Μουσική Ανταρσία #39: Μα πως φλώρεψε έτσι η Μουσική Ανταρσία;

Αν νομίζατε ότι γράφει ο Τζανέτος, ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ! Για σήμερα λοιπόν και μέχρι νεωτέρας αναλαμβάνω εγώ τη στήλη. Η αλήθεια είναι βέβαια πως θα έπρεπε να συνεχίσω να γράφω για τις δικές μου στήλες και να φτιάχνω συνεντεύξεις, αλλά δεν αντέχω να μη γράψω το συγκεκριμένο. Αφενός, γιατί όταν επιστρέψει το The Unstable Show θα έχουμε πολύ περισσότερα άρθρα σε τέτοιο ύφος και αφετέρου γιατί στη Μουσική Ανταρσία #10 είχα ακούσει πολύ κράξιμο για το ότι θα καθυστερούσα να παραδώσω άρθρα και ήρθε η ώρα για εκδίκηση!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η Μουσική Ανταρσία ξεκίνησε με άλλο όνομα, το οποίο άλλαξε εσπευσμένα με καθαρά δική μας επιλογή και ποτέ δεν ήρθαμε αντιμέτωποι με νομικά θέματα. Δυστυχώς δε μπορώ να αναφέρω τι έγραφε αντί για Ανταρσία.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Τέσπα όταν ξεκίνησε ο Τζανέτος τη στήλη, είδαμε συμπυκνωμένο μουσικό κράξιμο και περιμέναμε το νέο άρθρο λες και ήμασταν πρεζάκια πριν πάρουμε τη δόση μας. Τι Rockwave, τι Μποφίλιου, τι χιπστεράδες που κράζανε τον Sivert Høyem επειδή παίζει τραγούδια των Madrugada στις συναυλίες του και φυσικά η υπέρτατη αρθράρα που συνέκρινε Σάκη Τόλη με Σάκη Ρουβά και συμμετείχε και η αφεντιά μου.

Μιλάμε για στήλη που έκραζε μουσική επικαιρότητα και λόγω της πόλωσης γύρω από κάθε θέμα, ο Τζανέτος δήλωνε τις απόψεις ως προσωπικές για να φάει αυτός όλο το κράξιμο! Τώρα Τζανέτο γιατί δεν ξεκινάς με την ίδια φράση, φοβάσαι μήπως έρθει ραδιοφωνικός παραγωγός από άλλο σταθμό και σου κλέψει τα χαλάκια που βάζεις στις λίστες;

Με τον καιρό, η Ανταρσία συνέχισε το ταξίδι της με κράξιμο στον Varg, ξεκίνησε με το Kurwa να κράζει Μαχαιρίτσα και να τον ταπώνει με τραγουδάρες που αποδείκνυαν ότι το ελληνικό ροκ δεν είναι μπούρδες όπως είπε ο εντεχνιάρης της καρδιάς μας, έκραξε stoner και Tus.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν ωστόσο. Η στήλη με την οποία συνδυάσαμε με τα φοιτητικά μας χρόνια και για την οποία βρίσκαμε νέα θέματα και ιδέες πίνοντας μπύρες στο Blackbird και το Death Disco, αποφάσισε πως το κράξιμο είναι πολύ mainstream. Νοσταλγικά άρθρα για το ραδιόφωνο, άρθρο με ηλίθιους στίχους έντεχνων τραγουδιών που πλασαρίστηκε ως part 1 και το part 2 ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ, μουσικές λίστες επί μουσικών λιστών και λες και δεν έχουμε άλλη στήλη τέτοιου τύπου (Six Songs να μου κάνω και λίγο αναίσχυντο promotion) και αφιερώματα σε καλλιτέχνες λες και θα μας κάνουν κοινοποίηση στο Facebook και θα χεστούμε στα views. Έγινε το anthem site μουσικών προτάσεων λες και είμαστε η ραδιοφωνική εκπομπή του Μουρατίδη ρε μαλάκα!

Που είναι το κράξιμο; Που είναι η καφρίλα; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ; Που είναι οι απόψεις που διχάζανε και μας εξασφαλίζανε μπλοκ στο Facebook; Με λίγο edginess κάτω από τα τραγούδια στις λίστες θα τη βγάλουμε ρε παιδιά;

Μέχρι λοιπόν η Μουσική Ανταρσία να ξεφλωρέψει, το υπόλοιπο team του anthem.gr και συγκεκριμένα εγώ κάνουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στη στήλη με τα εξής αιτήματα:

  1. Να ξαναδούμε άρθρο του Τζανέτου με μουσικό κράξιμο και όχι μουσικές προτάσεις.
  2. Σατιρικό αφιέρωμα στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
  3. Part 2 για το άρθρο με τους πιο ηλίθιους στίχους έντεχνων τραγουδιών.
  4. Angela Gossow vs Ελεονώρα Ζουγανέλη
  5. Τριγωνική τυρόπιτα και χαρτί υγείας με λουλουδάκια στις τουαλέτες του σχολείου.

Μέχρι να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα και η στήλη ξεφλωρέψει, η κατάληψη θα συνεχίζεται. Απαιτούμε Ανταρσία δυνατή και ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στο κατεστημένο των μουσικών αφιερωμάτων και μουσικών λιστών.