Εναλλακτικές βραδιές στην Αθήνα #8: Metal Reflections @ Death Disco

13177918_10209559761019915_1145001801122216602_n

Είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στο πρώτο Metal Reflections της Death Disco στις 19 Ιουνίου, όπου παρακολουθήσαμε ζωντανά τέσσερις μπάντες της ελληνικής underground σκηνής του ακραίου ήχου. Οι πόρτες άνοιξαν στην ώρα τους στις 20:00 και η πρώτη μπάντα, οι Sisyphean Rage, άνοιξαν την βραδιά κατά τις 20:30.

Παρά το ότι ήταν μόλις τρεις, είχαν εκρηκτική παρουσία επί σκηνής και ξεσήκωσαν το κοινό, προοικονομώντας τι έπεται να έρθει. Παίζοντας γρήγορο Death Metal, ξεκίνησαν δυναμικά την βραδιά και ο κόσμος φάνηκε να τους “αγκαλιάζει”.

Δεύτεροι ανέβηκαν στην σκηνή οι Overcliff, μια πενταμελής Progressive / Experimental Death Metal μπάντα. Δυνατά riffs, γρήγορα ντραμς, αρκετά μελωδικά κομμάτια αλλά και σημεία που πλησίαζαν το Death Metal, έδωσαν άλλη μια εξαιρετική παρουσία.

Σειρά είχαν οι Chaos Undivided, τους οποίους ο κόσμος φάνηκε να αγαπάει ιδιαιτέρως. Δυναμικοί, αλληλεπιδρόντες με το κοινό, χαλαροί έκαναν ένα χαμό με όσους βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην Death Disco. Κλείνοντας άφησαν την σκηνή για την τελευταία μπάντα, τους Crowd:Controlled.

Παίζοντας δικά τους κομμάτια κυρίως, έκλεισαν την βραδιά με τον καλύτερο τρόπο. Στην διασκευή τους για το Blackened των Machined Head, δημιουργήθηκε ένας μικρός χαμούλης. Παίζοντας γρήγορο thrash/death έκλεισαν άψογα την βραδιά.

Να πούμε εδώ ότι ο κόσμος φάνηκε να υποστηρίζει όλες τις μπάντες με την παρουσία του μεγαλύτερου ποσοστού σε όλη την διάρκεια της βραδιάς, παρά την μικρή ανταπόκριση που είχε σαν σύνολο.

Το ρεζουμέ λοιπόν: είδαμε 4 πολύ αξιόλογες ελληνικές μπάντες του ακραίου ήχου και φαίνεται ότι η σκηνή μας έχει λαμπρό μέλλον, αρκεί να αγαπηθεί και να πάρει την ανταπόκριση που της αξίζει.

Μέχρι την επόμενη φορά, συνεχίστε να υποστηρίζετε την underground σκηνή της χώρας μας. Βοηθήστε τους να εξελιχθούν και να μεταδώσουν το πνεύμα της ελληνικής μουσικής και σε άλλες χώρες!