Τα πιο καμμένα subgenres του μέταλ

Heavy Metal Genealogy Tree
Έχουν γίνει κάμποσες προσπάθειες να τα συμπεριλάβουν όλα…

Αν αγαπάει κάτι ο ελιτιστής μεταλάς είναι να το παίζει «φαν» ειδών της metal τα οποία δεν ξέρουν ούτε αυτοί που τα εφηύραν. Στο παρόν άρθρο θα δούμε μερικά από τα πιο “WTF” είδη της μέταλ που κανένας δεν πίστευε ότι υπάρχουν.

Mathcore

Όχι μην φανταστείτε να τραγουδάνε το «ένα, δύο, τρία πήγα στην κυρία» με σκληρά φωνητικά και βαρύ παραμορφωμένο ήχο. Το είδος πήρε το όνομα του από τα παράξενα time signatures (τέμπο αν θέλετε) που χρησιμοποιούν οι μπάντες.

Παράδειγμα μπάντας: The Dillinger Escape Plan

Death N’ Roll

Σκέφτεστε τον Chuck Berry να παίζει κιθάρα στους Entombed; Ούτε εγώ. Όπως συνιστά και ο τίτλος του είδους, το Death N’ Roll είναι μία μίξη του Death Metal με το Rock N’ Roll. Δεν θα δείτε ποτέ μπάντα να λέει ότι παίζει Death N’ Roll. Αλλά ο φίλος μεταλάς κάπως θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην μεταλοπαρέα ότι διέκρινε στοιχεία του Rock N’ Roll ακούγοντας Six Feet Under.

Παράδειγμα μπάντας: Six Feet Under

Drone Metal

Όχι φίλε αναγνώστη. Δεν είναι όρος που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός για τα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη του. Είναι όρος που θα χρησιμοποιήσει ο φίλος μεταλάς γιατί όπως είπαμε ξέρει πράγματα που εσύ δεν ξέρεις. Το Drone Metal, λοιπόν, κάνει χρήση των drones (duh), τα οποία είναι νότες ή συγχορδίες οι οποίες ηχούν κατά ένα μεγάλο μέρος ή σε ολόκληρη την διάρκεια του κομματιού. Αν ποτέ ακούσατε σε ένα τραγούδι πίσω από τις κιθάρες και τα ντραμς έναν ήχο αδιάκοπο και αναρωτηθήκατε τι είναι, είναι ένα drone. Φυσικά ήταν απαραίτητο να κατηγοριοποιηθεί ως drone metal γιατί ποιος δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε «σήμερα θέλω να ακούσω ένα κομμάτι το οποίο θα χρησιμοποιεί drones».

Παράδειγμα μπάντας: Earth (και οι μισές μπάντες του πλανήτη μαζί)

Funeral Doom

For fuck’s sake. Doom metal συνδυασμένο με ήχους που ακούγονται κατά την διάρκεια κηδειών γιατί… γιατί έτσι! Άντε γεια. Fun Fact: δεν θα ακούσετε funeral doom σε καμία κηδεία.

Παράδειγμα μπάντας: Evoken

Metal_Genealogy

Medieval Metal

Ε βασικά folk metal, αλλά η θεματολογία του εφάπτεται στον μεσαίωνα και φυσικά κρίθηκε απαραίτητο από την μέταλ κοινότητα να γίνει μια κατηγορία μόνο του. Γιατί όμως δεν σκάνε μύτη με στολές ιππότη. Put the “metal” in “medieval metal” dudes!

Παράδειγμα μπάντας: Subway To Sally

Pornogrind

Ήρθε η ώρα σας τσοντόβιοι μεταλάδες. Το είδος που πάντα περιμένατε. Ο συνδυασμός του grindcore και του death metal με κύρια θεματολογία τα σεξουαλικά θέματα. Φήμες λένε ότι η Shasha Grey έχει δηλώσει φαν του είδους.

Παράδειγμα μπάντας: Cock and Ball Torture (κλαίω)

Neue Deutsche Härte (New German Hardness)

Τελευταίο συμμετοχή το γνωστό σε όλους (not) Neue Deutsche Härte. Ένα είδος που συνδυάζει στοιχεία από New German Wave, alternative metal, groove metal, electronica και techno. Κοινώς.. πουτάνα όλα. Έρευνες έδειξαν ότι ακούγεσαι πιο κουλ άμα το λες στα γερμανικά.

Παράδειγμα μπάντας: Oomph!


Και αυτά κυρισκικύριοι ήταν τα πιο καμμένα είδη της μέταλ τα οποία δεν θα ακούσετε ποτέ από έναν φυσιολογικό φίλο μεταλά. Ξέρετε κάποιο είδος που δεν υπάρχει στη λίστα; Feel free να σχολιάσετε. Πάω να ακούσω Cock and Ball Torture (ακόμα κλαίω).