Συνέντευξη “Treeπ Into The Void”

treep0005

Μετά από πάρα πολύ καιρό επιστρέφω στις συνεντεύξεις και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αυτό γίνεται με τους Treeπ Into The Void, ένα συγκρότημα που γνωρίσαμε στις αρχές της σεζόν και μάλιστα παίξαμε το τραγούδι τους σε μια από τις πρώτες εκπομπές του Anthems Radio Show. Κατ’ όπιν και του ενθουσιασμού των ακροατών, αλλά και επειδή συχνά πυκνά μιλούσαμε με τα παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω μια συνέντευξη μαζί τους, ειδικά λίγο πριν την επιστροφή τους στις ζωντανές εμφανίσεις!

Ποιοι είναι οι Treeπ Into The Void; Πως ξεκινήσατε και από ποιους αποτελείστε σήμερα;

Αποτελούμαστε από 6 άτομα: Βασική φωνή ο Σοφοκλής Κυρικλάκης, ηλεκτρική κιθάρα και ντζούρα Γιώργος Σαρρής και δεύτερη ηλεκτρική Ηλίας Παναγόπουλος, μπάσο ο Δημήτρης Αγγέλου, πλήκτρα ο Σάββας Μαλλιαρος και τύμπανα ο Βασίλης Χαλας. Κάποια μέλη (Σοφοκλής, Γιώργος, Δημήτρης) γνωριζόμασταν απο τα φοιτητικά χρόνια, στην συνέχεια ο Σοφοκλής γνωρίστηκε με τον Ηλία κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας και λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες δημιουργίας των Treeπ. Στο τελικό σχήμα προστέθηκαν και ο Βασίλης με τον Σάββα και το ταξίδι πλέον μπορούσε να ξεκινήσει…

Πως πήρατε το όνομα σας; Με παραξενεύει και μου αρέσει πολύ το Treeπ λόγω του ότι γράφετε ως Tree και ακολουθεί ελληνικό γράμμα και θα ήθελα να μάθω πως προήλθε η ιδέα.

Η λέξη Treeπ είναι ένα πάντρεμα εννοιών, ξεκινώντας από το “trip”, που αναφέρεται στο μεγάλο και παράλληλα μικρό ταξίδι της ζωής. Το “tree” συχνά το συναντάμε ως τρόπο συμβολισμού της ζωής, ενώ το ελληνικό “π” αφορά έναν άρρητο αριθμό όπου η δεκαδική απεικόνιση του δεν τελειώνει ποτέ, όπως και ο κύκλος της ζωής. Όλες αυτές οι έννοιες μας προσδιορίζουν προσωπικά ως ανθρώπους αλλά και μουσικούς.

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας; Θα κατατάσσατε τους Treeπ Into The Void σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής;

Οι επιρροές μας ξεκινάνε από παλιό ελληνικό ροκ μέχρι και αρκετά παρακλάδια της rock, απο post, psychedelic μέχρι και metal (ακόμα μια σύνδεση με το δέντρο που βρίσκεται στο όνομα της μπάντας)! Ως βασικό στοιχείο κατατασσόμαστε στο Experimental, progressive post rock, που σημαίνει πως ακούγοντας τα κομμάτια μας θα παρατηρήσετε στοιχεία από Διάφανα Κρίνα, The Ocean καθώς και Iron Maiden!

treep0002

Πάμε στο κομμάτι των στίχων. Έχοντας ακούσει το Έρεβος καθώς και κομμάτια που έχετε στο soundcloud, παρατηρώ ότι ο στίχος σας είναι αποκλειστικά ελληνικός. Πως πήρατε αυτήν την απόφαση;

Η ελληνική γλώσσα συγκαταλέγεται στις πιο πλούσιες γλώσσες του κόσμου. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ακούγοντας την μουσική μας θα περίμενε αγγλικό στίχο βάσει λογικής. Επιλέγοντας ωστόσο ελληνικό στίχο, είναι κάτι που μας συμπληρώνει και μας γεμίζει σε μέγιστο βαθμό. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης ποικιλίας λέξεων που είναι διαθέσιμες, έχουμε βρει τον τρόπο να περνάμε τα μηνύματα που θέλουμε στον ακροατή. Επίσης, βασικό, ότι θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να αναβιώσει η Ελληνόφωνη σκηνή.

Από που αντλείτε έμπνευση στιχουργικά;

Ενώ συμβάλλουμε και τα 6 μέλη της μπάντας στιχουργικά, η πηγή έμπνευσης μας είναι η ίδια! Αφορά την ζωή και τον θάνατο, μιλώντας για βιώματα που περνάει κάθε άνθρωπος, καθώς και την γενικότερη αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Μάλιστα, σε ένα από τα τραγούδια μας, υπάρχει, δυστυχώς, άμεση σύνδεση με προσωπικό μας βίωμα.

Τον περασμένο Οκτώβριο δημοσιεύσατε το πρώτο σας single που αναφέραμε και πιο πάνω με τον τίτλο «Έρεβος». Εκτός του ότι μου άρεσε προσωπικά, παρατήρησα ότι πήρε πολύ καλά σχόλια και στο Youtube, αλλά και από τους ακροατές της εκπομπής μας, καθώς το παίξαμε τις πρώτες μέρες που δημοσιεύθηκε. Μιλήστε μας λίγο για το κομμάτι, πως δημιουργήθηκε και πόσο άμεσα μπορούμε να περιμένουμε κάτι καινούριο;

Καταρχάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εσάς και τον κόσμο για το τρόπο που αγκαλιάσατε τόσο θερμά το πρώτο μας single, είναι κάτι που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη! Το “Έρεβος” λοιπόν αναφέρεται στην εσωτερική αναζήτηση της γαλήνης ενός ανθρώπου, είναι το πρώτο χρονικά κομμάτι που συνθέσαμε, όπου μπορούμε να πούμε πως πήραμε τον χρόνο μας, καθώς θέλαμε συνεχώς να το βελτιώνουμε. Καταλάβαμε κάποια στιγμή πως έχουμε πέσει σε έναν φαύλο κύκλο (επανέρχεται το “Π”) και πως είναι αδύνατον να προσπαθείς να πέτυχεις το τέλειο, πάντα θα υπάρχει μια καινούργια ιδέα!

Στοχεύουμε να δημοσιευθεί σύντομα ακόμα ένα κομμάτι μας, πιθανότατα τέλη Μαρτίου!

treep0003

Υπάρχει στα πλάνα σας η δημιουργία ενός full length album;

Φυσικά! Μέσα στο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του δίσκου, που θα αποτελείται από 9 συνθέσεις.

Ποια είναι η συνήθης διαδικασία σύνθεσης νέων τραγουδιών σας;

Μέχρι στιγμής, στα κομμάτια του δίσκου μας, ξεκινάμε με μια βάση, μια ιδέα που προέρχεται κυρίως από τα έγχορδα ή τα πλήκτρα της μπάντας και πάνω σε αυτήν την ιδέα ξεκινάμε σαν σύνολο να ανακαλύπτουμε μουσικά, τα μονοπάτια που μπορεί να μας οδηγήσει. Οι ιδέες είναι αμέτρητες από όλα τα μέλη και για αυτό θα παρατηρήσετε πως οι περισσότερες συνθέσεις μας κυμαίνονται χρονικά από 7 μέχρι και 10 λεπτά! Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει μετά από συμπύκνωση ιδεών ώστε να μην ξεφύγει παραπάνω σε διάρκεια!

Πως σας επηρέασε το όλο πρόβλημα του ιού με τις δύο καραντίνες που περάσαμε τόσο στον προγραμματισμό του συγκροτήματος όσο και προσωπικά σε θέμα έμπνευσης;

Μας επηρέασε αρνητικά σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον προγραμματισμό! Το γεγονός ότι είμαστε 6 άτομα, ο καθένας με την προσωπική του ζωή, αλλά και το γεγονός πως ο Ηλίας εργάζεται εκτός Αθήνας, δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια για back-to-back πρόβες, ειδικά όσο είχαμε τις απαγορεύσεις μετακίνησης. Παρόλα αυτά η έμπνευση και η όρεξη συνέχισε να ξεχειλίζει και ο καθένας μας βελτιώθηκε σε προσωπικό επίπεδο αυτά τα 2 χρόνια, οπότε τα μεγάλα διαστήματα αποχής από πρόβες δεν μας πτόησαν. Καθυστέρησαν ωστόσο σίγουρα την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου μας.

treep0001

Υπάρχουν πλάνα για να γίνουν νέες live εμφανίσεις;

Ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία μας live εμφάνιση, υπάρχει σίγουρα το πλάνο αλλά και η ανυπομονησία για την επόμενη! Μάλιστα η επιστροφή μας στις live εμφανίσεις έρχεται σύντομα, στις 26 Μαρτίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο upstage!

Ποια είναι η άποψή σας για τη στήριξη των ΜΜΕ σε νέα ελληνικά συγκροτήματα;

Ανήκουμε σε ενα χώρο που είναι γεμάτος από φιλόδοξους νέους μουσικούς και όλοι προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να μοιραστούμε την μουσική μας με τους ακροατές. Υπάρχει μεγάλο μουσικό ταλέντο στην Ελλάδα και διαπιστώνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη νέων ελληνικών συγκροτημάτων, όπου με τον τρόπο τους προσπαθούν να μας προωθήσουν στα γνωστά social media, αλλά και σε ιντερνετικούς σταθμούς, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια που κάνουν τα συγκροτήματα. Δυστυχώς στα fm είναι πιο απαισιόδοξα τα δεδομένα.

Πως βρίσκετε την ελληνόφωνη ροκ σκηνή, υπάρχει χώρος για νέα σχήματα να βγουν στο κοινό με ελληνικό στίχο;

Χώρος υπάρχει για όλους, υπάρχουν αξιόλογα νέα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα, όπου με λίγη βοήθεια απ’ τους παλιούς, οι οποίοι έχουν αφήσει τεράστια κληρονομιά, μπορούν και εκεινοι να εκπροσωπήσουν την ροκ σκηνή. Τα συγκροτήματα, μικρά ή μεγάλα, δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, όσο μοιράζονται την ίδια όρεξη για την μουσική! Και κάθε νέο συγκρότημα έχει κάτι να πει στον ακροατή, να μοιραστεί τα προσωπικά του βιώματα μέσω της μουσικής.

treep0004

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Treeπ Into the Void;

Πέρα απ’ την κυκλοφορία του δίσκου μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε σε νέο υλικό με τις ιδέες να είναι ήδη αρκετές για να γεμίσουν και δεύτερο δίσκο! Άμεσος στόχος μας, αν φυσικά μας το επιτρέψει και η κατάσταση με τον ιό, είναι η επιστροφή μας στις live εμφανίσεις, καθώς το μεγάλο αυτό διάστημα αποχής μας επηρέασε ψυχολογικά. Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα απ’ την σύνδεση μουσικού και ακροατή σε μια live εμφάνιση!

Πως μπορεί ο κόσμος να ακούσει τραγούδια και που μπορούν να σας βρουν στα social media;

Προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμο το single μας “Έρεβος“ στις γνωστές πλατφόρμες YouTube, Soundcloud & Bandcamp. Για πληροφορίες για την μπάντα καθώς και ανακοινώσεις για μελλοντικά live και δημοσίευση τραγουδιών, μπορεί ο κόσμος να μας βρει στο Facebook & Instagram, πληκτρολογώντας το όνομα του συγκροτήματος μας.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε για την στήριξη στην προσπάθεια μας, μείνετε συντονισμένοι, να προσέχετε τους εαυτούς σας και σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας! Keep treeπing…

Εμείς να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους Treeπ Into the Void και ευχόμαστε η επερχόμενη ζωντανή τους εμφάνιση να κυλήσει υπέροχα. Μπορείτε να ακούσετε το Έρεβος εδώ: