Rant #2: Millenials, μήπως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική;

Millenials. Η καταραμένη γενιά. Μεγαλώσαμε στα 00s, βιώσαμε τα πρώτα στάδια της έξαρσης των social media, ήμαστε τα τελευταία παιδιά που έπαιζαν σε αλάνες, στα γήπεδα, στους δρόμους και εν τέλει μέχρι και σήμερα βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα μίας κρίσης οικονομικής, βαθύτατα όμως “ανθρωπιστικής”. Παιδιά της δεκαετίας της κατάθλιψης. Γιατί εν έτει 2018 παραμένει η πιπίλα: “Μας κατέστρεψαν οι προηγούμενες γενιές…” Οκ. Δεκτό. Κι εμείς; Τι κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση;

Άσε με να σου πω αγαπητέ αναγνώστη, η απάντηση είναι πολύ απλή: ΤΙΠΟΤΑ.

Ναι οι προηγούμενες γενιές είναι οι φταίχτες, όμως και εμείς παραμένουμε συνεχιστές της υποκουλτούρας του “κάδου”. Δεν νοείται εν έτει 2017 να βγαίνουν νέα παιδιά και με θράσος να παραδέχονται πως είναι νεοναζί και πως ταξιδεύουν απ’ άκρη σ’ άκρη την Ευρώπης για να συλλέξουν artifacts των SS. Καλά πες η μαμά σου κι ο μπάμπας σου δεν ήθελαν να σου μάθουν ιστορία και στο σχολείο θεωρούνταν ντεμοντέ να παρακολουθείς το μάθημα, ε κουλ παιδί; Σήμερα όμως διάολε, στην ψηφιακή εποχή, η ημιμάθεια σου δεν δικαιολογείται. Υπάρχει λοιπόν ένα συμπέρασμα: ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Είναι φασίστες και το παρουσιάζουν και με θράσος.

Αντί λοιπόν να καταδικάσουν τα νέα παιδιά το ναζισμό, αφού γνωρίζουμε πλέον τα λάθη του παρελθόντος, έρχονται με θράσος και σου λένε ότι είναι ναζί. Ε όχι, έχεις κλείσεις τα 18, είσαι πλέον υπόλογος των πράξεων και των λεγόμενών σου. Εσύ θα έπρεπε να είσαι αυτός που θα έβαζε ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο, ωστόσο παραμένεις υποστηρικτής αναχρονιστικών αντιλήψεων που διέλυσαν την ανθρωπότητα.

2017 και ακόμη φωλιάζουμε ζώα, τα σκοτώνουμε γιατί μας ενοχλεί απλά η ύπαρξή τους. Αλλά στο facebook θα βγούμε να ανεβάσουμε στάτους για την παγκόσμια ημέρα ζώων. Ότι δηλαδή δε σε βλέπουμε στην πραγματική ζωή που κλωτσάς ότι γάτα δεις στο δρόμο, αλλά στο facebook ανεβάζεις στάτους και φωτογραφίες για το πόσο αγαπάς τα ζώα. 

Πώς θα ξεπεράσεις την κρίση όταν μόνη σου έγνοια είναι σε ποιο κλαμπ θα βγεις για να “χτυπηθείς” και να μεθύσεις αυτή την εβδομάδα και για το πόσες “γκόμενες θα φορτώσεις”, ενώ μάλιστα θα βγεις να καυχηθείς και να χλευάσεις και τις κοπέλες στο ίντερνετ.

Εχεμ, άσε τις δικαιολογίες, είσαι μέρος του προβλήματος.

Η κρίση που βιώνουμε συνεχίζεται και θα ενταθεί γιατί ως επί το πλείστον έχουν χαθεί εδώ και χρόνια το μόνο που μας νοιάζει είναι η πάρτη μας. Λίγοι είναι εκείνοι που παρέχουν αλληλεγγύη σε όσους τη χρειάζονται. Λίγοι είναι εκείνοι που πηγαίνουν στο γήπεδο για τη χαρά του αθλήματος και όχι για να πλακωθούν και να εκτονώσουν τα νεύρα τους βρίζοντας. Λίγοι είναι ευγενικοί χωρίς λόγο, χωρίς αντάλλαγμα, έτσι γιατί τους ελπίζουν για έναν καλύτερο κόσμο κόντρα σε όποια υποκουλτούρα που προωθεί την αγένεια. Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν απολέσει την αξιοπρέπεια τους. Λίγοι είναι εκείνοι που θα πολεμήσουν το ρατσισμό και θα μιλήσουν κατά των πρακτικών του ανοικτά. Λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά μπορούν να λέγονται άνθρωποι.

Σιχαθήκαμε τους πολλούς κι απάνθρωπους. Γίνε ένας από τους λίγους λοιπόν! Συνειδητά…