Συνέντευξη “Disappointed by Society”

dbs1

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, τόσο στην εκπομπή όσο και σε άρθρα στη σελίδα μας, είμαστε φαν του ποιοτικού hip hop. Οι DbS είναι ένα από τα συγκροτήματα που πραγματικά χαιρόμαστε να ακούμε. Τον Παναγιώτη τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια και παρακολουθώ με ενδιαφέρον το project τους, το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο!

Πείτε μας δύο λόγια για τους DBS. Ποια είναι τα μέλη του σχήματος;

Το Crew μας οι Disappointed by society, αποτελείται από τον Ανεπίδεκτο Μαθητή και τον Νeφalem a.k.a. Θάνο Μάστορα και Παναγιώτη Γεωργόπουλο. Το όνομα των D.B.S. ήταν κοινή έμπνευση και από τους δύο μας, θέλοντας να ερμηνεύσουμε με τον δικό μας τρόπο την προσπάθεια και τη δυνατότητα έκφρασης η οποία στηρίζεται μέσα από τη ραπ μουσική.

Τι εκφράζει το όνομα που επιλέξατε και ποια η έμπνευσή σας;

Το όνομα σημαίνει ”απογοητευμένοι από την κοινωνία ” και εκφράζει την ανάγκη και σημασία της έκφρασης των συναισθημάτων!! Καταλήξαμε στο όνομα αυτό, διότι εξέφραζε πλήρως τους στχους που είχαμε ήδη γράψει προτού καν δημιουργηθεί το crew.

Σε ποιο μουσικό χώρο κατατάσσετε το σχήμα σας και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Το σχήμα μας κατατάσσεται στη χιπ χοπ κουλτούρα, στο κίνημα δηλαδή του χιπ χοπ και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα τέσσερα του στοιχεία που είναι η ραπ μουσική.

Όσον αφορά τη θεματολογία των στίχων μας, έχουν περιεχόμενο που αφορά βιώματα, καταστάσεις που έχουμε ζήσει και τη δική μας οπτική στα γεγονότα που συμβαίνουν στη καθημερινότητα μας είτε πολιτικά είτε κοινωνικά!

dbs4

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον και γιατί;

Ανεπιδεκτος μαθητής: Εγώ θα ήθελα να συνεργαστώ, με τον 12ο Πίθηκο και τον Sonqo Pura από την επαγγελματική ραπ σκηνή και με ανερχόμενα -όπως εμείς -τσακάλια, όπως είναι ο Vita, οι Εκλεκτοί a.k.a. klkt και οι BFR – Back For Revenge.

Nefalem: Θα ήθελα να συνεργαστώ με Above the Hood, ειδικά με Smuggler και Long3, καθώς και με ΦΒΣ, γιατί παρακολουθώ την καριέρα τους από την εποχή των Bong Da City.

Μέχρι στιγμή έχετε κυκλοφορήσει τρία singles στο διαδίκτυο. Είναι στα άμεσα σχέδια σας ένας full-length δίσκος;

Μέχρι Μάρτιο του 2020 σχεδιάζουμε την κυκλοφορία ενός EP με έξι κομμάτια σύνολο. Ο τίτλος του θα είναι Don’t Be Satisfied. Εν τω μεταξύ, θα ανέβουν και άλλες δουλειές από Α.Μ. Το επόμενο από κοινού project θα ανέβει στις 23/07 με τίτλο Φλεγόμενο Άτι (σημείωση: πριν την ανάρτηση της συνέντευξης). Είναι ένα από τα κομμάτια του EP και πραγματεύεται το περιστατικό των πυρκαγιών στο Μάτι πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

dbs3

Παρακολουθώντας την ομάδα σας στο facebook, παρατήρησα ότι έχετε κάνει κάποιες live εμφανίσεις. Πότε θα είναι η επόμενη εμφάνιση και τι κρατάτε από τις προηγούμενες;

Στις 20/07 ήταν η τελευταία για φέτος ζωντανή εμφάνιση. Έγινε στο πλαίσιο μιας σειρά από Open mics events, όπου συμμετείχαμε με πολλούς άλλους νέους καλλιτέχνες. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια άλλη προγραμματισμένη εμφάνιση.

Ποια η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;

Η ανταπόκριση του κοινού τόσο στις εμφανίσεις καθώς και στα social media μέχρι τώρα ήταν πολύ θερμή.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον/α που θα ήθελε να ασχοληθεί με το ελληνόφωνο ραπ;

Να κυνηγήσουν τα όνειρα τους! Αν αγαπάνε τη ραπ μουσική να προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να εξελιχθούν στο επίπεδο που επιθυμούν! Να μην τα παρατήσουν, όσο απογοητευμένοι κι αν νιώθουν. Όποιος πάλεψε δεν έχασε ποτέ!

dbs2

Ποια η άποψή σας για την ελληνική underground σκηνή;

Πρώτα απ’όλα είναι αδιαμφισβήτητη η συνεισφορά της underground σκηνής στην Rap ανά τα χρόνια. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Hip Hop στην Ελλάδα. Βέβαια underground δεν σημαίνει απαραίτητα old school. Πολλοί συγχέουν τους δύο αυτούς όρους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους πως υπάρχουν πολλά νέα είδη μουσικής, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε underground κομμάτια ανάλογα με το περιεχόμενο των στίχων τους. Όπως και να έχει έχουμε αμέριστο σεβασμό για αυτό το κομμάτι της Rap χωρίς όμως να καταδικάζουμε ή να περιθωριοποιούμε το πιο mainstream κομμάτι της.

Πώς μπορεί ο κόσμος να ενημερώνεται για νέα σας;

Ο,τι νεότερο σχετικά με το crew νέα projects και εμφανίσεις μπορείτε να το βρείτε στα social media μας.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/DBS.Official.Rap/
Instagram: https://www.instagram.com/d.b.s_official/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCaBemmPQY10X8r3P7ANv3bQ

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Να στηρίζετε τη μουσική που σας εκφράζει, να μην είστε προκατειλημμένοι και να μην αναγκάσετε ποτέ κάποιον να αλλάξει την γνώμη του για ότι αγαπάει! Όποιος αγαπάει και νιώθει αυτό που κάνεις θα στο δείξει από μόνος του! Ευχαριστούμε το anthem.gr για τη συνέντευξη, ήταν οι Disappointed by Society!
PEACEEEE!!!!