Six Songs: Κομματάρες που ακούγαμε παίζοντας FIFA Street 2

fifa-street-2

Πόσο μου άρεσε αυτό το αφιέρωμα με το FIFA δε μπορείτε να το φανταστείτε. Το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, από το πρώτο τραγούδι μέχρι το τελευταίο και κυρίως για τη νοσταλγία που σας πρόσφερα. Ίσως υπάρξει κάποιο άλλο Six Songs στο μέλλον με επιλογές από διάφορα FIFA της τελευταίας εικοσαετίας.

Σήμερα ωστόσο θα πάμε στη φάση του FIFA Street. Τι να πει κανείς για αυτήν την παιχνιδάρα; Μας έβγαλε από τα μεγάλα, καλογυαλισμένα στάδια και μας έβαλε στις βρώμικες αλάνες όλης της υφηλίου να κάνουμε κόλπα. Τα λέγαμε και τις προάλλες σε εκπομπή για το gamebreaker και το τι λατρεύαμε σε αυτό το παιχνίδι. Το franchise μετράει τέσσερα παιχνίδια με το τελευταίο να βγαίνει το 2012 και τα πρώτα δύο να είναι μακράν τα πιο επιτυχημένα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι λόγω της φύσης του FIFA Street, το soundtrack δεν έπρεπε να είναι τόσο ποπ, mainstream, ούτε γεμάτο δημοφιλή τραγούδια. Έπρεπε να έχει κι από αυτά, αλλά έπρεπε να διακατέχεται από βρωμιά, από περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, rap και underground hip-hop. Έπρεπε να είναι αυτό που λέει ο τίτλος του παιχνιδιού. Street. Μουσική που θα έχει ρυθμό, που θα κάνεις κολπάκια στο γήπεδο και θα σε πωρώνει, δε θα σε αποσπά. Σήμερα λοιπόν το Six Songs καταπιάνεται με το FIFA Street 2. Σήμερα θα νοσταλγήσουμε σε απίστευτο βαθμό.

1. Pendulum – Hold Your Colour (Bi Polar Mix)

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΑΡΟΣ! Θυμάστε μία περίοδο κάποιων χρόνων στα τέλη των 00s που γουστάραμε άπειρα τους Pendulum; Μη μου πείτε ότι ήμουν μόνος μου. Ειδικά το Hold Your Colour ήταν απίστευτη δισκάρα-ορόσημο του Drum and Bass ήχου και πάντα με electronic rock στοιχεία. Ένα remix του ομώνυμου τραγουδιού και με μικρότερη διάρκεια ακούγεται στο soundtrack του πολυαγαπημένου παιχνιδιού. Ένα mix τόσο καλό που ξεπερνάει ακόμα και το αυθεντικό τραγούδι. Απίστευτος ήχος, πολύ ωραία φωνητικά και αυτό το αναθεματισμένο beat που ήταν ικανό να σε κάνει OP παιχταρά και να κάνεις κάθε κίνηση εμπνευσμένος από τον απίστευτο ρυθμό που έδινε.

2. Editors – Munich

Ίσως το πιο ραδιοφωνικό κομμάτι του soundtrack, οι Editors τόσο εκείνη την περίοδο της καριέρας τους που είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους (όπου ντεμπούτο —> ο πρώτος full length δίσκος και όχι EP, γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα που τα μπερδεύουν) όσο και τώρα θα μπορούσαν να έχουν χαρίσει πολλά από τα τραγούδια τους σε FIFA. Παραδόξως το Munich προς τέρψιν των αυτιών μας κατέληξε στο FIFA Street 2 και δε μας χάλασε καθόλου. Post punk πινελιές, κλασικό indie feeling που νιώθεις σε κάθε FIFA με τη μαγική φωνή του Tom Smith να οδηγεί τη σύνθεση σε συνεχόμενες κορυφώσεις.

3. Coldcut ft. Roots Manuva – True Skool

Φυσικά δε θα έλειπε το True Skool, το οποίο έντυσε και το theme βιντεάκι που μπορούσες να δεις ακριβώς πριν το κεντρικό μενού. Ένα βιντεάκι που έδειχνε τύπους από όλο τον κόσμο να παίζουν μπάλα και να κάνουν κόλπα στα πιο απίθανα σημεία της πόλης. Μπορείτε να το δείτε και να νοσταλγήσετε πατώντας εδώ. Σίγουρα όμως έχει το απαραίτητο street feeling και ταυτόχρονα συγκεράζει πολλά διαφορετικά μουσικά ακούσματα τόσο από street hip-hop, αλλά περιέχει και ethnic στοιχεία. Σίγουρα καλή επιλογή για κύριο κομμάτι του soundtrack του παιχνιδιού και απόλυτα ταιριαστό με τα περισσότερα που ακούσαμε.

4. Hyper – Ant Music

Τα soundtracks του FIFA δε μας έχουν συνηθίσει σε διασκευές, αλλά η συγκεκριμένη του Hyper μπαίνει εύκολα στη λίστα. Το αυθεντικό τραγούδι προέρχεται από τους Adam & The Ants (ένα συγκρότημα που αρκετά του τραγούδια ακούγονται στο Ant Man και το Ant Man and the Wasp για τους προφανείς λόγους), ωστόσο και η εκδοχή του Hyper με τον Leeroy Thornhill (πρώην μέλος των Prodigy) στα φωνητικά είναι εξαιρετική. Οι δύο καλλιτέχνες αφαιρούν τα ροκ στοιχεία και προσθέτουν περισσότερες electronic πινελιές, κάνοντας το τραγούδι τέρμα κολλητικό και όπως και τα άλλα ιδανικό για ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό.

5. The Subways – Rock & Roll Queen

Αναμφίβολα το Rock & Roll Queen αποτελεί τραγούδι-ορόσημο για όλα τα παιδιά που μεγαλώσαμε στα late 90s-early 00s. Είναι το κομμάτι που έβαλε τους The Subways για τα καλά στο μουσικό χάρτη αν και δεν το ακολούθησαν με κάποια επιτυχία ανάλογου μεγέθους. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν μέχρι σήμερα αδιάκοπα να γράφουν μουσική και να κάνουν live. Έχουν εξασφαλίσει την υστεροφημία τους. Το Rock & Roll Queen συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του FIFA Street 2, αποτελώντας μία από τις λίγες rock συμμετοχές του, αλλά ταυτόχρονα ξεχώρισε όπως ήταν φυσιολογικό. Από την εισαγωγή του και το πρώτο κουπλέ μέχρι τη στιγμή που ο Billy φωνάζει “BE MY ROCK & ROLL QUEEN”,

6. Boy Kill Boy – Suzie

Πόσες βρετανικές alternative, indie μπάντες είχε αυτό το soundtrack θα με ρωτήσετε και θα έχετε δίκιο. Αρκετές θα πω εγώ, αλλά αφού γράψανε ωραία μουσική και ταιριαστή για το παιχνίδι, γιατί να σας ενοχλήσει; Anyway οι Boy Kill Boy είναι η τελευταία συμμετοχή του σημερινού άρθρου και φυσικά αυτού του αφιερώματος της στήλης Six Songs. Το Suzie δεν είναι ούτε σκοτεινό, ούτε ένα R&B τραγούδι με ωραίο ρυθμό για τον gamer. Είναι μία πολύ όμορφη χαρούμενη μελωδία για αυτόν που θέλει να απολαύσει το ποδοσφαιράκι του με την ησυχία του, να πιει τη μπυρίτσα του και να γελάσει παρέα με τους φίλους του. Σίγουρα αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο.

Bonus: Όλα τα R&B, hip-hop χαλάκια και instrumentals που λατρέψαμε

Ποιο να αναφέρω πρώτο; Blood Fire, Babymaker, Bite The Bullet, Free The Beast, Your Isolation, Yeah Yeah Yeah και πάρα πολλά ακόμα τραγούδια έντυναν τα gamebreakers μας, την κατάκτηση πρωταθλημάτων, τα κόλπα μας με τη μπάλα και τις ανέμελες στιγμές που παίζαμε ποδοσφαιράκι και γουστάραμε τη ζωή μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δείξατε σε αυτό το αφιέρωμα. Όπως προείπα, θα δω μήπως ετοιμάσουμε κάποιο ακόμα άρθρο και με άλλα τραγούδια που θα θέλατε να δούμε στο αφιέρωμα. Το Six Songs θα επιστρέψει με νέο άρθρο με κάτι τελείως διαφορετικό!