Underground Metal Classics #8: Don’t Cry For The Innocent by Iona

cover
Album Title: Don't Cry For The Innocent (Compilation)
Band Name: Iona
Year: 2019
Label: Unsilent Tombs
Genre: NWOBHM

Favourite Song: You ain't A Lady

Οι Iona από το Pontypool της Ουαλίας έχουν δώσει δείγματα αυτά τα χρόνια ότι κάποια στιγμή
θα έπρεπε να βγει στη φόρα κάποιο cd, έστω με όποιο υλικό έχουν και δεν έχουν βγάλει (και δικαιολογημένα βεβαία). Διότι το σπάνιο και υπερκαλό εφτάρι τους (βινύλιο), εν ονόματι “Don’t Cry For The Innocent” από το μακρινό 1981 ήταν βασικός λόγος για να επιτευχθεί η επιτυχία, καθώς είχε πιάσει τη δεύτερη  θέση στα χέβι μέταλ charts της εβδομαδιαίας μουσικής εφημερίδας “Melody Maker” το 1982.

Μία σχετικά καινούργια εταιρεία, η Unsilent Tombs, με λίγες κυκλοφορίες στο roster της ανέλαβε αυτό το έργο, να κυκλοφορήσει δηλαδή μια συλλεκτική συλλογή των Iona με σπάνιο μουσικό υλικό, φωτογραφίες από λάιβ της τότε δεκαετίας, την βιογραφία του σχήματος σε cd και βινύλιο, από την περίοδο 1977-1981. Τότε το συγκρότημα είχε “βαφτιστεί” ως GBH, ώσπου άλλαξαν το όνομα τους σε Iona. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει υλικό και από την Iona εποχή φυσικά.

Το μόνο παράπονο μου είναι πως δεν συμπεριέλαβαν και το ντέμο τους από το μακρινό 1981 (ως Iona), καθώς αυτό αναφέρεται στη δισκογραφία τους (όπου παρεμπιπτόντως σκοτώνει). Έχει γίνει και στο παρελθόν σε άλλη NWOBHM συλλογή στην οποία θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο.

Anyway, αποτελεί σίγουρα μία όμορφη συλλογή με γνήσιες ροκιές, αν και δεν έχει δυνατά χιτάκια, όπως αυτό του εφταριού. Σίγουρα αποτελεί μία αξιοσημείωτη προσθήκη για τους λάτρεις του είδους, τους συλλέκτες και όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το compilation εδώ.

Για να διαβάσετε κι άλλες παρουσιάσεις της Underground Metal σκηνής από τον Κώστα Τέκα, κλικάρετε εδώ.