Ranking: Τα 30 καλύτερα wrestling matches του 2022, Θέσεις 30-21

_126593354_165f5e20-150f-4f21-af01-f3a284108a56

Το Ranking ήταν στα πλάνα να γυρίσει εντός του 2022, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν βοήθησαν και έμεινε λίγο πίσω. Μην ανησυχείτε όμως γιατί η στήλη επανέρχεται μετά από δύο χρόνια με τρία ολοκαίνουρια άρθρα συν πολλά ακόμα αφού υπάρχουν ιδέες!

Wrestling λοιπόν. Μία περίοδο έβλεπα σχεδόν όλα τα promotions της Αμερικής και τα εβδομαδιαία σόου τους, αλλά πλέον κάποια πιο indy τα έχω κόψει ελλείψει χρόνου. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα καινούριο αφιέρωμα και μιας και το Unstable Show για τον CM Punk σας άρεσε να μιλήσω για τα αγαπημένα μου ματς φέτος.

RANKINGWRESTLINGSIDE

Φέτος ο κόσμος του wrestling γνώρισε ένα απίθανο πρώτο εξάμηνο με τρομερές ματσάρες στο Wrestle Kingdom του NJPW, μια καλή Wrestlemania, δύο πολύ δυνατά πρώτα events για το AEW, καλά εβδομαδιαία σόου. Το δεύτερο εξάμηνο δεν το βρήκα εξίσου καλό, αλλά το WWE λόγω του σκανδάλου του ισχυρού άνδρα του, άλλαξε δημιουργική ομάδα.

Τα ηνία ανέλαβε ο Triple H, ένας θρυλικός παλαιστής και εμπνευστής ίσως του πιο σταθερά φανταστικού wrestling brand που είδαμε την προηγούμενη δεκαετία του NXT. Το προϊόν ανέβηκε πάρα πολύ δίνοντας μας δύο από τα καλύτερα PPVs της χρονιάς, το Clash at the Castle και το Survivor Series: Wargames. Το AEW είχε σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα, αλλά συνέχισε να μας δίνει το ίσως καλύτερο εβδομαδιαίο σόου που παίζει αυτή τη στιγμή, το Dynamite.

RANKINGWRESTLINGSIDE2

Το αφεντικό του AEW, o Tony Khan αγόρασε και το θρυλικό ROH και χωρίς να έχει σταθερή τηλεοπτική παρουσία, τα τρία του events ήταν εξαιρετικά solid και κάποια είχαν Match of the Year contenders μέσα. Το NXT 2.0 έγινε ΝΧΤ και βελτιώθηκε λίγο σε σχέση με τους κάκιστους πρώτους μήνες του, αλλά οι ένδοξες μέρες του είναι στο παρελθόν. Τέλος το NJPW ξεκίνησε εξαιρετικά, αλλά γρήγορα έπεσε, υποψιάζομαι ότι όλο και περισσότεροι παλαιστές του προτιμούν να παλεύουν στην Αμερική σε σχέση με την Ιαπωνία.

RANKINGWRESTLINGSIDE3

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σαφώς η λίστα είναι 100% υποκειμενική. Ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο στο wrestling. Δε μου αρέσει καθόλου το mainstream στυλ πάλης του WWE, αλλά θα βρείτε ματς του εδώ μέσα. Δεν τίμησα το NXT γιατί το προϊόν του το βρίσκω μέτριο προς καλό πλέον, ενώ προφανώς μου αρέσει το strong style της Ιαπωνίας και όλο το στυλ πάλης του AEW. Μην προσπαθείτε να αποδώσετε τις επιλογές μου σε φανμποϊσμό. Είναι τι μου αρέσει και σε αντίθεση με συντάκτες που δηλώνουν ότι βλέπουν WWE, AEW και πολύ λίγο από άλλα promotions, έχω τη χαρά να λέω ότι είδα πάρα πολλά promotions φέτος.

Πάμε λοιπόν να δούμε σήμερα τα ματς στις θέσεις 30-21!

30. Tyler Bate vs Trent Seven – WWE NXT UK

RANKINGWRESTLING0001

Ένα ματς που προετοιμαζόταν για πολλά χρόνια. Ο μέντορας και ο μαθητής ήταν εκεί από τις αρχές του NXT UK, ζήσαμε τις χαρές τους, τις λύπες τους, τις ματσάρες τους και μετά από μία μεγάλη ιστορία φτάσαμε στην προδοσία του Trent στον Tyler. Το τελευταίο ματς τους έμελλε να είναι για το μεγάλο πρωτάθλημα του brand και χωρίς να το ξέρουν ήταν και το τελευταίο ματς του NXT UK γενικά.

Το NXT Europe θα έρθει του χρόνου, αλλά οι δύο φίλοι μας έδωσαν μια σπουδαία τελευταία παράσταση και ο Tyler, ο πρώτος πρωταθλητής του NXT UK έμελλε να είναι και ο τελευταίος πριν τη συγχώνευση του τίτλου με το κύριο NXT Championship. Προτιμώ να μη θυμάμαι τι συνέβη μετά τη νίκη του, μόνο αυτό το συγκινητικό ματς με το αγγλικό κοινό να παραληρεί.

29. Tomohiro Ishii vs Minoru Suzuki – NJPW Windy City Riot

RANKINGWRESTLING0002

Αυτό το event στο Σικάγο ήταν από τα καλύτερα του NJPW στην Αμερική φέτος. Σε μια προσπάθεια τους να δείξουν το stiff style τους στο αμερικάνικο κοινό, δύο βετεράνοι wrestlers επιστρατεύτηκαν και έδωσαν μια εκπληκτική ματσάρα. Ishii και Suzuki χτύπησαν ο ένας τον άλλον ανελέητα με πολλά chops και φοβερές κινήσεις. Δεν ήταν το πρώτο ή το τελευταίο ματς τους, αλλά μια παράσταση σε ένα κοινό που χειροκρότησε τους δύο έμπειρους παλαιστές.

28. Moose vs Josh Alexander – Impact Wrestling Rebellion

RANKINGWRESTLING0003

Ο Josh Alexander έχει μια από τις καλύτερες ιστορίες στο wrestling αυτή τη στιγμή και η πλάκα είναι ότι έχει περάσει κάπως στα αζήτητα. Έχοντας καταφέρει επιτέλους να κερδίσει το Impact World Championship μετά από χρόνια προσπάθειας, έχασε από τον Moose μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας και του γιου του. Το Impact εκεί έδωσε ένα εξάμηνο reign στον σπουδαίο Moose και ο Alexander αναλώθηκε σε λίγο περιττές κόντρες, ώσπου μας το ξεπλήρωσαν με το rematch. Αληθινή ματσάρα με callbacks στην κόντρα τους και φυσικά μια υπέροχη στιγμή δικαίωσης για το πρώην μέλος της North.

27. Tomohiro Ishii vs Eddie Kingston – NJPW Capital Collision

RANKINGWRESTLING0004

Τι θα γίνει αν βάλεις δύο σπουδαίους, αλλά υποτιμημένους εργάτες του wrestling στο ρινγκ; Κόλαση. Ε αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Ishii και τον Kingston να έρχονται σε σύγκρουση στην Ουάσινγκτον και να κερδίζουν το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις. Τρομερό ματς με ανελέητα χτυπήματα και από τις δύο πλευρές, το οποίο ήταν απολαυστικό ειδικά αν είσαι φαν τους.

26. Shota Umino, Wheeler Yuta and Eddie Kingston vs Le Sex Gods and Minoru Suzuki – AEW x NJPW: Forbidden Door

RANKINGWRESTLING0005

Το Forbidden Door ήταν το αγαπημένο μου event φέτος, γιατί παρά τους τραυματισμούς είχε πάρα πολλά εξαιρετικά ματς από παλαιστές δύο αγαπημένων μου εταιριών. Δεν έχουν μπει πολλά στη λίστα, αλλά ποιοτικά το event ήταν εξαιρετικό. Αποφάσισα να βάλω το διασκεδαστικότερο ματς και αυτό ήταν το εισαγωγικό με τους Umino, Yuta και Kingston να έρχονται σε κόντρα με τους Suzuki και τους Jericho και Sammy Guevara aka Le Sex Gods. Συγκλονιστικά διασκεδαστικό ματς που απολαμβάνεις κάθε λεπτό του.

25. Jay White vs Kazuchika Okada – NJPW Dominion

RANKINGWRESTLING0006

Το main event του Dominion είναι πάντα must watch και το φετινό είχε μια τεράστια έκπληξη. Με τον Okada να φαίνεται ότι βρίσκει μετά από χρόνια τη φόρμα του νικώντας δύο ματσάρες στο Wrestle Kingdom του Ιανουαρίου και να υπερασπίζεται τον τίτλο του αποτελεσματικά, όλοι περιμέναμε ότι ο Jay White θα είναι η πρώτη πραγματική πρόκληση. Ο White έφαγε μεγάλο μέρος του 2021 παλεύοντας στις ΗΠΑ και κυρίως στο Impact, αλλά η επιστροφή του στην Ιαπωνία ήταν θεαματική. Από τα μεγαλύτερα beatdowns που θυμάμαι σε έναν πραγματικό μονόλογο απέναντι στον πρωταθλητή και golden boy του promotion. H ρεβάνς έρχεται στις 4 Ιανουαρίου στο Wrestle Kingdom και αναμένεται εντυπωσιακή.

24. Cody Rhodes vs Sammy Guevara – AEW Dynamite Beach Break

RANKINGWRESTLING0007

Τι ματσάρες είχε ο περσινός Γενάρης ακόμα και χωρίς Wrestle Kingdom… Λίγο πριν ο Cody Rhodes μας δώσει μια σπουδαία επιστροφή στο WWE μας έδωσε δύο θρυλικές στιγμές στο AEW, το promotion που βοήθησε στη δημιουργία του και που απέδειξε ότι είναι πραγματικός main eventer. Έκανε ένα σπουδαίο promo όπου θυμήθηκε πόσα πέτυχε και ύστερα έχασε το TNT Championship (ένα πρωτάθλημα που ο ίδιος έκανε σπουδαίο) από τον Sammy Guevara σε ένα από τα καλύτερα ladder matches που έχω δει προσωπικά. Ο Rhodes ήταν άτυχος φέτος, αλλά είναι σπουδαίος σε κάθε promotion που αγωνίζεται και το απέδειξε.

23. Jurassic Express vs reDRagon vs Young Bucks – AEW Revolution

RANKINGWRESTLING0008

Καμία εταιρία δεν παράγει εξίσου καλό tag team wrestling με το AEW. Αυτή η εταιρία μοιάζει να τελειοποιεί συνεχώς τη συνταγή της και φέτος μας πρόσφερε τρομερά tag team matches, six man tag team matches και μέσα σε όλα και απίστευτα triple threat. Ανάμεσα στα Swerve in our Glory vs Young Bucks vs Hobs and Starks και Swerve in our Glory vs Jurassic Express vs Hobs and Starks, το triple threat του AEW Revolution ήρθε λίγο πιο πάνω.

Και αυτό γιατί έχουμε την τους reDRagon με τους Young Bucks που υποτίθεται ότι ανήκουν στην ίδια φατρία να έρχονται εν τέλει σε κόντρα και όλα αυτά ενώ υπάρχει απίστευτη χημεία και μεταξύ τους, αλλά και με τους πιο νέους Jurassic Express με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα πραγματικά υπέροχο spotfest με κινήσεις και εναλλαγές σε pins. Το tag team wrestling μπορεί να γίνει εξαιρετικά διασκεδαστικό αν έχεις τέτοιες ομάδες.

22. FTR vs Aussie Open – NJPW Royal Quest

RANKINGWRESTLING0009

Αυτό το ματς θα μπορούσε να είναι ψηλότερα, αλλά η παραγωγή του ήταν κακή. Δηλαδή βρε New Japan έχεις ένα τέτοιο event στο Λονδίνο και το φιλμάρεις σαν ένα μέτριο indy event; Γιατί; Παρ’ όλα τα κακά του, το ματς ποιοτικά είναι εξαιρετικό με την FTR, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο μακράν της δεύτερης να δίνει ακόμα ένα classic με διαφορετικό αντίπαλο. Οι Wheeler και Harwood έχουν κάνει τρομερά πράγματα φέτος κρατώντας τρία διαφορετικά πρωταθλήματα και αν και για το New Japan δεν ήταν πολύ ενεργοί, το ματς με τους ανερχόμενους Aussie Open δικαίωσε το promotion που τους εμπιστεύεται με το πρωτάθλημα του.

21. Team Belair (Bianca Belair, Alexa Bliss, Asuka, Mia Yim, and Becky Lynch) vs Team Bayley (Damage CTRL (Bayley, Dakota Kai, and Iyo Sky), Nikki Cross, and Rhea Ripley) – WWE Survivor Series: Wargames

RANKINGWRESTLING0010

Το Wargames έρχεται για πρώτη φορά στο main roster του WWE και αυτό ήταν μια καλή απόφαση. Τα ματς ποιοτικά δεν ήταν στο επίπεδο Match of the Year του NXT, αλλά πραγματικά ήταν τόσο φρέσκια πνοή για το κουρασμένο Survivor Series αυτά τα δύο Wargames. Στη λίστα μου θα βάλω το γυναικείο, γιατί πραγματικά μου άρεσε πολύ η ιστορία πίσω από αυτό, το πως μπήκανε μέσα στο ματς οι γυναίκες, οι κινήσεις, τα όπλα, γενικά ήταν από τα πιο φοβερά γυναικεία ματς φέτος.

Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη δεκάδα και την επόμενη εβδομάδα ετοιμαστείτε για τις θέσεις 20-11.