. Ίσως φταίει επειδή είμαι φρέσκος ακόμα στο χώρο. Αλλά γενικά υπάρχει μια ψυχολογική κούραση κατά τις 6-7 το πρωί που παρακαλάς να πάνε για ύπνο για να κλείσεις!!!

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας (DJ Jolle) σε νυχτερινό live

Ποια θεωρείς είναι η ανταπόκριση του κοινού στη δουλειά σου;

Δόξα το θεό λαμβάνω συνέχεια μηνύματα από διάφορα άτομα και φίλους που ξέρουν πόσο το αγαπώ αυτό που κάνω και με παροτρύνουν να συνεχίσω. Και με στηρίζουν σε όλα όπου πάω.

Με τι άλλο ασχολείσαι;

Το τελευταίο καιρό εκτός από την μουσική δεν κάνω κάτι άλλο. Προσπαθώ να ασχοληθώ τώρα λίγο με την παραγωγή να βγάλω κάτι δικό μου έξω. Μια παραγωγή όπου θα με βοηθήσει να αναδειχθώ και ελπίζω να αρέσει στο κόσμο.

Που μπορούμε να βρούμε τον DJ Jolle στα κοινωνικά δίκτυα;

Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook ως Stefanos Pitsiniagkas και στο Instagram ως Dj_jolle_sp

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Anthem.gr

Να μην βάζετε παρωπίδες στην μουσική. Για μένα η μουσική υπάρχει για να μας συντροφεύει πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ζωής μας και να μας δίνει χαρά. Συντονιστείτε στο Anthem.gr γιατί γνωρίζουν να σας περάσουν αυτό μήνυμα καλύτερα από πολλούς.