Συνέντευξη “Simplefast”

1599472_672147406161565_1395809280_oΑυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι σχηματίζουν παρέα ένα συγκρότημα και βάζουν στόχο να φτάσουν ψηλά. Μία τέτοια μπάντα, την οποία παρακολουθώ τα 2 τελευταία χρόνια είναι οι Simplefast, οι οποίοι κάνουν απίστευτα άλματα προόδου και βαδίζουν συνεχώς προς την επιτυχία, παίζοντας τη μουσική που τους αρέσει. Επικοινώνησα με τους Simplefast και εκείνοι έδωσαν χορταστικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μου.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία και την πορεία των Simplefast.

Οι Simplefast ξεκίνησαν σαν ιδέα τον Δεκέμβρη του 2010, όταν μέσω της σελίδας του Sonisphere Festival στο Facebook,ο ρυθμικός κιθαρίστας του συγκροτήματος, ο Έκτορας έψαχνε για μέλη. Όλα ξεκίνησαν με ένα απλό πόστ δηλαδή. Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο μπασίστας του συγκροτήματος, ο Νικόλας, και μετά από κάποιο καιρό ήρθε και η σειρά του ντράμερ μας, του Στράτου. Μετά από ένα χρόνο περίπου, γεμάτο με πρόβες και αναζητήσεις για lead κιθαρίστα, καταλήξαμε στο Νίκο Κ. με τον οποίο συνεργαστήκαμε για περίπου 2 χρόνια, κάνοντας αρκετά live και κερδίζοντας και ένα διαγωνισμό στα μέσα του 2012. Επίσης, στην μπάντα το καλοκαίρι του 2013 έγινε μέλος και ο τωρινός τραγουδιστής μας, ο Φίλιππος. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Κ. για προσωπικούς του λόγους, καλωσορίσαμε στην οικογένεια των Simplefast τον Νίκο Μ., που είναι ο lead κιθαρίστας μας εδώ και ένα χρόνο, και ελπίζουμε να είναι για πολύ ακόμα!
Με το Νίκο M. στη σύνθεσή μας βρήκαμε ισορροπία και δέσαμε όλοι μας σε πολύ μεγάλο βαθμό μεταξύ μας σε προσωπικό και μουσικό επίπεδο. Σιγά σιγά τα covers κομματιών-ύμνων της μέταλ, τα οποία χαρακτήριζαν τα πρώτα μας live, άρχισαν να αντικαθίστανται εξ’ ολοκλήρου από δικά μας κομμάτια, που γρήγορα έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό μας. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ο πιο δραστήριος στην ώς τώρα πορεία μας, καθώς συμμετείχαμε σε πάρα πολλά live και μεγάλα φεστιβάλ, πράγμα που μας βοήθησε να πάμε σε νέο επίπεδο τη σκηνική μας παρουσία και να βελτιωθούμε και ατομικά και ομαδικά.

Ακούγοντας το πρώτο τραγούδι σας, το “Metal Fury” διαπιστώνει κανείς πως έχετε δεχτεί επιρροές από αρκετά είδη της metal και της rock. Ποιες μπάντες αποτελούν πρωταρχικές επιρροές σας;

Το “Metal Fury”,είναι το πρώτο μας κομμάτι και δεν μπορείς με ευκολία να το κατατάξεις σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, γιατί όταν το γράψαμε βάλαμε όλοι κάτι μέσα στο κομμάτι από τη μουσική που ακούγαμε εκείνη την περίοδο. Η μπάντα πλέον έχει αποκτήσει ένα συγκεκριμένο ύφος, όπως φαίνεται και από τα νέα κομμάτια που ετοιμάζουμε και τα οποία κινούνται στον heavy και τον thrash χώρο. Οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει περισσότερο είναι οι Metallica,οι Judas Priest,οι Motorhead και οι Iron Maiden,αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές ακόμα που μας έχουν προσφέρει πολλές ιδέες και δυνατότητες για διαρκή έμπνευση.

Έχετε δώσει συναυλίες σε μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά στην Αθήνα, ενώ έχετε συμμετέχει και σε αρκετά φεστιβάλ. Ποιο live σας θα λέγατε ότι διασκεδάσατε περισσότερο και γιατί;

Πιστεύω πως όλοι μας θα συμφωνήσουμε ότι το πιο ξεχωριστό live μας μέχρι στιγμής, ήταν αυτό στη Τεχνόπολη αυτό το καλοκαίρι για το Athens School Festival. Όλη η μέρα ήταν υπέροχη. Γνωρίσαμε νέες μπάντες, όλες τους εξαιρετικές, παίξαμε σε ένα τεράστιο stage με φανταστικό ήχο και εκατοντάδες κόσμου στηρίζανε από κάτω το όλο event. Επίσης, είχαμε την τιμή να γνωριστούμε με τα Ημισκούμπρια, ένα συγκρότημα που αν και ανήκει σε άλλο μουσικό είδος, μετά τη δική τους εμφάνιση μας έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για τη παρουσία μας στο φεστιβάλ.

Πώς βρίσκετε την ανταπόκριση και την υποστήριξη του κόσμου;

Η ενέργεια που παίρνουμε από τον κόσμο σε κάθε live είναι πραγματικά υπέροχη. Και στις συναυλίες μας και μέσω των σελίδων μας στο Internet, έχουμε αρκετά μεγάλη υποστήριξη για μπάντα που κάνει τα πρώτα της βήματα. Υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος μας ακολουθεί από το πρώτο μας live το 2012, και μας στηρίζει απίστευτα από τότε, και τον οποίον κόσμο τον ευχαριστούμε βαθύτατα. Εννοείται βέβαια πως ο στόχος μας ειναι να προσελκύουμε με τη μουσική μας ολοένα και μεγαλύτερο κοινό, έτσι ώστε να μεγαλώσουμε το όνομα των Simplefast!Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια το γεγονός, ότι σε κάποια μικρά φεστιβάλ-διαγωνισμούς που γίνονται κατά διαστήματα, το κοινό που έρχεται δεν στηρίζει δυστυχώς την ελληνική σκηνή όσο θα έπρεπε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έρχεται για να δεί μόνο μία συγκεκριμένη μπάντα που παίζουν γνωστοί του ή φίλοι του και κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει 5 λεπτά πριν και θα αποχωρήσει 2 λεπτα μετά την εμφάνιση της μπάντας αυτής, λες και οι υπόλοιπες δεν έχουν κάτι να του προσφέρουν. Αμέτρητες φορές ακόμα έχουμε δει συγκροτήματα να αποχωρούν με τα όργανά τους αμέσως μόλις τελειώσει το set τους, λες και οι επόμενες μπάντες είναι κατώτερές τους, βλέποντας το όλο θέμα με τον πλέον εγωιστικό τρόπο.  Αν δεν στηρίξουμε οι ίδιοι την ελληνική μέταλ σκηνή, και δεν δώσουμε τις απαραίτητες ευκαιρίες στις νέες μπάντες, δεν θα το κάνει κανένας άλλος.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη στάση των σύγχρονων ΜΜΕ απέναντι σε νέα συγκροτήματα;

Αν εννοείς την στάση των media ως προς τα νέα metal συγκροτήματα, θα την χαρακτηρίζαμε «αστεία». Ένα είδος με τεράστιο κοινό παγκοσμίως, στην Ελλάδα πρέπει να φτύσει κυριολεκτικά αίμα για να προωθηθεί μέσω των media.Με εξαίρεση τα δύο μεγάλα rock-metal περιοδικά(Metal Hammer,Rock Hard), τους μικρούς ιντερνετικούς σταθμούς που υπάρχουν και μερικές ιστοσελίδες (Rock Overdose,το Rockway.gr , το Greek Rebels κλπ.) δεν υπάρχει υποστήριξη από αλλού για τα νέα συγκροτήματα. Ο μόνος τρόπος για να προωθήσεις τη δουλειά σου είναι να αφήσεις ευχαριστημένο τον κόσμο που είτε παρακολουθεί κάποιο live σου είτε ακούει την μουσική που έχεις ηχογραφήσει, προκειμένου στόμα με στόμα το όνομά σου να γίνει γνωστό και σεβαστό. Φυσικά και τα φεστιβάλ είναι επίσης μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να έρθεις σε απευθείας επαφή με το κοινό.

Με ποιον Έλληνα και με ποιον ξένο καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Με όλους όσους μας αρέσουν!

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το EP σας με τίτλο “Cursed”. Πείτε μας για τη διαδικασία ηχογράφησης και το πότε θα κυκλοφορήσει το EP.

Η όλη διαδικασία ήταν πραγματικά εκπληκτική. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Wudsound Studios στη Νέα Σμύρνη και παραγωγός του EP μας είναι ο φανταστικός Μάρκος Σαμαράς. Ο Μάρκος μας βοήθησε πάρα πολύ, γιατί μας έδωσε την ελευθερία να δημιουργήσουμε συνθετικά, και ουσιαστικά παρέμβαινε όποτε πίστευε ότι χρειαζόταν, ώστε να βοηθήσει να ανέβει επίπεδο το κάθε κομμάτι. Με τη συνεργασία μαζί του επίσης, ο κάθε ένας από εμάς κατάφερε παικτικά να βγάλει από μέσα του τον καλύτερό του εαυτό. Είναι σαν να ήμασταν εμείς ο μικρός και ο Μάρκος ο μεγάλος μας αδερφός που μας συμβουλεύει για να μας προστατέψει και να μας βοηθήσει, και γι’αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! Όσον αφορά τη κυκλοφορία του EP, αυτή θα γίνει περίπου στα μέσα Νοέμβρη. Θα υπάρξουν σύντομα και σχετικές ανακοινώσεις στις σελίδες μας.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων στο “Cursed”;

Η θεματολογία των στίχων στο EP μας ποικίλει. Άλλα κομμάτια αναφέρονται σε προσωπικά μας βιώματα, άλλα σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα μέσα από παρομοιώσεις και άλλα σε μεταλο-καταστάσεις.

10402013_748089675234004_9129428763390091272_n

Που μπορούμε να μάθουμε νέα για τους Simplefast;

Όλα τα νέα μας μπορείτε να τα δείτε στις εξής σελίδες:

Facebook: facebook.com/Simplefast
Youtube: youtube.com/Simplefastchannel και youtube.com/simplefastofficialtv
Soundcloud: soundcloud.com/simplefast
Reverbnation: reverbnation.com/simplefastmetal
Twitter: twitter.com/SimplefastGR
Bandcamp: simplefast.bandcamp.com

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Simplefast;

Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Έχουμε βάλει στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και ελπίζουμε να πετύχουμε το στόχο αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και θα προσπαθήσουμε να ανεβαίνουμε επίπεδο συνεχώς με σεμνότητα, υπομονή και επιμονή.

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμά για νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για τη μουσική όπως εσείς;

Τολμήστε. Μην φοβάστε να κάνετε κάποιο νέο βήμα. Δυστυχώς με τις παρούσες συνθήκες αν δεν τολμήσει μια νέα μπάντα να κάνει νέα πράγματα δεν θα προχωρήσει. Επίσης όσοι το θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε με τη μουσική κάντε θυσίες και να έχετε υπομονή πάντα και όρεξη για πολλή δουλειά και εξάσκηση. Τέλος, να έχετε στο νου σας ότι πιθανότατα το μοναδικό σας κέρδος από την ενασχόληση αυτή, θα είναι η τρομερή καύλα του να παίζεις και να δημιουργείς μουσική. Για εμάς τουλάχιστον, μέχρι τώρα αυτό είναι υπεραρκετό!

Ελπίζω οι Simplefast να πέρασαν το μήνυμα τους. Μέχρι την επόμενη φορά moshpit until you die!