Μουσική Ανταρσία #36: 7 νέα τραγούδια που λατρέψαμε αμέσως!

Ναι ξέρω. Από το τελευταίο άρθρο το anthem μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό συνέβη διότι οι δύο αρθρογράφοι του site αναγκαστήκαμε να φορέσουμε τα χακί. Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της απουσίας μας, το anthem παραμένει ζωντανό μέσα από το Radio Show που εκπέμπει κάθε Πέμπτη 8 με 10! Την εκπομπή παρουσιάζει με επιτυχία ο Πέτρος τον οποίο αγκαλιάσατε ως παρουσιαστή. Από αυτή την εβδομάδα επιστρέφουμε κανονικά. Πριν προχωρήσουμε λοιπόν με το άρθρο θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπομονή, την στήριξη σας και τα μηνύματα σας. Με τη σειρά μας υποσχόμαστε να είμαστε πιο ενεργοί, τόσο στο site όσο και στα social media.

Το 2018 έχει μπει πολύ δυναμικά τόσο για την εγχώρια όσο και την ξένη μουσική σκηνή και ελπίζουμε πως το δεύτερο μισό της χρονιάς θα συνεχίσει να μας χαρίζει διαμάντια. Οι μουσικοί πειραματισμοί δεν λείπουν από τους περισσότερους δίσκους και πολλές φορές αυτό συμβαίνει με επιτυχία. Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε τραγούδια από διάφορα μουσικά είδη. Τραγούδια που έχουμε λατρέψει, αν και τα περισσότερα από αυτά μετρούν ελάχιστο χρόνο ζωής!

The Steams – Black Sand

Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να επιλέξω ένα τραγούδι από το άρτιο “Wild Ferment”. Οι The Steams κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αλλιώτικο ηχητικό πείραμα, το οποίο συνδυάζεται από αργόσυρτες κιθάρες και ψυχεδελικά φωνητικά, που δημιουργούν ευθύς αμέσως το δικό τους ηχόχρωμα. Για τον δίσκο θα μιλήσουμε σίγουρα κάποια στο μέλλον, ωστόσο μπορώ να μαρτυρήσω πως τον έλιωσα στο replay. Ένα τραγούδι δυναμικό, πρωτοποριακό, ψυχεδελικό που σε κερδίζει με την πρώτη ακρόαση!

Can I get you out of my head?

Barns Courtney – Sinners

Ποτέ στη ζωή μου δεν πίστευα πως θα απολάμβανα την folk pop μουσική. Ωστόσο με τον πρώτο του δίσκο, ο Barns Courtney απέδειξε πως στη μουσική δεν πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες. Μία υπέροχη δουλειά, με τα απαραίτητα ροκ στοιχεία για να πετύχει. Πόσες συνεχόμενες φορές μπορεί ένας άνθρωπος να ακούσει το ίδιο τραγούδι; Πολλές, πάρα πολλές!

Let’s go have some fun before they put us in the ground!

The Noise Figures – Lethargy

Ένα τραγούδι που μου κράτησε άπειρες ώρες συντροφιά. Θεωρώ πως το ροκ ντουέτο από την Αθήνα κατάφερε να δημιουργήσει ένα άρτιο κι εθιστικό κομμάτι που το έχουν λατρέψει ήδη οι ακροατές της σκηνής μας. Τα λόγια είναι περιττά. Ακούστε το!

You’re haunting me in my sleep… And I can’t feel my body, but I can hear you while I dream!

The Last Drive – Always The Sun

Άλλο ένα underground συγκρότημα της σκηνής μας που κατάφερε να μας κλέψει την καρδιά. Οι garage rockers από την Αθήνα έδωσαν πνοή σε ένα κομμάτι που τα έχει όλα: υπέροχες μελωδίες, γρεζαριστά φωνητικά, μπόλικη ψυχεδέλεια και τεράστιο replay value! Το “Always The Sun” δεν πρέπει να λείπει από τις καλοκαιρινές σας λίστες!

Always the sun is taking me over and I’m feeling like you do!

Post Malone – Stay

Yeap, το ομολογώ. Μου αρέσει η μουσική του Post Malone! Αν και το τραγούδι μετράει λιγότερο από ένα μήνα ζωής, έχει ήδη κερδίσει το mainstream κοινό. Απαλές κιθάρες, ήρεμο και μελαγχολικό παρουσιάζει και αυτή την πλευρά της σύγχρονης pop σκηνής.

Fuck off and pour another drink and tell me what you think!

Amorphis – Amongst Stars

Μετά το “Queen Of Time” πραγματικά λάτρεψα τους Φινλαδούς! Ένα άριστο τραγούδι με δυναμικό intro, μακρόσυρτα σόλο και άπαιχτα φωνητικά από την Anneke van Giersbergen! Respect!

Close your eyes and give in to the night, soar above the stars, forget what’s behind!

Bad Wolves – Zombie

Στις 15 Ιανουαρίου μαθεύτηκε ο ξαφνικός θάνατος της Dolores O’Riordan. Εκείνη τη μέρα η μουσική κοινότητα έχασε από τις πιο χαρισματικές φωνές της σύγχρονης σκηνής. Η τραγουδίστρια των Cranberries επρόκειτο να συμμετάσχει στην ροκ διασκευή του Zombie από τους Bad Wolves. Αποδίδοντας φόρο τιμής στην αδικοχαμένη καλλιτέχνιδα, το συγκρότημα ολοκλήρωσε μόνο του το τραγούδι και το δημοσίευσε, δωρίζοντας τα κέρδη στην οικογένειά της.

Another mother’s breakin, heart is takin’ over! When the violence causes silence we must be mistaken!